Chystáte sa rekonštruovať? 4 základé tipy, ktoré sa vám zídu!

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Chystáte sa rekonštruovať? 4 základé tipy, ktoré sa vám zídu!

Marek


Rekonštrukcia bývania je jedno veľké dobrodružstvo. Pomocou rád a nápadov od odborníkov získate viac svetla a istoty, ako aj nápadov na správny postup. Vyhnete sa problémom a využijete novinky, ktoré život po renovácii spravia lepší a krajší. Ako vybrať správnu podlahu? Môžete mať kvalitnú podlahu na nesprávnom mieste alebo síce správne miesto, ale zlú podlahu. Ako sa zorientovať vo výbere, dizajne a umiestnení konkrétnych podláh radí Rudolf Baán v článku Od výberu podlahy záleží pohoda doma. Okrem iného sa dozviete aj o novinke Classen NEO, ktorá kombinuje to najlepšie z vinylu a laminátu. Výberu podlahy sa určite oplatí venovať viac priestoru, ako iba zvažovať farebné prevedenie. Aká firma sa hodí na rekonštrukciu? Je ťažké nájsť dobrého odborníka. Poctivého a kvalitného murára, inštalatéra, obkladača. Potvrdia Vám to všetci, ktorí sa pustili do rekonštrukcií. Preto prinášame článok Prečo môže byť aj menšia firma väčším odborníkom? V ňom sa dozviete, ako postupovať pri výbere správneho partnera na rekonštrukcie. Čo nepodceniť, čo si overiť a prečo môže byť aj menšia firma zaujímavejšou, najmä, ak ide o menšiu rekonštrukciu. Zdenko Horvát v článku vysvetľuje, ako sa stavajú k malým zákazkám drobnejší odborníci a ako veľké firmy. Aké sú trendy v modernom bývaní? Nebude to len o funkčnosti. Prečo aj, veď bývanie musí nielen slúžiť, ale aj potešiť. Práve v tomto bode je dobré poznať moderné vychytávky, ako napríklad mobilom ovládané LED svetlá, možnosti vytvárania farebných schém spolu s muzikou alebo využiť svetlo na čítanie aj prácu s možnosťou nakombinovania prirodzeného denného svetla. Preto prinášame článok Roztancujte si interiér. Svetlo ovládané smartfónom, či hudbou je tu! V ňom  Tomáš Máte hovorí nielen o neobmedzených možnostiach svietenia, ale napríklad aj o technológii, ktorá umožňuje kombinovať studenú a teplú bielu. Je to ideálny svetelný zdroj, ktorý prináša úplne inú úroveň práce aj oddychu. Ďalším veľmi zaujímavým estetickým prvkom sú Dekoračné omietky za dobrú cenu. Prečítajte si o možnostiach ich využitia a o tom, že vôbec nemusia byť drahou záležitosťou. Valter Matus tvrdí, že dekoračných omietok sa určite báť netreba. Aj pri menšom rozpočte vedia byť zaujímavou ozdobou, tak ako aj vstavané skrine. Prirodzene aj tie je vhodné sem-tam ošetriť a zrenovovať a do pár hodín môžete mať krásne zrenovované skrine, o tom hovorí článok Renovácie a úpravy vstavaných skríň. Kde budete parkovať? Či už vyberáte novú garážovú bránu alebo sa chystáte rekonštruovať starú, prečítajte si článok Pri rekonštrukcii garážovej brány elektrinu nepotrebujete! Dozviete sa praktické rady, ktoré sprevádzajú výmenu brány, jej osadenie, možnosti a Ladislav Katona  prezradil v článku aj tipy, ako získať akciovú cenu na nové druhy garážových brán.

12.09.201619256
Novú bránu, alebo plot si môžete zaobstarať aj počas zimy!

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Novú bránu, alebo plot si môžete zaobstarať aj počas zimy!

Marek


Práce na záhrade pomaly končia a tak sa majiteľom domov začína obdobie, kedy majú viac času venovať sa interiéru a skrášleniu domova. Jednou z vecí, ktorá sa však dá zrealizovať aj počas zimy je stavba nového plotu alebo brány. Ak zamýšľate renováciu v tejto oblasti, nasledujúce riadky sú určené priamo vám. Plot s doživotnou zárukou Môžete si natiahnuť okolo domu pletivo, vystaviť betónovú stenu, použiť stromy, ale ak hľadáte riešenie, ktoré nebude vyžadovať ani minimum údržby a pritom vydrží ako nové prakticky dovtedy, kým bude stáť dom, siahnite po plote od kováča. Ondrej Hatvanský  zo spoločnosti Britakov hovorí, že kováčstvo je tradičné remeslo, ktorého výrobky možno obdivovať dodnes. Spája v sebe krásu, umenie, trvácnosť a bezúdržbovosť. Kované brány a ploty budú atraktívne bez ohľadu na dobu a odolajú ako času, tak aj poveternostným vplyvom. Ručnú prácu oceníte Ondrej Hatvanský sa venuje len poctivej ručnej práci. Nejde o žiadne spájanie hotových celkov, každý jeden výrobok kuje na mieru. To mu umožňuje na rozdiel od iných firiem splniť predstavy majiteľov do bodky. „Používame katalógy vzorov, z ktorých si môže klient vybrať. Sú ich desiatky, no nie je pre nás žiadny problém, ak klient príde s vlastnou predstavou. Bližšie si ju rozoberieme, rozkreslíme a plot je možné zostaviť naozaj na želanie,“ dodáva Hatvanský, ktorý je umeleckým kováčom, čo podčiarkuje punc toho, že ploty nie sú strojové, ale skutočne ukážkové. Svedčí o tom aj Haličský zámok, ktorý spoločnosť Britakov prakticky celý vyzdobila. Na ňom nájdete kompletné portfólio ponuky, čo všetko je možné ukuť zo železa. Takúto prehliadku si zároveň môžete spojiť s príjemným výletom. Na zámku bolo použitých 200 ton železa premeneného na krásu. Zimy sa báť nemusíte Ploty a brány zo železa je možné osádzať aj počas zimy. Netreba sa báť, že osádzanie by bolo možné len od niekoľko stupňov Celzia. Jar preto môže byť už v znamení nového plotu. Každý výrobok do exteriéru prechádza žiarovým pozinkovaním a vďaka tomu získava doživotnú záruku a nevyžaduje žiadnu údržbu. Ozdoby aj do interiéru Kované plastiky sú pre interiér vzácnosťou. Umelecký kováč však dokáže stvoriť z chladného kovu aj tvary a objekty, ktoré pri pohľade vždy zahrejú dušu. Popri bežným fotografiám, dreveným soškám a obrazom je kované umenie netradičným ozdobením, no o to viac atraktívnym.

03.10.201618309
Ako si overiť spoľahlivosť firmy pred rekonštrukciou?

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Ako si overiť spoľahlivosť firmy pred rekonštrukciou?

Marek


Predstavy o rekonštrukcii má každý. Rýchla, efektívna, načas a hlavne s perfektným výsledkom. Často však nie je jednoduché natrafiť na spoľahlivú firmu, ktorá splnení predstavy. Ako vyberať toho pravého vo svete, kde sa každý chce tváriť ako najlepší? Dobrý dizajnér nepracuje od stola! Nový dizajn bytu, domu, alebo len kúpeľne, či kuchyne môže vyzerať akokoľvek krásne na obrázku, no v praxi môže zlyhať. To je podľa Petra Repáňa z firmy JADRO - STAV častý problém dizajnérov, ktorí navrhujú riešenia od stola.  „Stretli sme sa s peknými riešeniami, pri ktorých ale neboli zohľadnené možnosti bytu. Nie je niekedy možné rezať diery do nosných priečok, vytvárať odtok tam, kde z fyzikálneho hľadiska nefunguje. Preto je dobré, ak dizajnér priestory, ktoré bude navrhovať aj skutočne navštívi,“ hovorí Peter Repáň. Preto ak si vyberáte niekoho na spoluprácu pri vytváraní bývania. Pozvite ho k sebe a uvidíte, ako pracuje. Pozor pri výbere kuchyne Problémy, o ktorých hovoril Peter Repáň v oblasti dizajnu, sa  ešte markantnejšie ukazujú pri kúpe a návrhoch kuchýň v obchodných domoch. Všetko sa kreslí len na rozmer, no zrazu pri inštalácii sa prichádza na to, že niekde inde sú vývody vody, elektriny, skrinka nesedí. Vždy je lepšie, ak návrhár pracuje so skutočnou metrážou a reálnym prostredím. Často sa totiž následne stav opravuje len veľmi ťažko. Overte si referencie aj podnikanie Peter Repáň hovorí, že je na trhu množstvo spoločností, ktoré sa vydávajú za stavebnú firmu. Obvykle však ide len o remeselníkov a živnostníkov bez patričných možností. Pred rozhodnutím o spolupráci je preto vhodné overiť si v obchodnom registri na čo firmám má, alebo nemá povolenie. Či ide len o živnostníka, alebo skutočnú firmu, ktorá spraví všetko so zárukou, vrátane potrebných povolení. Vodoinštalácia, elektrina, murárske práce, plynár, to všetko sú činnosti, ktoré nemôže vykonávať niekto ako hobby majster. Dobrá firma má za sebou rovnako aj dobré referencie. Prezentuje sa prácou a nie len efektívnou webovskou stránkou. Poraďte sa v oblasti výberu Výber sanity, obkladačiek aj všetkých komponentov potrebných na stavbe je z praktického hľadiska vhodné konzultovať práve so spoločnosťou, ktorá bude prestavbu realizovať. Dôvod? Peter Repáň vysvetľuje, že dnes je na trhu enormné množstvo nekvality. Dlaždice prichádzajú neskoro, sú krivé, nemajú dokonca jednotný odtieň a následne si klient myslí, že firma odviedla zlú prácu. Problém však je, že ak je rozdiel v obkladačkách čo i len 2 mm, na celej stene je to poriadny schod. Triafať naslepo, nebodaj vyberať len to najlacnejšie z ponuky často končí sklamaním. „Našim klientom sa vždy snažíme odporučiť cenovo prijateľné riešenie, ale kvalitatívne uspokojivé. Máme skúsenosti s dodávateľmi, ktorí vedia dodať vhodné kusy, nie sú kazové a klient v konečnom dôsledku bude spokojný,“ hovorí Peter Repáň . Ťažko sa dá sťažovať na stavebnú firmu, ak je zlý materiál. Pritom práve ten do veľkej miery ovplyvní, ako sa výsledok celý podarí.  

22.09.201622511
Pri rekonštrukcii garážovej brány elektrinu nepotrebujete!

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Pri rekonštrukcii garážovej brány elektrinu nepotrebujete!

Marek


Stojíte pred otázkou kúpy, alebo výmeny garážovej brány? Prinášame niekoľko možností, ako si vybrať tú správnu a zároveň ušetriť. Nová brána do staršej formy Doslúžila Vám klasická dvojkrídlová vyklápacia brána a chcete novú? Trendom je použitie sekcionálnej brány. Tú je možné využiť aj v starom type garáže, no mechanizmus sa inštaluje až za otvor, čím sa priestor jemne skráti. V prípade širších múrov okolo 50 centimetrov je možné bránu upevniť aj  do vnútra otvoru, no i tak sa Vám z priestoru uberie. Atraktívne sú aj rolovacie brány, tu je však potrebné počítať s vyššou cenou, nakoľko celá konštrukcia vrátane lamiel je z hliníka. Vydrží však takmer všetko a je riešením na celú životnosť stavby. Elektrinu nepotrebujete Nové garážové brány sa vyznačujú predovšetkým pohodlným otváraním. V prípade, že nemáte ku garáži vedenú elektrinu, nie je to problém. Ladislav Katona hovorí, že elektrina nie je podmienkou, pretože všetky typy brán sa dajú upraviť na manuálny pohon, prípadne je možné použiť akumulátorové motory, čím je možné využívať funkcie automatického ovládania aj bez prívodu elektriny do garáže. Dvere môžu garáž predražiť Zaujímavým prvkom na garážových bránach sú malé priechodové dvere. Takýto objekt býva praktický hlavne pri veľkých bránach v servisoch alebo v prípade garáží pri domoch, kde nie je možné vybudovať iný vchod. Pri menších bránach je totiž takýto doplnok drahšou záležitosťou. Ladislav Katona vysvetľuje, že v prípade dvier v bráne je celý systém rovnako drahý či sa montuje na malú, alebo veľkú bránu. Je preto lepšie voliť inú formu vchodu a dreve inštalovať viac do priemyselných objektov. Využite akcie Jednou z možností, ako ušetriť na kvalitnej garážovej bráne je informovať sa u dodávateľa na rôzne akcie. Ladislav Katona hovorí, že prebiehajú takmer neustále. Týka sa to tých, čo majú napríklad otvory štandardných rozmerov. Pri kúpe niektorých mier, farieb alebo materiálov už hotových brán vie výrobca dať výraznú zľavu. Informujte sa na prebiehajúce akcie na garážové brány a zrekonštruujte svoju garážovú bránu ešte výhodnejšie.

12.09.201619056
Dekoračné omietky sú aj za dobrú cenu

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Dekoračné omietky sú aj za dobrú cenu

Marek


Pôsobia exkluzívne, úplne zmenia dojem z izby a pritom nemusia byť nákladné. Mnoho ľudí dekoračné omietky obchádza s predsudkom, že sú príliš drahou ozdobou pre ich byt. Valter Matus však tento mýtus vyvracia a hovorí, že dekoračných omietok sa určite báť netreba. Aj pri menšom rozpočte vedia byť ozdobou! Základom je umiestnenie V prvom rade je potrebné pri voľbe dekoračnej omietky zvoliť, kde sa bude nachádzať. Rozdiel je či nám bude slúžiť napríklad v spálni alebo vo vlhkom prostredí kúpeľne. Od toho závisí, akú povrchovú úpravu bude vyžadovať. Aj dekoračná omietka môže byť vystavená priamemu kontaktu s vodou a preto bývajú ošetrené lakovaním a najmä vďaka tomu majú dlhú životnosť. Stačí aj jedna stena Je stále modernejšie aspoň jednu stenu v miestnosti natrieť inou farbou. Vytvára to neopakovateľný dojem útulnosti a farebnej variability či už v spálni alebo v obývačke za sedačkou je možné zmeniť vyžarovanie práve dekoračnou omietkou. Ako hovorí Valter Matus: majú dlhšiu životnosť, farebnú stálosť aj kvalitu ako napríklad tapety a zmenia úplne vizuálne stvárnenie bytu. Dekoračné omietky pritom cenovo vychádzajú od 20 € za meter štvorcový, čo je pri jednej stene investícia, ktorá sa môže vyrovnať obyčajnej tapete, ale byt bude skutočne iný na prvý pohľad. Luxusné stvárnenie Skutočne luxusné omietky benátskeho štuku, canalgrande, alebo easymetal, či patinovaného roxidanu s typicky zostarnutým patinovaným povrchom sú drahšie a ich cenová relácia sa pohybuje niekde na úrovni od 70 € za meter štvorcový, no ich životnosť je extrémne dlhá, v prípade dekorovania jednej steny ide stále o zaujímavý prvok, ktorý rekonštrukciu až tak nepredraží. Ošetrovanie dekoračnej omietky Záleží na spôsobe, akú omietku ste si vybrali. Po ošetrení lakom vo vlhkom prostredí je potrebné omietku čistiť iba čistou vodou, bez chémie, ktorá by ochranný lak mohla poškodiť. Do kúpeľní je vhodné voliť z dôvodu lepšieho umývania hladké omietky, nakoľko v drsnejšom prevedení sa na ryhách môže usadzovať vodný kameň, ktorý by okresával jej krásu. V ďalších priestoroch bytu postačí len klasické ometanie, ak sú omietky s 3D efektom, vystačíte si s klasickou metličkou, akú používate napríklad na police alebo nábytok. Starostlivosť teda nie je odlišná od iných materiálov.

10.09.201623400
Prečo môže byť aj menšia firma väčším odborníkom?

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Prečo môže byť aj menšia firma väčším odborníkom?

Marek


Zvažujete renováciu alebo prestavbu? Ak váhate, či zveriť dielo do rúk veľkej firmy alebo sa ohliadnuť po menšej, prinášame niekoľko príkladov z praxe, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa. Koľko to bude stáť? V prvom rade je to otázka, ktorú si položí každý, kto sa ide pustiť do rekonštrukcie. V tomto ohľade hrá situácia v prospech menších firiem. Menej pracovníkov znamená menej výdavkov, menej obslužného personálnu a tým pádom možnosť nižšej ceny. Žiadna sekretárka, oddelenie marketingu, recepčné, správcovia internetových stránok, ktorých je potrebné zaplatiť. „Sme vo firme dvanásti, ktorí denne robíme. Priamo pracujeme na stavbách, realizujeme si projekty, dodávky, zastrešujeme komplexné rekonštrukcie,“ hovorí Zdenko Horvát, ktorý reprezentuje menšiu stavebnú firmu. Robia len sami na seba, vďaka čomu môžu ponúknuť nižšiu cenu. Ako je to s odbornosťou? V tomto ohľade sú na rade referencie. Ani pekná webová prezentácia nezaručí, že veľká firma odvedie kvalitnú a zodpovednú prácu. Základom je orientovať sa na konkrétne referencie ľudí, najlepšie, ak ide o stavby, ktoré chcete realizovať. Aj malá firma vie byť na isté úkony špecializovanejšia ako mamutie korporácie. Pracujú ako na svojom Malé firmy si budujú povesť len výsledkami. Často fungujú na základe odporúčaní s menšou územnou pôsobnosťou, preto je práca ich jedinou vizitkou a musí byť kvalitná. Svoje o tom vie aj Zdenko Horvát a hovorí o jednej z ich posledných opráv po veľkej firme: „Pracujeme na stavbách tak, akoby sme to robili pre seba. Neschovávame sa za reklamu, ale za prácu. Nedávno sme robili opravu po veľkej firme. Realizovali nové kúrenie, no konečná fáza si žiadala novú rekonštrukciu. Radiátory osadili na krivé trubky, preto nebolo možné ich dostať do roviny, boli uložené až 20 centimetrov nad zemou a bolo nutné celé kúrenie znovu osadiť. Odfláknutá robota sa však omnoho ťažšie reparuje a často je nákladná. My pracujeme tak, aby sme sa za konečný efekt nemuseli hanbiť. Tak akoby sme robili na svojom.“ Práve to je najväčšia devíza. Komunikuje sa priamo s realizátormi, všetko je možné upraviť a detailne vyšperkovať. Záloh sa báť netreba Zdenko Horváth vraví, že pri realizácii stavieb do 3000 eur nevyžadujú ani zálohy, ak ide o nákladnejšiu stavbu, zálohu berú len na materiál. Aj vďaka tomu je komunikácia s klientom omnoho lepšia, platí sa až za prácu, s ktorou je spokojný. Nepohrdnú ani menšími úpravami Položenie dlažby, jej výmena, rekonštrukcia bytového jadra či prípadne stierky v izbe alebo vŕtanie garniže. To všetko sú drobné práce, ktoré veľké firmy často vnímajú ako nezaujímavé a tak sa k nim aj stavajú. Práve to je priestor pre menších živnostníkov. Ako hovorí Zdenko Horvát, pracujú aj na veciach, ktoré sú pre veľkých hráčov nezaujímavé, ale pre ľudí potrebné. Práca hodinového manžela je pre nich rovnako zaujímavou zákazkou ako stavba domu na kľúč. A práve v tom je najväčší rozdiel a prínos malých stavebných firiem, ktoré na trhu majú svoj priestor.

09.09.201624712
Roztancujte si interiér. Svetlo ovládané smartfónom, či hudbou je tu!

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Roztancujte si interiér. Svetlo ovládané smartfónom, či hudbou je tu!

Marek


Kedysi bolo LED svetlo peknou dekoráciou. Doba pokročila a s ňou aj možnosti, ktoré prináša. Dnes už LED stropy nemajú len okrasnú funkciu. Je možné ich ovládať smartfónom či naladiť na príjemnú atmosféru k hudbe. Dokonca moderné svetlo pomôže aj pri učení alebo práci. Praktický dual white Nová technológia LED umožňuje kombinovať chladnú a teplú bielu. Je to ideálny svetelný zdroj, ktorý prináša úplne inú úroveň práce aj oddychu. Ako hovorí Tomáš Máte, je veľa situácií, kedy je táto možnosť priam žiadúca. Pri práci, učení alebo varení je lepšie využiť chladnejšiu bielu, pri oddychu napríklad teplejšiu. Tento systém LED technológie umožňuje meniť jeho teplotu a namiešať si svetlo najbližšie ku skutočnému dennému, čo je pre oči aj psychiku človeka najideálnejšie riešenie. Dôveryhodné farby Tomáš Máte pracuje s technológiami, ktoré už dnes vytvárajú omnoho vernejšie farby, ako tomu bolo v minulosti a aj na klasickom RGB spektre je možné dosiahnuť číru bielu farbu vo forme denného svetla. To je vymoženosť, ktorá pred pár rokmi RGB pásom chýbala a dnes sa preto tieto druhy svietidiel môžu používať so širším využitím. Ovládanie cez smartfón nevyžaduje meniť rozvody Pri inteligentných svietidlách mnoho užívateľov predpokladá potrebu novej kabeláže a rozvodov. Pri LED osvetlení ovládanom pomocou smartfónu však tento problém absolútne odpadáva. Dôvod? Všetko prechádza cez WiFi a router. Nie je potrebné meniť rozvody elektriny, aby ste mohli meniť farebnosť, intenzitu alebo napríklad aj nastaviť rôzne farebné motívy a ich striedanie či stmievanie. Takýto systém šetrí náklady a umožňuje vyhnúť sa búraniu a rekonštrukciám. Aplikácia na mieru Na plné využitie možností LED osvetlenia a stropov dodáva spoločnosť Artgips aj vlastnú mobilnú aplikáciu, s ktorou máte všetko pod dohľadom. Je možné nastavovať osvetlenie v jednotlivých izbách, jeho silu, svetelnosť či odtieň - je možnosť efekty miešať aj viaczónovo. Farebná hudba Ide o lahôdku pre milovníkov zážitkov, ktorí si chcú aj doma vychutnať svetlo ladiace s hudbou. Pomocou aplikácie je možné nastavenie rôznych možností a podľa hudby sa dokáže meniť farba, preblikávanie, rýchlosť zmeny a môžete si spraviť vlastnú diskotéku aj s efektami na oslave alebo len tak na spríjemnenie atmosféry. Neobmedzené možnosti Všetky moderné technológie je možné využívať či už pri kazetových stropoch s LED osvetlením alebo aj osvetlením skladaným na mieru a na podsvietených plochách. Firma Argips inštaluje osvetlenie a dodáva všetky komponenty vrátane aplikácií, ktorými je možné systém ovládať. Jednoducho a stručne - všetko na kľúč a bez starostí.

08.09.201629773
Od výberu podlahy záleží pohoda doma

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Od výberu podlahy záleží pohoda doma

RENOBA RENOBA


Musí byť pekná, trvácna, bezpečná. Vyberať podlahu je potrebné nielen s ohľadom na estetický prínos, ale aj na pohodlie majiteľa a možnosti miestnosti. Nie každá podlaha sa hodí kdekoľvek. Parkety sú klasika Nikdy nimi nič nepokazíte. Parketové podlahy sú výnimočne hodnotným doplnkom a často nie je ani potrebné ich zakrývať. Vyznačujú sa množstvom dekorov, stačí malý behúň a izba je pripravená na bývanie. Ako to však chodí, nie je parketa ako parketa. Pri ich výbere sa šetriť neoplatí, pretože pri kvalite vyberáte podlahu na celý život. Je potrebné si dávať pozor hlavne na spoje, aby neboli príliš tenké a zapadali k sebe tak, že nie je vidieť samotné drážky. V súčasnosti pri použití  kvalitných povrchových lakov je drevená podlaha prakticky bezúdržbová záležitosť. Jediným negatívom je, že sa nehodí do vlhkého prostredia. Medzi hlavné výhody parkiet patrí: prirodzený vzhľad teplý povrch zdravotná bezpečnosť dlhá životnosť možnosť podlahového kúrenia Laminátové podlahy Tvorí ich až  87% dreva a zvyšok je najmä syntetická živica, čo zaručuje ekologickú nezávadnosť podlahy. Čo sa týka vonkajšieho vzhľadu, vytvára ho tapeta s ochrannou vrstvou laminátu. Medzi výhody patrí, že podlahy nevysýchajú, netrhajú sa a teda vzhľadovo zostáva po celú dobu životnosti rovnako pekné. Do vlhkejších priestorov Kúpeľňa býva často inkriminovaným priestorom so zvýšenou vlhkosťou a podlaha musí zniesť aj viac vody. Tu sa dajú použiť špeciálne exotické dreviny, dlažba, alebo napríklad vinyl. Použiť klasické drevené alebo laminátové podlahy by nebolo vhodné. K výhodám vynilových podláh, ktoré oceníte najmä v kúpeľni patrí nechladivý povrch. Vychádzanie z vane  už nebude odteraz nepríjemné. Kombinácia laminátu a vinylu Materiál podláh neustále napreduje a s tým súvisí aj spájanie tých najlepších vlastností jednotlivých typov. Príkladom môže byť  Classen NEO. Je to podlaha, ktorá predstavuje prienik vlastností laminátových a vinylových podláh. Medzi jej výhody patrí, že je vodotesná a masívnejšia, no pri výrobe sa nepoužíva žiadna chémia v podobe chlóru, fosfátu, zmäkčovadiel, PVC či formaldehydu. Základom tejto podlahy je biovrstva, teda kompozit hladkej lepenky. Je to podlaha, o ktorej budeme v budúcnosti veľa počuť.

06.09.201622872
Renovácie a úpravy vstavaných skríň

Dom a byt:Rekonštrukcie domácností

Renovácie a úpravy vstavaných skríň

Marek


Povrchové poškodenie, poškriabanie, odreniny až po zničené kolieska. To všetko sú nástrahy, ktoré číhajú na pekné dizajnové vstavené skrine. Roky pribúdajú a zub času ohlodá aj ten najkrajší nábytok. Dobrou správou je, že nemusíte hneď kupovať veci nové, pretože kvalitne spravená renovácia zahladí poškodenia, no zároveň sa hodí aj na pretvorenie nemoderného dizajnu na trendový. Vstavené skrine opäť ako nové Prakticky akékoľvek povrchové poškodenie sa dá do pár hodín komplexne odstrániť. Taká je skúsenosť Rudolfa Baána zo spoločnosti Renoba, ktorá sa zaoberá renováciou starých skríň. Využíva veľmi spoľahlivý systém renovácie pomocou samolepiacich fólií, kotevných horúcim vzduchom. Fólie vydržia desiatky rokov, sú kvalitné a odolné. Zmena dizajnu do pár hodín Čoraz viac ľudí pri maľovaní, alebo rekonštrukciách využíva aj možnosť zmeny dizajnu vstavanej skrine. „Vieme prakticky 2,5 metrové dvere zrenovovať za pol hodinu v cene 40 – 50 eur za meter štvorcový. Je už len na zákazníkovi, aký dekor si vyberie a čo sa mu bude páčiť,“ hovorí Rudolf Baán zo spoločnosti Renoba. Za pár minút a slušný peniaz, tak môžete mať vizuálne úplne nové skrine. Poškodené koliesko nie je tragédia Pre Rudolfa Baána nie je problémom ani reparácia poškodených koliesok. V prípade závažnejších poškodení je možné kompletný systém vymeniť a dvere budú chodiť ako nové. Aj takéto závažnejšie poškodenie sa dá v mnohých prípadoch vyriešiť bez výmeny celej skrine. Dekory na výber Drevo, kameň, jednofarebné aj viacfarebné dekory. Rudolf Baán radí, že sa netreba nechať obmedzovať. Ponúka širokú paletu možností od pestrofarebných prevedení, až po textúru na nerozoznanie od dreva. Celá inovácia prebieha priamo u zákazníka bez znečistenia okolia. Na kvalitu materiálov dávajú vo firme Renoba záruku a staré veci nerobia len peknými, ale doslova novými.    

06.09.201635358

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Povrchové poškodenie, poškriabanie, odreniny až po zničené kolieska. To všetko sú nástrahy, ktoré číhajú na pekné dizajnové vstavené skrine. Roky pribúdajú a zub času ohlodá aj ten najkrajší nábytok. Dobrou správou je, že nemusíte hneď kupovať veci nové, pretože kvalitne spravená renovácia zahladí poškodenia, no zároveň sa hodí aj na pretvorenie nemoderného dizajnu na trendový. Vstavené skrine opäť ako nové Prakticky akékoľvek povrchové poškodenie sa dá do pár hodín komplexne odstrániť. Taká je skúsenosť Rudolfa Baána zo spoločnosti Renoba, ktorá sa zaoberá renováciou starých skríň. Využíva veľmi spoľahlivý systém renovácie pomocou samolepiacich fólií, kotevných horúcim vzduchom. Fólie vydržia desiatky rokov, sú kvalitné a odolné. Zmena dizajnu do pár hodín Čoraz viac ľudí pri maľovaní, alebo rekonštrukciách využíva aj možnosť zmeny dizajnu vstavanej skrine. „Vieme prakticky 2,5 metrové dvere zrenovovať za pol hodinu v cene 40 – 50 eur za meter štvorcový. Je už len na zákazníkovi, aký dekor si vyberie a čo sa mu bude páčiť,“ hovorí Rudolf Baán zo spoločnosti Renoba. Za pár minút a slušný peniaz, tak môžete mať vizuálne úplne nové skrine. Poškodené koliesko nie je tragédia Pre Rudolfa Baána nie je problémom ani reparácia poškodených koliesok. V prípade závažnejších poškodení je možné kompletný systém vymeniť a dvere budú chodiť ako nové. Aj takéto závažnejšie poškodenie sa dá v mnohých prípadoch vyriešiť bez výmeny celej skrine. Dekory na výber Drevo, kameň, jednofarebné aj viacfarebné dekory. Rudolf Baán radí, že sa netreba nechať obmedzovať. Ponúka širokú paletu možností od pestrofarebných prevedení, až po textúru na nerozoznanie od dreva. Celá inovácia prebieha priamo u zákazníka bez znečistenia okolia. Na kvalitu materiálov dávajú vo firme Renoba záruku a staré veci nerobia len peknými, ale doslova novými.    

03.05.201823828

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Povrchové poškodenie, poškriabanie, odreniny až po zničené kolieska. To všetko sú nástrahy, ktoré číhajú na pekné dizajnové vstavené skrine. Roky pribúdajú a zub času ohlodá aj ten najkrajší nábytok. Dobrou správou je, že nemusíte hneď kupovať veci nové, pretože kvalitne spravená renovácia zahladí poškodenia, no zároveň sa hodí aj na pretvorenie nemoderného dizajnu na trendový. Vstavené skrine opäť ako nové Prakticky akékoľvek povrchové poškodenie sa dá do pár hodín komplexne odstrániť. Taká je skúsenosť Rudolfa Baána zo spoločnosti Renoba, ktorá sa zaoberá renováciou starých skríň. Využíva veľmi spoľahlivý systém renovácie pomocou samolepiacich fólií, kotevných horúcim vzduchom. Fólie vydržia desiatky rokov, sú kvalitné a odolné. Zmena dizajnu do pár hodín Čoraz viac ľudí pri maľovaní, alebo rekonštrukciách využíva aj možnosť zmeny dizajnu vstavanej skrine. „Vieme prakticky 2,5 metrové dvere zrenovovať za pol hodinu v cene 40 – 50 eur za meter štvorcový. Je už len na zákazníkovi, aký dekor si vyberie a čo sa mu bude páčiť,“ hovorí Rudolf Baán zo spoločnosti Renoba. Za pár minút a slušný peniaz, tak môžete mať vizuálne úplne nové skrine. Poškodené koliesko nie je tragédia Pre Rudolfa Baána nie je problémom ani reparácia poškodených koliesok. V prípade závažnejších poškodení je možné kompletný systém vymeniť a dvere budú chodiť ako nové. Aj takéto závažnejšie poškodenie sa dá v mnohých prípadoch vyriešiť bez výmeny celej skrine. Dekory na výber Drevo, kameň, jednofarebné aj viacfarebné dekory. Rudolf Baán radí, že sa netreba nechať obmedzovať. Ponúka širokú paletu možností od pestrofarebných prevedení, až po textúru na nerozoznanie od dreva. Celá inovácia prebieha priamo u zákazníka bez znečistenia okolia. Na kvalitu materiálov dávajú vo firme Renoba záruku a staré veci nerobia len peknými, ale doslova novými.    

15.11.201812645

Novostavba / tapety v priestore -…

Maximálna, maximálna, maximálna spokojnosť 👌 Za prvé, pán Zán je veľmi milý pán…

Maliar Košice
5/5 129 hodnotení

Vonkajšie rolety

Ďakujem a odporúčam

AMG STUDIO
4.9/5 116 hodnotení

Peter Bas

1 1945

Nová kúpeľňa s nádychom azúrového…

Spolocnost Tarchi jej praca a pristup je na vysokej urovni.Okamzite riesenie…

TARCHI
4.9/5 30 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím