Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek


Dvere samozrejme nutnosťou sú, ale netreba na ne pozerať len z čisto funkčného hľadiska. Prirodzene. Ich vlastnosti sú veľmi dôležité a nie je jedno, či si vyberiete dvere, ktoré sú bezpečnostné alebo tak len vyzerajú. No dvere majú viacero vlastností, ktoré treba pre pekný domov zvážiť. Bezpečnosť má svoje limity Cena je často určujúci faktor toho, akými dverami uzatvoríme náš dom alebo byt. Ale povedzme si úprimne. V dome predsa chránime samých seba, svojich blízkych, teda to najcennejšie čo máme a aj všetky materiálne drahé veci. Je dôvod riskovať, že pre pár desiatok, či stoviek eur sa k nám dostane zlodej? Medzi čínskymi nekvalitnými bezpečnostnými dvermi a kvalitnými certifikovanými nie je cenový rozdiel ani na úrovni nového LCD televízora. A pritom mnoho ľudí riskuje, že sa do ich bytu niekto vláme. Skúste teda premýšľať nad tým, ako veľmi vám záleží na súkromí a podľa toho si vyberte dvere. Ako rozlíšiť kvalitu od nekvality? Prinášame vám článok Sú vaše bezpečnostné dvere naozaj bezpečné? V ňom sa napríklad dozviete, ako si vybrať bezpečné dvere, na čo si dať pozor, na čo sa predajcu pýtať a v konečnom dôsledku aj to, ako vám pomôže viac úrovní ochrany. Bezpečnostné dvere totiž musia byť predovšetkým neprekonateľné a to nielen pred vandalmi, ale napríklad aj pred dymom, požiarom, prípadne streľbou. Ide aj o estetiku Aj dvere v interiéri majú rôzne funkcie. Oddeľujú miestnosti, tlmia hluk, ale dokážu byť aj estetickým prvkom. Článok Rámové dvere. Pevná a estetická opora vášho interiéru je venovaný tomuto modernému a žiadanému typu dverí. Navyše rámové dvere majú aj výnimočné vlastnosti. Ako hovorí Peter Imrich zo spoločnosti Kerako, medzi ich výhody patrí aj to, že sú vyrobené z MDF dosky, teda zo stredne tvrdej drevovláknitej dosky, ktorá je stabilná, pevná a odolná. Ako voči poškriabaniu, napríklad domácimi miláčikmi, tak aj proti vlhkosti. Veľa svetla aj vďaka dverám V súčasných trendoch dverí už nedominujú ťažké tmavé motívy. Práve naopak. Ak máte dostatočne dvere bezpečné aj kvalitné, ešte je dôležité, aby ladili s interiérom a boli zaujímavým doplnkom. Dnes preto interiérom dominujú dvere ľahké, presklené, ktoré síce plne plnia funkciu dverí, ale pritom nebránia využiť maximálne prirodzené svetlo. Myslite na to pri výbere vašich dverí.    

15.11.201812622
Sú vaše bezpečnostné dvere naozaj bezpečné?

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Sú vaše bezpečnostné dvere naozaj bezpečné?

Marek


Na trhu je množstvo bezpečnostných dverí. Niektoré si však tento titul používajú neprávom. Majú pochybných výrobcov a hoci na prvý pohľad vyzerajú bezpečne, v praxi by ich prekonalo aj malé dieťa. Čo si aj ukážeme. Skutočné bezpečnostné dvere  zachovávajú nielen pocit bezpečia, ale majú vplyv aj na ďalšie aspekty životy. Všímajte si certifikáty O tom, či nakupujete u dobrého predajcu a skutočne si kupujete bezpečnostné dvere, vám napovedia dva certifikáty, na ktoré sa predajcu určite pýtajte. Prvým z nich sú certifikáty Národného bezpečnostného úradu, ktoré majú viacero úrovni. Práve z týchto certifikátov sa dozviete, aký stupeň ochrany dvere poskytujú. Druhým dôležitým dokladom je Licencia krajského riaditeľstva policajného zboru, ktorá sa vydáva len predajcovi, ktorý má oprávnenie predávať aj inštalovať bezpečnostné dvere tak, aby boli skutočne bezpečné. Bez týchto dvoch potvrdení určite dvere nekupujte. Teda nie tie bezpečnostné. Čínske bezpečnostné dvere Sú lacné a vyzerajú dobre. Tomu sa nedá oponovať. No môžete si pozrieť video, ako dokáže čínske bezpečnostné dvere otvoriť aj malé dieťa. Ich úroveň bezpečnosti sa v porovnaní so slovenskými certifikovanými dverami vôbec nedá porovnávať. Ak vám ide o dojem na susedov v paneláku, postačia aj čínske atrapy. Ak chcete ale chrániť svoj majetok, je vhodné staviť na dvere, ktoré sa nepodajú prvým pokusom. Viac úrovní ochrany Nie je to len bezpečnosť, ale kvalitné bezpečnostné dvere vás chránia aj pred hlukom, sú protipožiarne do tridsiatich minút. Neprepustia ani dym,  prípadne môžu byť aj nepriestrelné. Môžu mať až 15 uzamykacích bodov. Samozrejmosťou je aj bezpečnostná vložka. Vďaka týmto vlastnostiam máte skutočne bezpečné dvere s množstvom funkcií, ktoré dovolia nielen pokojne spávať, ale aj pohodlne žiť. Výhodnejšie poistenie V súčasnej dobe už poisťovne nepoistia byt, ak nemá bezpečnostné dvere  aspoň so základným stupňom ochrany. Mnoho poisťovní však zohľadňuje v cene poistného aj fakt, ako zodpovedne klient svoj majetok chráni. Ak máte teda vysokú ochranu domova pred vlámaním a zvolíte dvere, ktoré prakticky nie s bežnými spôsobmi prekonateľné, tak môžete počítať aj s výhodnejším poistením domácnosti. A keďže domácnosť sa poisťuje na desiatky rokov, aj takáto úspora dlhodobo znižuje v čase samotné obstarávacie náklady na bezpečnostné dvere. Kvalitné slovenské bezpečnostné dvere nájdete tu.  

24.10.201814442
Rámové dvere. Pevná a estetická opora vášho interiéru

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Rámové dvere. Pevná a estetická opora vášho interiéru

Marek


Ak hľadáte estetické a trvácne dvere do interiéru, vhodnou voľbou budú dvere rámové. Medzi ich výhody patrí dlhá životnosť, estetická variabilita, pevnosť skutočného dreva s množstvom dekorov a sklenených výplní. Čo sú rámové dvere? „Ešte stále mnoho zákazníkov, ktorí renovujú interiér, nepozná rozdiel medzi rámovými dverami a takpovediac papierovými,“ hovorí Peter Imrich zo spoločnosti Kerako. Pri rámových dverách hovoríme o skutočných pevných dverách, ktoré sa vyznačujú rámovaním, to znamená, že sú na prvý pohľad charakteristické pevnou drevenou časťou so sklenenou výplňou. Základom je kvalitná doska Rámové dvere sú vyrobené z MDF dosky, teda zo stredne tvrdej drevovláknitej dosky, ktorá je stabilná, pevná a odolná. Ako voči poškriabaniu, napríklad domácimi miláčikmi, tak aj proti vlhkosti. Umývanie podlahy a občasné obtretie dverí tak už nebude znamenať poškodenie. Aj tu je možné voliť mnoho farebných variantov vrátane rovnakého prevedenia zárubne, čo krásne dotvára estetiku celého bytu. Charakteristickým prvkom rámových dverí je aj oblá horná hrana dverí, čo im dodáva v kombinácii so sklenenou výplňou krásny a luxusný vzhľad bez spojov. Voľba miery presvetlenia Rámové dvere sú vhodné do každého interiéru. Ako do malých bytov, tak aj do veľkých domov. Ich pridanou hodnotu je svetlík zo skla. Ten je možné poňať vyslovene esteticky a vsadiť ho do dverí len ozdobne, alebo s cieľom napríklad presvetliť chodbu aj vtedy, ak sú dvere na izbách zatvorené. Mieru priepustnosti svetla určuje voľba skla a tak isto aj rôzna miera presklenia dverí. Tú je vhodné prispôsobiť aj potrebe súkromia. Môžete voliť aj masív Pre náročnejších zákazníkov je možné voliť interiérové rámové dvere aj z čistého masívu. Ide o drahšie vyhotovenie, ale pravda je taká, že v tomto type dverí sa najviac zachováva prírodná štruktúra dreva aj jeho vyžarovanie. Takéto dvere potom už nie sú len estetickým doplnkom, ale doslova generačnou záležitosťou. Vydržia skutočne veľmi dlho. Možné sú aj atypické dvere Peter Imrich hovorí, že rámové dvere nemusia byť len klasicky umiestnené do zárubne. Aj pre malé priestory, alebo atypické riešenia je možné voliť rámové dvere, ktoré veľmi pekne vyniknú aj ako posuvné. Rámové dvere tak nemusia riešiť len uzatváranie izieb a  priestoru, ale byť estetickou súčasťou a ozdobou celého interiéru. Kvalitné rámové dvere kúpite tu.

23.10.201813625

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Ak hľadáte estetické a trvácne dvere do interiéru, vhodnou voľbou budú dvere rámové. Medzi ich výhody patrí dlhá životnosť, estetická variabilita, pevnosť skutočného dreva s množstvom dekorov a sklenených výplní. Čo sú rámové dvere? „Ešte stále mnoho zákazníkov, ktorí renovujú interiér, nepozná rozdiel medzi rámovými dverami a takpovediac papierovými,“ hovorí Peter Imrich zo spoločnosti Kerako. Pri rámových dverách hovoríme o skutočných pevných dverách, ktoré sa vyznačujú rámovaním, to znamená, že sú na prvý pohľad charakteristické pevnou drevenou časťou so sklenenou výplňou. Základom je kvalitná doska Rámové dvere sú vyrobené z MDF dosky, teda zo stredne tvrdej drevovláknitej dosky, ktorá je stabilná, pevná a odolná. Ako voči poškriabaniu, napríklad domácimi miláčikmi, tak aj proti vlhkosti. Umývanie podlahy a občasné obtretie dverí tak už nebude znamenať poškodenie. Aj tu je možné voliť mnoho farebných variantov vrátane rovnakého prevedenia zárubne, čo krásne dotvára estetiku celého bytu. Charakteristickým prvkom rámových dverí je aj oblá horná hrana dverí, čo im dodáva v kombinácii so sklenenou výplňou krásny a luxusný vzhľad bez spojov. Voľba miery presvetlenia Rámové dvere sú vhodné do každého interiéru. Ako do malých bytov, tak aj do veľkých domov. Ich pridanou hodnotu je svetlík zo skla. Ten je možné poňať vyslovene esteticky a vsadiť ho do dverí len ozdobne, alebo s cieľom napríklad presvetliť chodbu aj vtedy, ak sú dvere na izbách zatvorené. Mieru priepustnosti svetla určuje voľba skla a tak isto aj rôzna miera presklenia dverí. Tú je vhodné prispôsobiť aj potrebe súkromia. Môžete voliť aj masív Pre náročnejších zákazníkov je možné voliť interiérové rámové dvere aj z čistého masívu. Ide o drahšie vyhotovenie, ale pravda je taká, že v tomto type dverí sa najviac zachováva prírodná štruktúra dreva aj jeho vyžarovanie. Takéto dvere potom už nie sú len estetickým doplnkom, ale doslova generačnou záležitosťou. Vydržia skutočne veľmi dlho. Možné sú aj atypické dvere Peter Imrich hovorí, že rámové dvere nemusia byť len klasicky umiestnené do zárubne. Aj pre malé priestory, alebo atypické riešenia je možné voliť rámové dvere, ktoré veľmi pekne vyniknú aj ako posuvné. Rámové dvere tak nemusia riešiť len uzatváranie izieb a  priestoru, ale byť estetickou súčasťou a ozdobou celého interiéru. Kvalitné rámové dvere kúpite tu.

03.05.201823774

Sklo ako dokonalý prvok pre váš domov

Dom a byt:Sklenený dizajn

Sklo ako dokonalý prvok pre váš domov

Marek Dom a byt


Ak hľadáte estetické a trvácne dvere do interiéru, vhodnou voľbou budú dvere rámové. Medzi ich výhody patrí dlhá životnosť, estetická variabilita, pevnosť skutočného dreva s množstvom dekorov a sklenených výplní. Čo sú rámové dvere? „Ešte stále mnoho zákazníkov, ktorí renovujú interiér, nepozná rozdiel medzi rámovými dverami a takpovediac papierovými,“ hovorí Peter Imrich zo spoločnosti Kerako. Pri rámových dverách hovoríme o skutočných pevných dverách, ktoré sa vyznačujú rámovaním, to znamená, že sú na prvý pohľad charakteristické pevnou drevenou časťou so sklenenou výplňou. Základom je kvalitná doska Rámové dvere sú vyrobené z MDF dosky, teda zo stredne tvrdej drevovláknitej dosky, ktorá je stabilná, pevná a odolná. Ako voči poškriabaniu, napríklad domácimi miláčikmi, tak aj proti vlhkosti. Umývanie podlahy a občasné obtretie dverí tak už nebude znamenať poškodenie. Aj tu je možné voliť mnoho farebných variantov vrátane rovnakého prevedenia zárubne, čo krásne dotvára estetiku celého bytu. Charakteristickým prvkom rámových dverí je aj oblá horná hrana dverí, čo im dodáva v kombinácii so sklenenou výplňou krásny a luxusný vzhľad bez spojov. Voľba miery presvetlenia Rámové dvere sú vhodné do každého interiéru. Ako do malých bytov, tak aj do veľkých domov. Ich pridanou hodnotu je svetlík zo skla. Ten je možné poňať vyslovene esteticky a vsadiť ho do dverí len ozdobne, alebo s cieľom napríklad presvetliť chodbu aj vtedy, ak sú dvere na izbách zatvorené. Mieru priepustnosti svetla určuje voľba skla a tak isto aj rôzna miera presklenia dverí. Tú je vhodné prispôsobiť aj potrebe súkromia. Môžete voliť aj masív Pre náročnejších zákazníkov je možné voliť interiérové rámové dvere aj z čistého masívu. Ide o drahšie vyhotovenie, ale pravda je taká, že v tomto type dverí sa najviac zachováva prírodná štruktúra dreva aj jeho vyžarovanie. Takéto dvere potom už nie sú len estetickým doplnkom, ale doslova generačnou záležitosťou. Vydržia skutočne veľmi dlho. Možné sú aj atypické dvere Peter Imrich hovorí, že rámové dvere nemusia byť len klasicky umiestnené do zárubne. Aj pre malé priestory, alebo atypické riešenia je možné voliť rámové dvere, ktoré veľmi pekne vyniknú aj ako posuvné. Rámové dvere tak nemusia riešiť len uzatváranie izieb a  priestoru, ale byť estetickou súčasťou a ozdobou celého interiéru. Kvalitné rámové dvere kúpite tu.

29.08.201813283

Hlavacikova

1 295

Vojtech

Super

TeploZima
TeploZima
4.9/5 384 hodnotení

Slavo

6 2249

Biokrb v byte

Rodičov som chcel na Vianoce prekvapiť krbom v byte. Vobec nevedeli že dačo…

LACNÉ BIOKRBY
5/5 18 hodnotení

Zofia1

1 299

Najtichšia klimatizácia s wifi aj…

Som veľmi spokojná s rýchlosťou a kvalitou práce. Chlapci odvádzajú…

TeploZima
TeploZima
4.9/5 384 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím