Čo ste nevedeli o klimatizáciách a mali by ste

Dom a byt:Svieže leto

Čo ste nevedeli o klimatizáciách a mali by ste

Marek


Leto je obdobím vysokých teplôt a posledné roky ukazujú, že hodnoty, ktoré boli kedysi príznačné len pre prímorské krajiny sú dnes samozrejmosťou aj v našich končinách. Vybaviť si obytný a pracovný priestor klimatizáciou je už viac nutnosťou, ako luxusom. Preto sme sa s našimi odborníkmi pozreli na hlavné atribúty moderných klimatizácii a na to, ako si z ich spleti vybrať tú najlepšiu. Koľko to bude stáť? Rovnako ako všetky produkty na trhu aj klimatizácie majú rôzne cenové hladiny. Preto sme sa s Ing. Daliborom Stopkom a Miroslavom Chládeckým z firmy VETRANIE DM rozprávali o tom, na čom možno pri klimatizácii ušetriť a čo sú veci, o ktoré nie je vhodné sa ochudobniť. V článku  Na čom sa pri kúpe klimatizácie dá ušetriť a na čom nie nájdete praktické rady, čo pri klimatizácii možno považovať za príplatkové bonusy a čo nutný štandard. Novinky leta 2017 Výrobcovia klimatizácií každoročne predstavujú trhu novinky. Niekedy ide viac o dizajnové variácie, inokedy, ako v tomto roku, o revolučné technológie. Ak aj vám vadí  prúd studeného vzduchu z klímy, poteší vás klimatizácia wind free, ktorá ako prvá na svete chladí bez prievanu. Ako to dokáže si prečítate v článku Klimatizácie šetrné k zdraviu a prírode sú novinkou leta 2017! Ing. Miroslav Minarovič zo spoločnosti BECOM prezradil, aké nové typy chladív prišli na trh a predstavil aj ďalšie zaujímavosti tohto roka. Klimatizácie k vašim službám Chladiaca technika toho dnes dokáže omnoho viac ako znížiť teplotu v miestnosti. O tom, čo moderné klimatizácie umožňujú je článok Dizajnové a štýlové klimatizácie pre váš domov. Jozef Kmeť zo spoločnosti KLIMALG v texte povedal, prečo je dobré vybrať si klimatizáciu s hlučnosťou iba 19 dB, ako môžete klimatizáciu riadiť, ako zaistiť, aby v lete netrpeli aj vaši domáci miláčikovia, či ako spustiť klimatizáciu na diaľku. Prečítajte si o nových technológiách viac. Kúpa a inštalácia Ak ste si už vybrali ten správny typ klímy, tak ostáva posledný bod, pristúpiť ku kúpe a inštalácii. V článku Ako vybrať správnu firmu na predaj a montáž klimatizácie sa venujeme otázkam, ktoré by si mal zodpovedať každý pred tým, ako zverí montáž klímy technikovi. Prečo sa obrátiť na odborníka v montovaní klimatizácií a prečo nepostupovať svojpomocne vám zodpovedia odborníci zo spoločnosti TeploZima.

21.06.201713925
Klimatizácie Mitsubishi, nový vietor v chladení!

Dom a byt:Svieže leto

Klimatizácie Mitsubishi, nový vietor v chladení!

Marek


Spoločnosť Mitsubishi v tomto roku predstavila niekoľko noviniek, ktoré menia bežný štandard klimatizačných jednotiek, aké sme poznali doteraz. Nová vlajková loď Plným právom ňou možno nazvať model MSZ-LN. Mitsubishi do tohto modelu napratala všetko, čo mohla a okrem toho jednotka získala titul GOOD DESIGN AWARD 2016. Je teda skutočnou kráskou aj na pohľad. Disponuje moderným aj ekologickejším chladivom R32 a je vybavená I see senzorom, ktorý detekuje ľudí v miestnosti. Aby toho nebolo málo,  je dodávaná v perleťovej bielej, onyxovo čiernej a rubínovo červenej, takže zapadne do každého interiéru. Ide o nádherný doplnok do domácnosti, nielen funkčnú  záležitosť. 3D senzor upravuje výkon podľa počtu osôb a užívateľských nastavení, Wi-Fi modul je samozrejmosťou a okrem toho Plasma Quad filter eliminuje vírusy, baktérie, zabraňuje tvorbu prachu a plesní. Ide doslova o technologickú špičku, na ktorej si japonský výrobca dal skutočne záležať. Ako na technickej, tak aj na estetickej úrovni. Ohľaduplná k používateľom 3D senzor pravidelne skenuje miestnosť a analyzuje teplotné diery a rozdiely v miestnosti. Rovnako po vstupe človeka do miestnosti analyzuje jeho pohyb, pamätá si pozíciu a presne dokáže vyhovieť individuálne nastaveným požiadavkám na chladenie, ale aj kúrenie. Teplotu v miestnosti kontroluje na základe senzibilného tepla a rozmiestnenia osôb. Je možné nastaviť priame, alebo nepriame smerovanie vzduchu na ľudí a klimatizácia toto želanie splní.  Po opustení miestnosti opäť skenuje miestnosť a prechádza do úspornej prevádzky, čím môže usporiť energiu aj o 10%, pričom nikdy nebude miestnosť prehriata, alebo príliš chladná. Aj najlepšia klimatizácia potrebuje servis Zvoliť kvalitnú klimatizáciu je jedna vec, ale Jozef Kmeť z Klima LG hovorí, že mnoho ľudí často zabúda na pravidelný servis klimatizácie. Iba ten totiž zaručí, aby všetky parametre boli splnené a všetky technické vymoženosti správne fungovali. Dobré je po sezóne voliť jesenný údržbový balíček, ktorý zistí stav po najnáročnejšom období. Tak bude klimatizácia dokonale pripravená na zimu a prípadné dokurovanie. Nezabudnite na dezinfekciu Jedným zo slabších miest aj vynikajúcej klimatizácie je kondenzovanie vlhkosti, ktorému sa nedá zabrániť. To je však miesto, kde môže dochádzať k množeniu baktérií a mikróbov. Preto Jozef Kmeť vysvetľuje, že súčasťou servisnej prehliadky by mala byť aj precízna dezinfekcia jednotky. Zaujala vás nová klimatizácia od Mitsubishi, alebo máte záujem aj o servisné balíčky? Kontaktujte spoločnosť Klima LG.

10.08.201713198
Na čom sa pri kúpe klimatizácie dá ušetriť a na čom nie

Dom a byt:Svieže leto

Na čom sa pri kúpe klimatizácie dá ušetriť a na čom nie

Marek


Rozdiely nájdeme v cenách, výkone, aj vo vybavení. Klimatizácie sú v rôznych finančných hladinách a prirodzene každý si chce nájsť správny pomer medzi kvalitou, cenou a spoľahlivosťou. Na čom je teda možné pri kúpe klimatizácie ušetriť a kde rozhodne neubrať z nárokov? Výkon nepustí Ak chcete mať kvalitne vychladený priestor, vždy by malo byť prvou vecou určenie dostatočného výkonu klímy. Samozrejme čím väčší, tým drahšia jednotka. Jediným problémom je, že ak podceníte výkon, klimatizácia bude bežať na plné obrátky a v izbe nedosiahnete požadovanú teplotu Základným parametrom, z ktorého sa dá vychádzať, je výpočet výkonu približne 2,5 kW na 50 m3. Ide však len o orientačný bod. Je rozdiel, či bude dom zateplený, na ktorú stranu orientovaný, či pôjde o chladenie cez deň, alebo v noci a podobne. Preto Ing. Dalibor Stopka a Miroslav Chládecký z firmy VETRANIE DM považujú za vhodné riešiť výkon klímy priamo na mieste, kde bude inštalovaná, s odborným pracovníkom a nesnažiť sa ušetriť pár eur na poddimenzovanej jednotke. Za decibely si priplaťte Nešetrite na nízkej úrovni hluku. Dôvod? Hlučnejšie klimatizácie sú lacnejšie, ale tie tichšie sú vhodné pri celodennej práci aj k domácej pohode. Nevytvárajú zvukový stres. Do spálne sa napríklad vôbec nehodia jednotky, ktoré by presahovali hluk 19 dB, teda hluk nočnej krajiny. Ani ak si chcete poobede zdriemnuť v príjemne chladnej miestnosti, nie je vhodné šetriť na decibeloch. Nikdy nešetrite na servise Inžinier Dalibor Stopka  upozorňuje, aby ľudia dopriali klíme odborný servis, hoci ho treba zaplatiť. Absencia údržby je častá chyba, ktorá v konečnom dôsledku vyjde veľmi draho. Prejaví sa nekvalitným vzduchom, zvyšovaním spotreby energie a kratšou životnosťou celej klimatizácie.  „Klimatizácia je v prevádzke približne 60 dní v roku a asi 8 hodín denne. Za ten čas do seba nasaje množstvo nečistôt a je vhodné ju prečistiť komplexne. Čistenie filtrov každé tri mesiace zvládne človek sám, ale čistenie chladiča vonkajšej a vnútornej jednotky, kontrolu elektrických obvodov, stavu chladiva, či diagnostika už patria do rúk odborníka,“ hovorí Ing. Stopka. Každoročná prehliadka je cesta, ako klimatizáciu udržať v dobrej kondícii. Doplnky, ktoré nepotrebujete Ku klimatizácii si môžete zvoliť rôzne doplnky, ktoré sú síce dobrou vecou, ale ak chcete ušetriť, môžete sa ich zriecť. Medzi ne patrí napríklad ovládanie cez internet, Wi-Fi, aplikácie do mobilu, alebo moderný dizajn. Mnoho firiem prichádza s inovatívnym a moderným štýlom klimatizácie každý rok, a za ten si nechajú zaplatiť. Ak vám nevadí, že model nebude úplne aktuálny, aj to je jedna z vecí, kde sa dá konečná cena znížiť. Máte ďalšie otázky súvisiace s výberom klimatizácie? Neváhajte sa obrátiť na spoločnosť VETRANIE DM so sídlom v Žiline.

15.06.201714770
Klimatizácie šetrné k zdraviu a prírode sú novinkou leta 2017!

Dom a byt:Svieže leto

Klimatizácie šetrné k zdraviu a prírode sú novinkou leta 2017!

Marek


Možno to poznáte z minulosti. Zapnete klimatizáciu a na druhý deň vás sekne v krku, bolia vás kríže, cítite nachladnutie, alebo prievan v ušiach, či dutinách. Klimatizácia vie byť zradná vec, najmä ak neodhadnete správne prúdenie chladného vzduchu. V tomto roku je však hitom klimatizácia, pri ktorej podobné zdravotné ťažkosti nehrozia. Prvá bezprievanová klimatizácia Klimatizačné jednotky boli v princípe založené na masívnom chladnom vetre, ktorým chladili priestor. Problémom akurát je, že studený prúd vzduchu na rozpálené telo je predzvesťou zdravotných problémov. Spoločnosti dlho hľadali zdravú klimatizáciu, kým našli riešenie práve v roku 2017. „Klimatizácia Samsung Wind-Free je prakticky jednou z prvých noviniek na trhu, ktorá sa zaoberá nielen chladením, ale aj zdravotným dopadom na  užívateľov. Jej princíp je založený na rýchlom vychladení a následnom priebežnom chladení miestnosti pomocou 21-tisíc mikro otvorov, vďaka čomu nevzniká známy efekt vetra,“ vysvetľuje princíp fungovania Ing. Miroslav Minarovič zo spoločnosti BECOM. Ideál do spálne Najviac problémov robili klimatizácie v spálni, kde po zadriemaní na telo prúdil chladný vzduch celé hodiny. „Samsung Wind-Free je klimatizácia dokonalá do spálne. V prvom rade kvôli ohľadu na zdravie, keďže nevytvára prievan, ale aj pre svoju výnimočnú tichosť len 19 dB, čo je takmer nečujný chod aj počas nočného ticha, “ vysvetľuje Miroslav Minarovič. Funkcia Good sleep automaticky prispôsobí teplotu bez akéhokoľvek ofukovania. Ohľaduplná k životnému prostrediu Samsung Wind-Free pracuje systémom rýchleho zníženia teploty v miestnosti v režime Fast Cooling Modea a následne sa prepne do režimu  Wind-Free™ Cooling Mode bez prievanu. Táto funkcia nielenže šetrí zdravie, ale aj spotreba energie je nižšia až o 72 % oproti režimu rýchlejšieho chladenia. Jednotka je bežne vhodná do priestoru 60 až 90 m3 a samozrejmosťou je aj ovládanie cez mobil a Wi-FI.  Model AR7000 má v sebe navyše funkciu Virus Doctor na zvýšenie komfortu a čistoty vzduchu, vďaka čomu dokáže pomocou ionizácie zaručiť vzduch bez choroboplodných zárodkov. Nové, zdravé chladivá Chladivo je jedným zo základných prvkov každej klimatizácie. Miroslav Minarovič preto upriamuje pozornosť na nový typ chladiva R 32, ktoré už nahrádza starší typ R 410. Aj tento rozdiel môže byť rozhodujúcim parametrom pri výbere klimatizácie. Nové chladivo je totiž jednozložkové. Stačí ho vždy len doplniť a nie vymeniť. Zároveň ide o prvé chladivo, ktoré má výrazne nižší vplyv na globálne otepľovanie a znižuje zaťaženie životného prostredia. Chladiaci výkon R32 je vyšší o 4%, koeficient účinnosti lepší o 5%, dávka chladiva znížená o 29% a úspora  na emisiách CO2 je približne 77% oproti použitiu chladiva R410A. Takže, ktoré by ste si vybrali?  Ak vás možnosti zdravej klimatizácie zaujali, pre viac informácií kontaktujete spoločnosť BECOM, ktorá zabezpečí poradenstvo, predaj, inštaláciu aj servis týchto zariadení.

14.06.201715455
Dizajnové a štýlové klimatizácie pre váš domov

Dom a byt:Svieže leto

Dizajnové a štýlové klimatizácie pre váš domov

Marek


Klimatizácie využívame už desiatky rokov. Pomáhajú nám prežiť leto, no každý rok výrobcovia prichádzajú s technickými vychytávkami a zmenami faceliftu, ktorý veľmi atraktívne zapadne do moderných domácností. Absolútna dizajnová klimatizačná špička Spoločnosť LG je na trhu už dlhé roky známa tým, že sa jej elegantne darí prepojiť funkčnosť s estetikou. Novinka v podobe modelu AM12BP  z radu Art cool je novinkou roka 2017 a od tuctových zariadení sa už na prvý pohľad líši elegantným čiernym spracovaním. Je priam určená do reprezentačných priestorov, alebo s vkusom zariadených obývačiek. Rozhodne nepôsobí ako funkčné teleso, ktoré vôbec neladí s okolím. Práve naopak, dopĺňa celkovú estetiku miestnosti a naozaj zaujme nielen technologicky, ale aj na pohľad. Výnimočné funkcie Výber výkonu pri AM12BP  je na vás, spoločnosť LG umiestnila na trh popri 2,5 a 3,5kW-ovej verzie aj výkonnú 5kW jednotku, takže vyhovie potrebám väčších aj menších miestností. Disponuje vynikajúcim a kvalitným čističom vzduchu, odstráni mikročastice ako sú vírusy, baktérie, alergény a priečelie tvorí prekrásny, zrkadlový predný panel. Každá vnútorná jednotka je kompatibilná s multisplitom a v cene dostanete aj zabudovaný Wi-Fi modul. To znamená, že klimatizáciu stačí spárovať s mobilným telefónom a môžete ju ovládať kedykoľvek aj na diaľku. Ešte tichšie Ďalším modelom, na ktorý upriamuje pozornosť Jozef Kmeť zo spoločnosti KLIMALG je DM 12RP – Delux. Je to absolútny hit do spálne, ktorý je krásny a okrem chladenia robí spánok zdravším. Má dvojitý ochranný filter, ktorý zachytáva častice prachu nad 10 µm. Vďaka komplexnému automatickému čisteniu zabraňuje tvorbe baktérií a plesní na tepelnom výmenníku. Má 4-cestnú distribúciu chladného vzduchu a chladí až do vzdialenosti 12 metrov. Okrem toho jej chod nepresahuje hluk 19 dB, takže nebude rušiť ani večer pri zaspávaní. Ovládanie cez Wi-Fi je už samozrejmosť. Nezabúdajte na domácich miláčikov Chováte doma psa, alebo mačku? Váš domáci miláčik je už určite dostatočne zvyknutý čakať na vás, kým sa vrátite z práce. Lenže letné horúčavy mu rozhodne nepridávajú na kondícii. Myslite na ich pohodlie a pomôžte im prežiť horúce dni. Klimatizáciu nemusíte kvôli zvieratám nechávať bežať celý deň. Aj príležitostné zníženie teploty je pre ako oáza. To môžete urobiť aj na diaľku. Pomocou technológie LG Smart ThinQ môžete klimatizáciu zapnúť na diaľku pomocou Wi-Fi a opäť ju aj vypnúť. Nielenže vás po príchode domov bude čakať príjemne osviežujúcu vzduch, ale aj vaši domáci miláčikovia prežijú leto lepšie, zdravšie a príjemnejšie. Klimatizácie DM 12RP – Delux a AM12BP už túto funkciu obsahujú. Ak sa chcete o uvedených klimatizácich dozvedieť viac, kontaktujte spoločnosť KLIMALG    

10.06.201716036
Ako vybrať správnu firmu na predaj a montáž klimatizácie?

Dom a byt:Svieže leto

Ako vybrať správnu firmu na predaj a montáž klimatizácie?

TeploZima TeploZima


Výber najvhodnejšej klimatizácie do domácnosti a jej montáž nie sú činnosti vhodné pre domácich majstrov. Neodborný výber a najmä montáž môžu výrazne skrátiť životnosť celej jednotky, zvýšiť nároky na energie, alebo znížiť funkčnosť. Obhliadka musí byť Platí pravidlo, že predaj vhodnej klimatizácie a jej inštalácia sa nezaobíde bez kvalitnej obhliadky. Overte si preto, či firma, ktorá bude zariadenie inštalovať príde na obhliadku a za aký poplatok ju vykoná. Ideálne je, ak zrealizuje obhliadku bezplatne a obhliadajúci sám poradí, navrhne a odporučí klimatizáciu. A to nielen podľa ceny, čo často robí množstvo takzvaných obchodníkov, ale podľa toho, čo skutočne priestor potrebuje. Dostanete záruku aj na prácu? Môžete mať najdrahšiu, najmodernejšiu a najkvalitnejšiu klimatizáciu, ale ak zlyhá montáž, ani záruka vám nebude nič platná. Preto je nutné, aby bola realizovaná certifikovanou spoločnosťou. To napríklad znamená, že vám firma poskytne 5 ročnú záruku nielen na zariadenie, ale na komplet služby vrátane montáže. Overte si odbornosť Na trhu pôsobí mnoho firiem, ktoré klimatizácie predávajú bez montáže, ale aj montérov bez dostatočnej kvalifikácie. Zárukou spoľahlivosti firmy je certifikované členstvo v Slovenskom chladiarenskom zväze a najvyššia európska certifikácia pre montáž tepelných čerpadiel. Vtedy máte istotu, že sa nič nepokazí a celá montáž je v špičkovej kvalite. Ako vybrať klimatizáciu? Medzi najpredávanejšie značky klimatizácií patria Daikin, Samsung, Toshiba, Sinclair, Mitsubishi, ale aj mnoho ďalších. Skúsený predajca po obhliadke dokáže povedať, ako sú v podobných priestoroch ľudia spokojní s ktorými typmi zariadenia. Pri nákupe rozhoduje spokojnosť zákazníkov, preto je vhodné pozrieť si referencie montáží klimatizácií. Spoločnosť TeploZima napríklad prevádzkuje aj vlastný showroom v Bratislave, kde je možné si klimatizáciu prezrieť. Veľmi oceňovanou výhodou je tiež prinesenie makety priamo k zákazníkovi. Ten tak okamžite vie, ako sa mu zariadenie hodí do interiéru a kde bude najfunkčnejšie a esteticky najprijateľnejšie. Servisné a asistenčné možnosti Kvalitný dodávateľ klimatizácii sa ani po montáži nestratí. Klimatizácia na svoju činnosť potrebuje pravidelný servis, údržbu, niekedy možno len radu. Preto spoločnosť TeploZima.sk zaviedla 24 hodinovú podporu, telefonické konzultácie a poradenstvo. Keďže klimatizácie predáva aj montuje, vie veľmi konkrétne a prakticky poradiť pri každom zariadení. Montáž, predaj a servis klimatizácií v Bratislave a okolí zabezpečuje spoločnosť TeploZima.sk

24.05.201717262

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Výber najvhodnejšej klimatizácie do domácnosti a jej montáž nie sú činnosti vhodné pre domácich majstrov. Neodborný výber a najmä montáž môžu výrazne skrátiť životnosť celej jednotky, zvýšiť nároky na energie, alebo znížiť funkčnosť. Obhliadka musí byť Platí pravidlo, že predaj vhodnej klimatizácie a jej inštalácia sa nezaobíde bez kvalitnej obhliadky. Overte si preto, či firma, ktorá bude zariadenie inštalovať príde na obhliadku a za aký poplatok ju vykoná. Ideálne je, ak zrealizuje obhliadku bezplatne a obhliadajúci sám poradí, navrhne a odporučí klimatizáciu. A to nielen podľa ceny, čo často robí množstvo takzvaných obchodníkov, ale podľa toho, čo skutočne priestor potrebuje. Dostanete záruku aj na prácu? Môžete mať najdrahšiu, najmodernejšiu a najkvalitnejšiu klimatizáciu, ale ak zlyhá montáž, ani záruka vám nebude nič platná. Preto je nutné, aby bola realizovaná certifikovanou spoločnosťou. To napríklad znamená, že vám firma poskytne 5 ročnú záruku nielen na zariadenie, ale na komplet služby vrátane montáže. Overte si odbornosť Na trhu pôsobí mnoho firiem, ktoré klimatizácie predávajú bez montáže, ale aj montérov bez dostatočnej kvalifikácie. Zárukou spoľahlivosti firmy je certifikované členstvo v Slovenskom chladiarenskom zväze a najvyššia európska certifikácia pre montáž tepelných čerpadiel. Vtedy máte istotu, že sa nič nepokazí a celá montáž je v špičkovej kvalite. Ako vybrať klimatizáciu? Medzi najpredávanejšie značky klimatizácií patria Daikin, Samsung, Toshiba, Sinclair, Mitsubishi, ale aj mnoho ďalších. Skúsený predajca po obhliadke dokáže povedať, ako sú v podobných priestoroch ľudia spokojní s ktorými typmi zariadenia. Pri nákupe rozhoduje spokojnosť zákazníkov, preto je vhodné pozrieť si referencie montáží klimatizácií. Spoločnosť TeploZima napríklad prevádzkuje aj vlastný showroom v Bratislave, kde je možné si klimatizáciu prezrieť. Veľmi oceňovanou výhodou je tiež prinesenie makety priamo k zákazníkovi. Ten tak okamžite vie, ako sa mu zariadenie hodí do interiéru a kde bude najfunkčnejšie a esteticky najprijateľnejšie. Servisné a asistenčné možnosti Kvalitný dodávateľ klimatizácii sa ani po montáži nestratí. Klimatizácia na svoju činnosť potrebuje pravidelný servis, údržbu, niekedy možno len radu. Preto spoločnosť TeploZima.sk zaviedla 24 hodinovú podporu, telefonické konzultácie a poradenstvo. Keďže klimatizácie predáva aj montuje, vie veľmi konkrétne a prakticky poradiť pri každom zariadení. Montáž, predaj a servis klimatizácií v Bratislave a okolí zabezpečuje spoločnosť TeploZima.sk

03.05.201824093

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Výber najvhodnejšej klimatizácie do domácnosti a jej montáž nie sú činnosti vhodné pre domácich majstrov. Neodborný výber a najmä montáž môžu výrazne skrátiť životnosť celej jednotky, zvýšiť nároky na energie, alebo znížiť funkčnosť. Obhliadka musí byť Platí pravidlo, že predaj vhodnej klimatizácie a jej inštalácia sa nezaobíde bez kvalitnej obhliadky. Overte si preto, či firma, ktorá bude zariadenie inštalovať príde na obhliadku a za aký poplatok ju vykoná. Ideálne je, ak zrealizuje obhliadku bezplatne a obhliadajúci sám poradí, navrhne a odporučí klimatizáciu. A to nielen podľa ceny, čo často robí množstvo takzvaných obchodníkov, ale podľa toho, čo skutočne priestor potrebuje. Dostanete záruku aj na prácu? Môžete mať najdrahšiu, najmodernejšiu a najkvalitnejšiu klimatizáciu, ale ak zlyhá montáž, ani záruka vám nebude nič platná. Preto je nutné, aby bola realizovaná certifikovanou spoločnosťou. To napríklad znamená, že vám firma poskytne 5 ročnú záruku nielen na zariadenie, ale na komplet služby vrátane montáže. Overte si odbornosť Na trhu pôsobí mnoho firiem, ktoré klimatizácie predávajú bez montáže, ale aj montérov bez dostatočnej kvalifikácie. Zárukou spoľahlivosti firmy je certifikované členstvo v Slovenskom chladiarenskom zväze a najvyššia európska certifikácia pre montáž tepelných čerpadiel. Vtedy máte istotu, že sa nič nepokazí a celá montáž je v špičkovej kvalite. Ako vybrať klimatizáciu? Medzi najpredávanejšie značky klimatizácií patria Daikin, Samsung, Toshiba, Sinclair, Mitsubishi, ale aj mnoho ďalších. Skúsený predajca po obhliadke dokáže povedať, ako sú v podobných priestoroch ľudia spokojní s ktorými typmi zariadenia. Pri nákupe rozhoduje spokojnosť zákazníkov, preto je vhodné pozrieť si referencie montáží klimatizácií. Spoločnosť TeploZima napríklad prevádzkuje aj vlastný showroom v Bratislave, kde je možné si klimatizáciu prezrieť. Veľmi oceňovanou výhodou je tiež prinesenie makety priamo k zákazníkovi. Ten tak okamžite vie, ako sa mu zariadenie hodí do interiéru a kde bude najfunkčnejšie a esteticky najprijateľnejšie. Servisné a asistenčné možnosti Kvalitný dodávateľ klimatizácii sa ani po montáži nestratí. Klimatizácia na svoju činnosť potrebuje pravidelný servis, údržbu, niekedy možno len radu. Preto spoločnosť TeploZima.sk zaviedla 24 hodinovú podporu, telefonické konzultácie a poradenstvo. Keďže klimatizácie predáva aj montuje, vie veľmi konkrétne a prakticky poradiť pri každom zariadení. Montáž, predaj a servis klimatizácií v Bratislave a okolí zabezpečuje spoločnosť TeploZima.sk

15.11.201812704

brunner bsk03

Veľká spokojnosť od komunikácie po samotnú realizáciu . Dakujem

STC krby
5/5 53 hodnotení

MS Vajnory

1 509

Tepovanie kobercov v škôlke

So službami BODYTEP sme boli spokojní. Boli u nás už druhýkrát, svoju prácu…

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

Slavo

6 2339

Biokrb v byte

Rodičov som chcel na Vianoce prekvapiť krbom v byte. Vobec nevedeli že dačo…

LACNÉ BIOKRBY
5/5 18 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím