Osviežte si sviatky ikebanami zo živých kvetov

Oslavy a podujatia:Najkrajšie Vianoce

Osviežte si sviatky ikebanami zo živých kvetov

Marek


Dekorácie zo živých kvetín predstavujú súčasný vianočný hit. Farebne naladia interiér do vianočnej atmosféry, ale pritom ide stále o čarovnú prírodnú farbu živého kvetu. Tú nemožno nahradiť umelými dekoráciami, či LED svetlom. Ako hovorí Ľuboš Ziman zo spoločnosti Kvety a Kytice, ide o jednu z najkrajších vianočných dekorácií súčasnosti. Vianoce ešte krajšie vďaka živým kvetom V zime je krása kvetín skutočne vzácnejšia ako v iných období roka. No treba priznať, že rovnako vzácne sú okamihy sviatočnej vianočnej nálady. Užívame si ju len jedenkrát v roku a preto by mala byť skutočne nezabudnuteľná, výnimočná, hrejivá a krásna. Aby sa všetci cítili dobre. Živý vianočný stromček je vždy akosi krajší, romantickejší a vianočnejší ako ten umelý a tak je to aj s kvetmi. Ak vyskúšate dekorovanie vianočného stola rezanými kvetmi, alebo ich umiestnite k betlehemu, či do obývačky, sviatky budú mať úplne iné kúzlo. Súčasťou kytíc sú totiž aj typické vianočné dekorácie. Kvety na štedrovečerný stôl Aranžéri z kvetinárstv FLOS radia: „Tento rok na Vianoce dominuje tradične biela a červená farba, ale určite je zaujímavá aj fialová, modrá, či zelená. Z kvetov sú tak ideálne ruže, gerbery, tulipány, amarylis, či klasická vianočná ruža.“ Takáto kolekcia kytíc sa hodí na každý štedrovečerný stôl. „Vianočné kytice nie sú viazané ako klasické kvety na darovanie. Sú osadené do aranžovacej peny. Viac tak pripomínajú klasické ikebany, akurát sú plné živých kvetov. Výhodou peny je, že predlžuje životnosť a tak rezané kvety od Vianoc vydržia pokojne aj do nového roka,“ hovoria  floristi webshopu donáškovej služby www.kvetyakytice.sk Skvelý darček Kyticu z rezaných kvetov môžete priniesť do vlastného domova, ale zároveň no vyriešiť aj dilemu, čo kúpiť blízkym, rodine, alebo priateľom pod stromček. Veď ako sa hovorí, všetko už majú. Kúpiť a poslať im kyticu kvetov na vianočný stôl môže byť tým najkrajším a najoriginálnejším darčekom. V záplave svetrov, ponožiek, pyžám a kníh bude vianočná kytica presne tým darom, ktorý rozžiari oči všetkých navôkol. Môžete si byť istí. Navyše živý darček spoločnosť Kvety Kytice doručí aj v piatok 22. decembra a v niektorých lokalitách aj v sobotu 23. decembra. Môže tak isť o darček na poslednú chvíľu, no bude zároveň jeden z najkrajších. Objednajte si vianočné kytice pre seba, alebo ako darček pre svojich blízkych pohodlne z domu hneď teraz  a máte darček, na ktorý sa nezabúda. Objednávať za výhodné vianočné ceny môžete na: kvetyakytice.sk.

13.12.201729862
Vianoce v teple domova, bez zimy a prefukovania!

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Vianoce v teple domova, bez zimy a prefukovania!

Marek


Okná majú zásadný podiel na tom, či budete pociťovať pohodu Vianoc a sviatkov, alebo musíte neustále znášať preťahovanie chladného vetra, pískanie víchrice, chodiť stále s handrou v ruke a utierať rosenie. Všetky tieto problémy však možno vyriešiť aj bez toho, aby ste museli samotné okná meniť. Pozor na vlhkosť Tá sa môže zrážať na oknách aj tej najvyššej kvality. Stačí, aby ste napríklad sušili doma bielizeň a k tomu pridali varenie vianočnej kapustnice, alebo gulášu a v byte je toľko pary, že sa začne zrážať. Vtedy môžu vlhnúť múry aj sa rosiť okná. Je preto nutné pravidelné vetranie aj počas zimy. Horšie je, ak sa vám okná rosia z večera do rána, alebo obstávajú zarosené aj počas dňa. Vtedy je možné „dotepliť“ samotné okenné tabule. Dotepľovanie okien je podľa Mariána Drahovského z DM Servis aktuálne čoraz viac. Hovorí zo skúsenosti, keďže hlavne od roku 2008 začali výrobcovia okien šetriť na materiáloch a okná sa čoraz viac začínajú rosiť. Zamedzí sa roseniu aj na 100% Doteplenie okien dokáže výrazne eliminovať rosenie, pri ktorom môžu vznikať plesne aj vlhnutie múrov, zhoršuje sa dýchanie a samozrejme aj estetický dojem nie je najlepší, ak vidíte neustále vlhké spodky okien a od plesne a špiny začiernené tesnenia. Zateplením sa rozširuje tepelný most a nedochádza k roseniu. „Takýmto spôsobom viem zamedziť roseniu často aj na 100%,“ hovorí Martin Drahovský. Doteplením okien sa výrazne zlepší komfort bývania a prostredie sa stane lepšie aj zdravšie. Systém dotepľovania nie je zložitý a dá sa realizovať aj v zimných mesiacoch. Studený vzduch cez parapet Okná môžu byť v poriadku, no ak ich osádzanie neprebehlo odborné, veľmi rýchlo sa prejaví prefukovanie studeného vzduchu cez parapet. Aj tu existuje iné riešenie, ako sa len naobliekať. Častou príčinou je tieniaca pena okolo okna. Môže byť nedostatočne aplikovaná, prípadne zvetraná, poklesnutá a podobe. Aj tu podľa Mariána Drahovského pomôže doteplenie profilu a pocit prieniku chladu už nebude tak intenzívny. Dobrou správou je, že to ide aj bez búrania. Kadiaľ sa stráca teplo? Je niekoľko možností, ako sa teplo môže cez okná strácať. No mnoho z nich je jednoducho riešiteľných. Napríklad stačí skontrolovať okná termokamerou. Tým sa odhalia problémové miesta, tepelný most, alebo zlé osadenie. Pritom niekedy nie je potrebné okná vymeniť, iba správne ponastavovať. Potom už stačí len vyriešiť problematické uzly a teplo nebude unikať. V niektorých prípadoch stačí len dopasovať krídlo okna k rámu a nie sú potrebné ani veľké stavebné práce. Ďalším častým problémom je zlé tesnenie. Toto sa prejavuje až u 70% okien. Preto už nemusíte trpieť chlad, stačí sa o svoje okná postarať.

10.12.201722903
Vlastnosti okien, ktoré cez zimu určite oceníte!

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Vlastnosti okien, ktoré cez zimu určite oceníte!

Marek


Technológie v oblasti okien sa posúvajú neustále dopredu a zameriavajú sa prioritne na väčšiu úsporu tepla a lepšiu priepustnosť svetla. Sklenená tabuľa je totiž tou najväčšou plochou okna a preto je zásadná. Rezervujte si pre seba tú najlepšiu. Držia teplo Pri výbere plastových okien je síce dôležitý aj dizajn, ale tepelná izolácia je kľúčovým parametrom. Rovnako ako vylepenie zvukovej izolácie, či lepší jas. Práve tieto tri parametre v sebe skĺbilo inovatívne izolačné trojsklo 4 Xglass, ktoré má vynikajúci prestup tepla na úrovni  Ug = 0,5 W/m2K. Ide o energeticko úsporný produkt, ktorý výrazne zredukuje náklady na kúrenie. Nízkoemisný povlak Okrem zlepšenej termoizolácie majú sklá 4 Xglass ďalší významný parameter, ktorý ocenia užívatelia najmä počas zimných dní. Na sklenených tabuliach je použitý najmodernejší nízkoemisný povlak. To v praxi znamená, že dochádza nielen k zníženiu tepelných strát, ale okná sú známe aj vysokou priepustnosťou slnečného žiarenia. „Môžeme povedať, že tento nízkoemisný povlak a priepustnosť slnka ocenia užívatelia okamžite, ak porovnajú nové okná so starými. Do miestnosti totiž prechádza omnoho viac slnečného svetla. Vďaka tomu slnko dokáže izbu omnoho viac vyhriať ako bežné sklá a prichádza samozrejme aj viac prirodzeného svetla, vďaka čomu sa budete v miestnosti cítiť príjemnejšie,“ hovorí Ladislav Kapacska zo spoločnosti WIDO s.r.o A nielen to. Šetríte totiž dvakrát. Kvôli vyššej priepustnosti svetla si prirodzené svetlo vychutnáte dlhšie, bez potreby umelého osvetlenia. Cez zimu ideálne riešenie. Tiché prostredie Máte doma teplejšie, svetlejšie, už ostáva len eliminovať hluk. Aj to je pre sklá 4 Xglass samozrejmosťou. Izolačné trojsklo je v ich prípade zložené z trojice sklenených tabúľ, pričom dve z nich sú hrubé 3 mm a jedna dosahuje hrúbku 4mm. Načo táto rôznorodosť? „Rôzne hrúbky skla na okne zaručujú dosiahnutie lepšej akustickej izolácie,“ vysvetľuje Ladislav Kapacska. Jeden milimeter zníži priepustnosť hluku až o 3 dB. Bežné izolačné trojsklo má koeficient Rw na úrovni 33 dB, no pri použití zasklenia 4 Xglass sa koeficient Rw zvyšuje na úroveň 36 dB. Zdá sa vám to málo? Ladislav Kapacska ilustruje príklad: „Predstavte si, že počúvate hudbu s istou hlasitosťou pomocou dvoch reproduktorov. Náhle by ste jeden z nich odpojili a práve rozdiel by predstavoval stlmenie o tri decibely. Takže výsledok by bol naozaj značne vnímateľný. Takéto okná do spálne, alebo obývačky prinášajú omnoho lepší komfort pre spánok, relax, alebo nerušenú zábavu. Okná so sklami 4 Xglass si môžete objednať v spoločnosti WIDO.

08.12.201718612
Vianočná zľava 20% na markízy a pergoly

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Vianočná zľava 20% na markízy a pergoly

Marek


Predvianočný čas je najlepším obdobím sadnúť si za stôl a zhodnotiť, čo vylepšiť na bývaní. Významným dôvodom je aj fakt, že vianočný darček to nemusí byť len konkrétny predmet, ale aj spoločný dar, ktorý spríjemní bývanie všetkým členom rodiny. Presne takýmto typom darčeku môže byť markíza alebo pergola, ktoré počas zimy môžete získať v zľave. Na čo vám poslúži markíza? Markíza je vlastne slnečná clona, ktorej hlavnou úlohou je chrániť terasu, alebo napríklad aj miestnosť pred príliš ostrým slnečným svetlom. Okrem toho jej podstatnou súčasťou je aj formovanie architektonického vzhľadu objektu, kde je inštalovaná. Markízy možno rozdeliť na tri základné typy: Terasová markíza Inštaluje sa na stenu, strop, krokvu a je možné ju ovládať kľukou, alebo elektronicky a ponúka širokú paletu rôznych materiálov aj prevedení. Je možné ju použiť aj ako striešku napríklad nad letnou terasou, alebo ako súčasť posedenia pred domom. Bočná markíza Ide o elegantný box vhodný napríklad na vytvorenie bočného tieňa a súčasne aj ako veterná zábrana. Montuje sa jednoducho na stenu a napnutie látky zaisťuje pružinový mechanizmus v navíjacom hriadeli. Takáto markíza sa vyrába v širokej ponuke farebných vyhotovení textílie. Markíza pre zimné záhrady Nazývaná aj horizontálna markíza. Svoje uplatnenie nájde na zatienenie horizontálnych alebo mierne zošikmených plôch. Ideálne na tienenie presklených striech zimných záhrad alebo prístreškov nad terasou s posedením. Na čo vám poslúži pergola? Pergolu možno charakterizovať v zásade ako okrasnú stavbu. Na rozdiel od markízy ide a razantnejší doplnok, ktorý sa môže, ale aj nemusí pripájať k domu, môže byť aj samostatne stojacím objektom. Príkladom je napríklad typ Kubus. Predstavuje absolútnu špičku v sortimente. Vďaka nezávislým  elektropohonom zaisťuje vodorovné vysúvanie tieniacej látky a zároveň jej čiastočné sklopenie. Pevné, extrudované podperné profily zabezpečujú vynikajúcu stabilitu a dodávajú konštrukcii pocit originality. Peknou pergolou je aj QUADRA , ktorá sa vďaka hliníkovej  nosnej konštrukciu montuje do podlahy.  Ušetrite v sezónnej akcii Spoločnosť AMG Studio si pre všetkých pripravila špeciálnu zimnú zľavu na 20% z ceny všetkých markíz a pergol. „Zima je ideálny čas na to, aby sme s klientmi premysleli, ako môže vyzerať jeho pergola alebo markíza, navrhli riešenie a okamžite na jar sa pustili do realizácie. Predobjednávka tak výrazne urýchli realizáciu v novom roku,“ hovorí Martin Haško. Zároveň bude vašu záhradu zdobiť pergola už od skorej jari a to sa oplatí rovnako,                                                                  ako výhodná cena.

07.12.201727066
Ako si užiť vianočnú pohodu pri krbe a neriešiť nehody?

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Ako si užiť vianočnú pohodu pri krbe a neriešiť nehody?

Marek


Súčasťou Vianoc je aj posedenie pri krbe. Na to, aby ste si ho mohli naplno užiť, je potrebné vedieť, ako si vybrať ten správny typ tak, aby ste neriešili nehody a problémy spojené s výberom nového krbu. V prvom rade si treba dobre rozmyslieť, aký krb si chceme domov zadovážiť. Každý jeden typ má svoje pre aj proti. Preto sme sa na ne pozreli bližšie spolu s Dášou Klasovou zo spoločnosti CAMIN. Teplovzdušný krb Pri teplovzdušných krboch ide hlavne o rýchle vyhriatie priestoru, v ktorom sa krb nachádza. Prípadne ak z neho máme ťahané rozvody, tak jeho úlohou je prehriať dané miestnosti na príjemnú teplotu. V dnešnej dobe už nemusíte stavať prašné rozvody pod stropom, ktoré aj tak priestor neprehrejú, ale len vyfukujú prach a teplý vzduch zostáva pod stropom. Pokiaľ uvažujete nad teplovzdušným krbom, ideálne sú rozvody Multifuoco , ktoré sú ťahané v podlahe, výust je umiestnený cca 20cm od podlahy a tým pádom sa miestnosť prehreje od zeme až po strop. Sálavý krb Tento typ krbu je niečo medzi krbom teplovzdušným a akumulačným. Pri sálavých krboch je použitá teplovzdušná vložka, ktorá je obostavaná akumulačným materiálom tak, aby po cca 2-3 hodinách teplota stavby nabehla a vy ste si mohli užiť sálavé teplo naplno. Akumulačný krb Pri akumulačných krboch je hlavnou úlohou dlhodobé odovzdávanie tepla, pri malej dávke dreva. Tu si treba uvedomiť, že idete cestou funkčnosti na úkor dizajnu. Ohnisko býva menšie s malými dvierkami a stavba veľká a ťažká, aby sa zabezpečilo dostatok akumulačnej hmoty. Štandard je prikladanie po dlhých intervaloch (6,8,12 hodín) s tým, že teleso odovzdáva taktiež od 6 do 16-18 hodín sálavé teplo. Teplovodný krb Pri teplovodných krboch ide o náhradný zdroj vykurovania, kedy je súčasťou krbovej vložky obeh vody. Ten zabezpečuje teplovodné dokurovanie vody v akumulačnej nádobe. Teplovodný krb však nie je možné používať pri výpadku elektrickej energie, nakoľko je nutné, aby ho kontrolovala elektronická regulácia. Podmienkou je akumulačná nádoba! Plynový krb Pri plynových krboch ide hlavne o teplo v miestnosti kde sa krb nachádza a o dizajn. Plynové krby v dnešnej dobe horia na nerozoznanie od krbu na drevo. Vďaka keramickým polienkam, ktoré vytvárajú efekt tlenia, dosahujeme skutočný obraz horiaceho dreva. Pri týchto krboch je výhod hneď niekoľko a to nízka prašnosť, žiadne čistenie skla a uskladňovanie dreva. Regulovateľný výkon dosahujete vďaka diaľkovému ovládaču, ovládanie je pomocou aplikácie a moderný dizajn je už len čerešničkou na torte. Postačí aj piecka Ak nemáte miesto na krb, ideálnym riešením sú piecky, ktoré v dnešnej dobe už spĺňajú najvyšší štandard. Nielen funkčnosťou ale aj dizajnom a preto si viete vybrať skutočne to pravé pre vás. Od teplovzdušných cez akumulačné, kachľové, teplovodné až po peletkové. Vyberte si správneho partnera To platí nielen o vhodnom partnerovi ku krbu, ale aby ste si mohli vychutnať krb v plnej kráse a pohode, je veľmi dôležitý aj výber krbára/kachliara. Na Slovensku združuje krbárov a kachliarov Cech. Na stránkach cechu si viete overiť, či krbár je skutočne krbár. Stále viac ľudí verí rôznym murárom, ktorí povedia, že to vedia a samozrejme účtujú zlomok ceny, no väčšinou to dopadne požiarom, v tom lepšom prípade len znefunkčnenou vložkou. Treba si však dať pozor aj na rôzne eshopy s krbovými vložkami, nakoľko aj keď cena je o niečo nižšia ako od kachliara, väčšinou už nie je ponúkaný ďalší servis a v prípade poruchy vložky sa vám môže stať, že ju budete musieť vymeniť za novú. Starostlivosť o krb prináša pohodu na dlhý čas Na záver je ešte veľmi dôležité krb pravidelne servisovať. Veľmi dôležitá je kontrola plynových krbov, ktoré vyžadujú každoročnú revíziu. Rovnako tak teplovodné vložky, nakoľko v obehu je voda a treba teda čistiť trubky. Často sa zabúda na servis pri krboch na drevo. Aj tu je dobré aspoň raz za rok zavolať krbára, aby skontroloval výplň krbu, deflektor, poprípade vyčistil krb a urobil kontrolu, respektíve výmenu potrebných častí. Okrem toho je povinnosťou každého z nás, aby 3 krát do roka nechal komín skontrolovať kominárom, ktorý ho prečistí a zároveň dá raz ročne revíznu správu od komína. Pri výbere krbu treba vyhľadať odborníka, ktorý vám vysvetlí čo je pre vás najlepšie, aby ste si mohli vychutnávať vianočný čas s rodinou v teple domova a nemuseli sa obávať o svoje zdravie a o svoj majetok. Vianočná akcia spoločnosti CAMIN Ak si objednáte krb do konca marca 2018, dostanete zdarma prvý servis a sadu na kúrenie, ktorá obsahuje čistiaci gél, pevný podpalač a rukavicu.

07.12.201722812
Praktický návod, ako nepribrať počas Vianoc

Zdravie a krása:Najkrajšie Vianoce

Praktický návod, ako nepribrať počas Vianoc

Marek


Cvičenie vo fitku sa väčšine z nás spája s potrebou schudnúť alebo si vytvarovať postavu. A Vianoce sa zase spájajú s dobrým jedlom, lenivými ránami a posedávaním na návštevách alebo pred telkou. Preto je častou otázkou našich cvičeniek: „Ako počas Vianoc nepribrať späť to, čo som za celé mesiace driny schudla,“ hovorí Viera Ripková - majiteľka FitCurves Petržalka. Prináša samozrejme aj riešenie. Naša odpoveď je jednoduchá Vianoce sú 3 dni, počas ktorých bude fitko zatvorené, ale to neznamená, že máš pohyb zakázaný. Aj cez najhektickejší deň si viete nájsť pol hodinku na prechádzku vo svižnom tempe. Alebo si privstaňte a skočte si zabehať. Ak bude sneh, tak hor sa na svah alebo na bežky. Aj na návštevu k príbuzným môžete prejsť pešo alebo vyjsť pár poschodí pešo a nie výťahom. Na Štefana si zatancujte na zábave, alebo hoci aj v obývačke. Polhodinka pohybu alebo aspoň 10.000 krokov denne je zvládnuteľná dávka aj pre najvyťaženejšie osôbky, chce to len chcieť a nehľadať výhovorky. A ako sa ustrážiť pri slávnostne prestretom stole plnom hojnosti? Dobrá taktika je o výbere menších porcií a zdravších variácií. Kapustnica nemusí byť zasmažená a plná tuku. Ryba nemusí byť vysmažená a zemiakový šalát nemusí plávať v majonéze. Koláče nemusia byť príšerne presladené a len z bielej múky. Prípitok stačí jeden a nie každú polhodinu ďalší. Už nie si dieťa, ktoré musí zjesť všetko čo mu dospeláci naložia. Naber si sama a radšej menej ako kopcom. Ak v hrncoch ostane priveľa pokušenia, tak ho vezmite a obdarujte núdznych vo svojom okolí – v nocľahárňach pre bezdomovcov určite potešíte nejednú hladnú dušu. A keď ani táto taktika nezabráni kilečku navyše, tak sa zbytočne netrápte. Veď Vianoce sú len raz v roku a máš zvyšných 362 dní, kedy zhrešiť nemusíš a dostaneš hmotnosť späť pod kontrolu. „Vo FitCurves sme spolu s našimi šikovnými členkami pripravili receptár sladkých aj slaných dobrôt, s ktorými bude priberanie ťažšie. A tiež budeme súťažiť a hľadať hrdinku, ktorá počas Vianoc nepriberie😊 Motivácia „verejného prísľubu“ a zverejnenia hmotnosti „pred a po“ ohromne zaberá!“ upozorňuje Viera Ripková a dopĺňa:  „Tie dámy, ktoré to proste „nedajú“, tak sa okrem cvičenia budú môcť už v januári zapojiť do Programu regulácie hmotnosti. Počas 9-tich týždňov dostanú návod ako zdravo schudnúť bez drastických a dlhotrvajúcich diét a hlavne, ako si vytúženú hmotnosť cvičením a rozumným stravovaním udržať. Takže, nebojme sa Vianoc! Sú to krásne sviatky, užime si ich v dostatku ale s mierou! Hlavne na tanieri. Prijímať a rozdávať lásku môžeme bez obmedzení. Z dobrých skutkov a objatí sa nepriberá!

05.12.201719327
Vianočné upratovanie bez starostí. Aj ako darček!

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Vianočné upratovanie bez starostí. Aj ako darček!

Marek


Začnite nový rok v upratanom domove bez toho, aby ste sa museli o veľké upratovanie pričiniť sami. Či už pred Vianocami, medzi sviatkami, alebo v novom roku môže byť generálne upratovanie skvelý rodinný darček, ale rovnako aj úžasné prekvapenie pre napríklad starších ľudí. V zdravom byte zdravý duch Nie je dôležité, ako často vysávate, pretože niektoré nečistoty a hlavne roztoče padajú podstatne hlbšie do tkaniny, ako ich vie bežný vysávač vytiahnuť. Preto je ideálne pustiť sa do tepovania aspoň raz za rok. Vedeli ste totiž, že za dvanásť mesiacov sa v kobercoch usadí pri trojčlennej rodine približne 6 kilogramov odumretej kože? Tá je potravou pre roztoče a dôvodom, prečo sa môže alergikom horšie dýchať. Nehovoriac o pachu, ktorý sa šíri v priestore, ak nie je pravidelne vysávaný a tepovaný. Preto je vhodné si na túto čistiacu službu zavolať odborníka. Pomoc pri náročných prácach Povysávať, umyť podlahu, upratať prach, to sú bežné veci, ktoré zvládne každý sám vo vlastnej réžii, no práve tepovanie výkonným strojom je vec, ktorú je lepšie nechať na odborníkov. Profesionálne tepovacie stroje totiž ostávajú šetrné k tkaninám a súčasne dokážu vyprať naozaj do hĺbky. Rovnako aj umývanie okien, hlavne počas zimy, môže predstavovať činnosť, ktorej by sme sa najradšej vyhli. „Na trhu pôsobíme už od roku 1996 a ponúkame kvalitné hĺbkové tepovanie a čistenie kobercov, sedačiek, sedacích súprav, gaučov, postelí, pohoviek, váľand, matracov, kresiel, stoličiek, áut a čistenie kožených sedačiek aj s impregnáciou, umývanie okien a generálne upratovanie,“ hovorí Peter Labodi. Všetko, čo človek potrebuje pre čistý domov bez námahy. Generálne upratovanie ako hodnotný vianočný darček Ak chcete vyluxovať naozaj poctivo, stavte na generálne upratovanie. „Naše generálne upratovanie je vhodné pre starších ľudí, ktorým dokážeme naozaj komplexne upratať byt tak, ako si už často sami nedokázali niekoľko rokov. Je to však aj slúžba vhodná pre mladé rodiny, ktoré chcú namiesto upratovania stráviť radšej deň spolu v prírode,“ hovorí Peter Labodi. To v sebe zahŕňa umývanie okien, tepovanie, umývanie žalúzií, dverí, balónov a lodžií, čistenie sedačiek, kresiel nábytku, dokonca aj spotrebičov ako zvonka tak aj z vnútra. Celé upratovanie pritom zaberie približne pol dňa a vykonáva ho tím troch ľudí. Cena je pritom skutočne vianočná, napríklad za generálne upratovanie 2-izb. byt do 60 m2 zaplatíte 150 eur. Viac informácií, a ďalšie ceny nájdete na: http://tepovaniebratislava.sk/sluzby/upratovanie-bratislava 

04.12.201718269
Elektronické pestúnky dohliadnu na deti bez ohľadu na vek

Dom a byt:Najkrajšie Vianoce

Elektronické pestúnky dohliadnu na deti bez ohľadu na vek

Marek


Elektronické pestúnky sú vynikajúcou pomocou pri narodení dieťaťa. Umožňujú mať batoľa pod dohľadom prakticky neustále. Ak dieťa vyrastie, to však neznamená, že pestúnka nebude viac potrebná. Niekedy dokonca nadobudne ešte väčší význam. Komfort starostlivého pohľadu Ani ten najsnaživejší rodič na svete nedokáže mať oči všade, ale s elektronickou detskou video pestúnkou FosBaby sa efektivita dohľadu výrazne zvyšuje. FosBaby je špeciálne navrhnutá tak, aby ponúkala pohľad na situáciu v postieľke, alebo v detskej izbe z ktoréhokoľvek miesta. Je jedno, či ste si odskočili k sporáku, na toaletu, alebo si dáte šálku čaju. Dieťa neustále vidíte aj na mobile, či tablete. Kamera je vybavená HD obrazom prenášaným bezdrôtovo. Je vybavená aj teplotným senzorom a senzorom vlhkosti, možnosťou otočenia na diaľku. Môžete s ňou otáčať v rozsahu horizontálne 320° a vertikálne 100°. To znamená, že dokážete reagovať na pohyb dieťaťa, alebo snímať iné miesto v izbe a to aj v noci vďaka nočnému videniu. Nie je to len o kontrole FosBaby vám uľahčí dohľad nad dieťaťom, ale nejde len o kontrolný mechanizmus. Kamera je vybavená slotom pre microSD, ktorá umožňuje zaznamenať jedinečné momenty s vašou ratolesťou. Môžete tak zachytiť jeho prvé kroky, lezenie, ako sa usmieva v postieľke, alebo natočiť aj prvé oslavy, jeho výkresy, či spoločné hry a bláznenie. Je milión chvíľ, ktoré stoja za to, aby ich rodičia uchovali ako spomienky na detstvo. Výborná počas večera Elektronická pestúnka je unikátna možnosť, vďaka ktorej dokážete spiace dieťatko nechať pokojne aj vo vedľajšej izbe po tom ako zaspí a spoločne s partnerom si dať pri filme pohár vína, alebo sa venovať sami sebe. Pritom máte neustále možnosť monitorovať, čo s deje vo vedľajšej miestnosti. Výhodou je aj prenos zvuku, takže aj na plač, alebo prebudenie vás kamera okamžite upozorní. Zariadenie má zabudovanú aj možnosť prehrávania jemných melódií pre pokojný spánok dieťaťa. Inštalácia je extrémne jednoduchá. Stačí do aplikácie naskenovať QR kód umiestnený na kamere, zadať heslo na Wi-Fi a všetko je pripravené. Oceníte aj vo vyššom veku Elektronická pestúnka nemusí byť riešenie len na prvé roky rastu vášho dieťaťa. Môže to byť vynikajúci pomocník aj počas chvíľ, keď je dieťa staršie, ostáva prvý raz samo doma a vy máte obavy, aby to zvládlo. Prípadne aby neusporiadalo párty pre celé sídlisko a podobne. Vďaka takejto malej kamere dokážete mať svoj byt a aj dieťa pod kontrolou napríklad aj na dovolenke, lyžovačke, alebo kdekoľvek sa nachádzate. Navyše aj dieťa môže mať takýmto spôsobom kontakt s vami. Detskú pestúnku určite po pár rokoch nevyhodíte, naopak, jej vlastnosti oceníte aj pri iných situáciách. Elektronické pestúnky FosBaby nájdete na stránke FOSCAM.

30.11.201717285

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Každé dieťa chce živý darček. Niekedy je to psík, niekedy andulka. O niečo sa starať je prirodzená túžba každého dieťaťa. A nejde len o zábavu. Zodpovednosť so sebou prináša aj výchovný charakter. Zvieratko pod stromček tak rozhodne nemusí byť zlý nápad. No otázkou je aké vybrať. Rozprávkové Vianoce Hľadá sa Dory alebo Hľadá sa Nemo, to sú už tradičné Vianočné rozprávky pre deti. Mnohé deti v tom momente túžia práve po rozprávkových závojnatkách, alebo naozaj po skutočnej rozprávkovej postavičke rybičky. Napríklad predloha pre Nema bola skutočná rybka Klauna očkatého. Čo tak prekvapiť vaše dieťa práve ňou. Morské akvárium už nemusí byť drahé, ani náročné. Príkladom je akvárium BiOrb. Je určené ako pre sladkú, tak aj pre slanú vodu. Preto ak chcete dopriať deťom skutočne rozprávkové Vianoce, takáto rybka v morskom akváriu im rozžiari oči. Nádherné a kompaktné Akváriá BiOrb sú konštruované zo špeciálneho plexiskla, ktoré je niekoľkonásobne tvrdšie ako sklo a súčasne má vyššiu prehľadnosť. Je krajšie aj bezpečnejšie ako klasické akvárium. Má mnoho variantov. Od kruhového, cez štvorcové až po obdĺžnik a môže mať 15, 30 a 60 litrov. Už v najmenšom akváriu dokážete plnohodnotne chovať dve – tri sladkovodné alebo morské rybičky, plus prísavníka. Možnosťou je dokúpiť si aj vybavenie akvária od vyhrievača, farebného osvetlenia, cez množstvo krásnych dekorácií od kamienkov až po morské koraly, ktoré dodajú akváriu čarovný vzhľad. Každé dieťa sa do tohto obrazu zamiluje. Bez starostí Akváriá BiOrb sú vyrobené nielen s dôrazom na dizajn, ale aj praktickosť. Všetky sú vybavené výkonným filtrom s keramickými kameňmi slúžiacimi ako biologický filter, takže akvárium stačí vyčistiť raz za štvrť roka a raz za mesiac vypustiť tretinu vody a dopustiť novú. To nie je žiadne venčenie štyrikrát denne a pritom stále máte doma niečo živé pre potešenie. Navyše rybičky vydržia veľmi dlho samé a bez dozoru, takže vás nebudú nijako obmedzovať aktivitách. Má vaše dieťa alergiu? Nemusíte sa báť Často sa stáva, že rodičia vo veľkej snahe kúpia dieťaťu psíka, mačku, alebo napríklad aj škrečka. Prvotné dni radosti však vystrieda sťažené dýchanie, problémy s nádchou, či ochorenia. Dieťa totiž môže byť alergické. Vtedy musí zvieratko preč z domu. To je spojené ako s plačom, tak aj s nelichotivým osudom zvieracieho kamaráta. V takomto prípade sú rybičky skvelou výnimkou medzi zvieratami. Je istota, že dieťa na ne alergiu mať nebude. Ostane iba potešenie zo skúmania morského sveta a radosti zo živého obyvateľa. Akvárium sa hodí ako do detskej izby, tak aj obývačky, či predsiene.  

03.05.201823833

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Každé dieťa chce živý darček. Niekedy je to psík, niekedy andulka. O niečo sa starať je prirodzená túžba každého dieťaťa. A nejde len o zábavu. Zodpovednosť so sebou prináša aj výchovný charakter. Zvieratko pod stromček tak rozhodne nemusí byť zlý nápad. No otázkou je aké vybrať. Rozprávkové Vianoce Hľadá sa Dory alebo Hľadá sa Nemo, to sú už tradičné Vianočné rozprávky pre deti. Mnohé deti v tom momente túžia práve po rozprávkových závojnatkách, alebo naozaj po skutočnej rozprávkovej postavičke rybičky. Napríklad predloha pre Nema bola skutočná rybka Klauna očkatého. Čo tak prekvapiť vaše dieťa práve ňou. Morské akvárium už nemusí byť drahé, ani náročné. Príkladom je akvárium BiOrb. Je určené ako pre sladkú, tak aj pre slanú vodu. Preto ak chcete dopriať deťom skutočne rozprávkové Vianoce, takáto rybka v morskom akváriu im rozžiari oči. Nádherné a kompaktné Akváriá BiOrb sú konštruované zo špeciálneho plexiskla, ktoré je niekoľkonásobne tvrdšie ako sklo a súčasne má vyššiu prehľadnosť. Je krajšie aj bezpečnejšie ako klasické akvárium. Má mnoho variantov. Od kruhového, cez štvorcové až po obdĺžnik a môže mať 15, 30 a 60 litrov. Už v najmenšom akváriu dokážete plnohodnotne chovať dve – tri sladkovodné alebo morské rybičky, plus prísavníka. Možnosťou je dokúpiť si aj vybavenie akvária od vyhrievača, farebného osvetlenia, cez množstvo krásnych dekorácií od kamienkov až po morské koraly, ktoré dodajú akváriu čarovný vzhľad. Každé dieťa sa do tohto obrazu zamiluje. Bez starostí Akváriá BiOrb sú vyrobené nielen s dôrazom na dizajn, ale aj praktickosť. Všetky sú vybavené výkonným filtrom s keramickými kameňmi slúžiacimi ako biologický filter, takže akvárium stačí vyčistiť raz za štvrť roka a raz za mesiac vypustiť tretinu vody a dopustiť novú. To nie je žiadne venčenie štyrikrát denne a pritom stále máte doma niečo živé pre potešenie. Navyše rybičky vydržia veľmi dlho samé a bez dozoru, takže vás nebudú nijako obmedzovať aktivitách. Má vaše dieťa alergiu? Nemusíte sa báť Často sa stáva, že rodičia vo veľkej snahe kúpia dieťaťu psíka, mačku, alebo napríklad aj škrečka. Prvotné dni radosti však vystrieda sťažené dýchanie, problémy s nádchou, či ochorenia. Dieťa totiž môže byť alergické. Vtedy musí zvieratko preč z domu. To je spojené ako s plačom, tak aj s nelichotivým osudom zvieracieho kamaráta. V takomto prípade sú rybičky skvelou výnimkou medzi zvieratami. Je istota, že dieťa na ne alergiu mať nebude. Ostane iba potešenie zo skúmania morského sveta a radosti zo živého obyvateľa. Akvárium sa hodí ako do detskej izby, tak aj obývačky, či predsiene.  

15.11.201812646

Strešná markíza na zimnú záhradu a…

Spoločnosti AMG STUDIO dám veľmi rád maximálne pozitívne hodnotenie. Klobúk…

AMG STUDIO
4.9/5 116 hodnotení

Dubový stôl s kovovou podnožou

Dubový stôl vyzerá veľmi pekne, takže verím, že bude dlho a dobre slúžiť. Bez…

Dubové stoly
4.9/5 55 hodnotení

pMasarykova

1 1223

Interiérový dizajn, návrh…

Studio Prunus sme zvolili na základe odporúčania od priateľov a prezretí…

PRUNUS - kuchyne a…
4.8/5 31 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím