Vždy bolo vašim snom upiecť si doma voňavý chlieb, alebo pravú pizzu ako z dobrej reštaurácie? Vyskúšajte nové moderné kamenné pece, ktoré nielen obohatia interiér, ale sú výnimočne funkčné!
Prečo domácu pec?
Načo kupovať pizzu a chlieb? Domáce je vždy najlepšie. Poznáme to všetci a dnes nie je najmenší problém mať v dome vlastnú pec na chlieb alebo pizzu. Špeciálna pec do domov FAMILY PIZZA je určená na súkromné použitie v kruhu rodiny a priateľov. Nie je navrhnutá do reštaurácii a k tomu je aj prispôsobený jej charakter. Hoci nie je talianska, výrobky z nej sú lahodné a pečenie vonia tak krásne, že nebudete potrebovať ani osviežovač vzduchu do bytu. Kto by si nespríjemnil nadchádzajúce zimné dni vôňou čerstvo pečeného chleba?
Kvalita na prvom mieste
„Pec je vyrobená v spolupráci slovenských kachliarov a popredného českého výrobcu kvalitných, certifikovaných a nezávadných žiaruvzdorných materiálov Průmyslová keramika spol. s r. o. a najvyššia kvalita materiálov zaisťuje ideálny pomer nahriatia pece, sálania a akumulácie,“ vysvetľuje Vladimír Majcin. Pekárenské výrobky sa môžu piecť priamo na dne pece. Pečenie mäsa a grilovanie potravín na rošte alebo na plechu a cena tohto skvostu začína pri sume 420 eur. Bude však zaručene ozdobou každého bývania.
Jednoduchá inštalácia
Stavba pece nie je žiadna zložitá procedúra. Celý set sa skladá z desiatich dielcov, ktoré sa zostavia a pripájajú priamo na komín. Potom už príde na rad samotné pečenie. Pri rozkurovaní je vhodné použiť klasicky papier a triesky zo smrekového dreva. Ako palivo sa používa čisté drevo ako buk, dub a podobne, bez chemického ošetrenia, čím samotný produkt získava charakteristickú chuť a vôňu známu pre pečenie v peci, ktorá sa nedá inak docieliť.
Pečenie je hračka
Použitie na potravinárske účely potvrdil aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Poprade. Nejde o nič zložité. Počas pečenia stačí v peci udržiavať uhlíky pri zadnej stene a podľa potreby prikladať menšie kúsky dreva počas pečenia. Pečenie pizze je najvhodnejšie pri teplote vo vnútri cca 300 - 400°C a vaša pizza bude hotová do maximálne 5 minút. Potom už len dobrú chuť.
Najprv pizza, potom ostatné
Najvyššiu teplotu na pečenie v peci vyžaduje pizza. Po klesnutí teploty je možné piecť aj ďalšie dobroty. Mäso, koláče a zemiaky pečieme v peci približne pri teplote 200 - 250°C pri zatvorených dvierkach, aby sa dosiahlo rovnomerné pečenie. Chlieb vyžaduje ešte menšiu teplotu 180-220°C. Pec je potrebné pred pečením chleba vymiesť od popola a uhlíkov, ale konečne bude pečenie radosť aj zábava.