Ako vybrať ideálne dvere pre váš domov?

Dom a byt:Sprievodca výberom dverí

Ako vybrať ideálne dvere pre váš domov?

marek


Dvere nie sú len funkčnou záležitosťou. Sú zásadným estetickým doplnkom celého bytu. Mali by ladiť s okolím, hodiť sa k miestnosti a prirodzene poskytovať aj bezpečie,  prípadne ďalšie funkcie. Ak sa práve rozhodujete pre zmenu, nechajte si poradiť našimi odborníkmi zo sveta dverí. Cenné rady vám pomôžu správne si vybrať. Bezpečnosť a jej úrovne V prvom rade je vždy základom vyriešiť dvere vchodové. Tu je nutné zdôrazniť, že sa treba rozhodnúť, či kupujete vchodové dvere do paneláku, alebo napríklad na dom, kde budú vystavené nepriazni počasia. Ďalším parametrom je voľba bezpečnostnej triedy. Tá určuje, ako sa budete cítiť, keď otočíte zámkom. V článku Praktický sprievodca výberom bezpečnostných dverí sa dozviete viac o bezpečnostných triedach a Patrik Župánek prezradil aj to, prečo nie je vždy najrozumnejšie usporiť pár desiatok eur, keď kupujete dvere na celý život. Nové trendy v interiéri Aj dvere podliehajú trendom. Ich princíp je v podstate roky nemenný, ale technológie, nové materiály aj povrchové úpravy, či ich istenie posúvajú dvere niekam úplne inam ako boli v minulosti. Chcete vedieť o moderných trendoch viac? Prečítajte si článok: Čo aktuálne letí vo svete interiérových dverí? Vladimír Skala zo spoločnosti Castor Design tu pomenúva novinky v podobe protihlukových dverí, ale napríklad aj to, že prahy už nepatria do moderných obydlí. Určite sú estetickým prínosom aj bezfalcové dvere so skrytým pántom. Prečítajte si zaujímavé nápady a inšpirácie. Čo treba vedieť o dverách? Ak sa chcete dozvedieť o výhodách, negatívach a možnostiach materiálov, z ktorých sa vyrábajú interiérové dvere, nevynechajte článok Praktický sprievodca výberom dverí do bytu! Peter Imrich v ňom jasne pomenúva rozdiely medzi masívom, laminátom, fóliou, ale hovorí aj o obložení zárubne, či posuvných dverách. Jeho rady vás zorientujú presne v tom, čo potrebujete vedieť o materiáloch pred tým, ako sa pre niektorý rozhodnete. Najkrajšie dvere sú totiž tie, ktoré presne vyhovujú vašim potrebám. Renovácia dverí do pár hodín V niektorých prípadoch pri rekonštrukcii alebo redizajne obydlia netreba rovno vymieňať aj dvere. Poškodené, zničené, esteticky nevyhovujúce dvere viete dať plnohodnotne opraviť. Ak chcete spraviť výrez na sklo, alebo ho naopak zatmaviť, nie je to najmenší problém. V článku Nové dvere bez ich výmeny? Aj to je možné!, sa venujeme možnostiam, ako mať naozaj nové dvere bez stavebných úpravy, menenia zárubne, či samotných dverí. Rudolf Baán v článku predstavuje možnosti, ktoré existujú pri obnove dverí.

07.03.201716665
Praktický sprievodca výberom bezpečnostných dverí!

Dom a byt:Sprievodca výberom dverí

Praktický sprievodca výberom bezpečnostných dverí!

Marek


Bezpečnostné dvere sú na celý život. Mali by byť teda vhodné pre váš domov a dostatočne kvalitné. Každý výrobca povie, že najlepšie sú tie jeho, no nezaujatý pohľad rozhodne poradí viac. Kvalita a cena Patrik Župánek z firmy Rolkom sa venuje predaju bezpečnostných dverí niekoľko rokov a zo skúsenosti hovorí, že zákazníkov vždy najviac zaujíma cena. Preto sa im snaží predstaviť aj iné parametre, ktoré je potrebné zvážiť. Ako hovorí, medzi lacnejšími a drahšími bezpečnostnými dverami môže byť rozdiel okolo 300 eur. Na druhej strane klient získa vyššiu mieru bezpečia na celý život. Bezpečnostná trieda Je prvým určujúcim mantinelom. Nikto si totiž nekupuje bezpečnostné dvere za účelom okrasy, ale bezpečnosti. Na to je vhodné myslieť už pri ich výbere. Pri klasických bezpečnostných dverách rozoznávame 4 stupne bezpečnosti: Bezpečnostná trieda 1 je v princípe  odolná voči príležitostnému deštrukčnému silovému narušeniu s využitím ľudskej sily - vyrazenie, vykopnutie, vandalizmus. Bezpečnostná trieda 2 určuje, že v spevnených bodoch musia dvere odolať tlaku 3kN, nárazu 30kg telesa z výšky 800mm a ručnému pokusu o vlámanie s použitím skrutkovača, klinov, klieští a hasáku, či kladiva do 200g. Bezpečnostná trieda 3 odolnosť voči tlaku sa zdvojnásobuje a odolajú aj páčidlu s dĺžkou 710 mm. Bezpečnostná trieda 4 musí v spevnených bodoch odolať tlaku 10kN. Dvere odolajú aj ručnému pokusu o vlámanie s použitím náradia ako skrutkovača, klinov, klieští, hasáka, páčidla, kladiva, sekery, dokonca aj elektrickej vŕtačky a ďalším nástrojom. Patrik Župánek hovorí: „Napríklad dvere Securido sú v bezpečnostnej triede 2. Niekomu to stačí, aby sa cítil bezpečne a teda tu je cena nižšia. Bezpečnostné dvere Exkluzív sú predávané v bezpečnostnej triede 4 a je to prakticky bezpečie za rozumnú cenu a na celý život. Je vždy na klientovi, akú úroveň bezpečia volí." Otázka výstuže Pri voľbe dverí je vhodné orientovať sa aj na výstuže. Pri nižších bezpečnostných triedach nie sú. Vyššia bezpečnosť okrem oceľovej platne hrúbky 1,5 mm vyžaduje po celej ploche oceľové profily, ktoré zabezpečujú ochranu na miestach, kde je umiestnených najviac bezpečnostných prvkov. Pozor na priestory Bezpečnostné dvere Securido aj Exkluzív sú určené do interiérov. To znamená, že absolútne spĺňajú všetky nároky na ich osadenie v bytoch a vo vnútorných priestoroch. Do exteriérov je potrebné voliť iný typ dverí a preto je nutné zvážiť aj to, či dvere kupujete do domu, kde budú vystavené poveternostným podmienkam, alebo do bezpečia vchodu v palenáku. Montáž netrvá dlho Montáž dverí vrátane zárubne s odborným osadením zaberie dve až štyri hodiny. Čo sa týka objednávky, aj tu je potrebné rozlíšiť dva aspekty. Dvere v nižších bezpečnostných triedach sú dostupné skladom a preto ich je možné inštalovať prakticky okamžite. Vyššie bezpečnostné triedy sa dodávajú na objednávku, no k zákazníkovi doputujú obvykle do jedného týždňa .

06.03.201721426

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Vymaľovali ste interiér, alebo vymenili nábytok a zrazu zisťujete, že pôvodný dizajn dverí akosi neladí s okolím. Prípadne ich dizajn poškodili deti, alebo štvornohí domáci miláčikovia. Mnoho ľudí si myslí, že riešenie spočíva len vo výmene dverí. Nie je to však vôbec nutné! Jednoduchá zmena dizajnu Dvere samy o sebe málokedy stratia funkčnosť. Najčastejším dôvodom ich výmeny je rekonštrukcia alebo renovácia bytu, prípadne vizuálne poškodenia ich povrchovej úpravy. A práve v týchto prípadoch je výmena úplne zbytočná. Moderné dvere sú dokonca často v jednej línii aj so zárubňami a tak je nutné podstúpiť pri ich výmene aj stavebné práce. Rudolf Baán z firmy Renoba našiel recept na obnovu dverí ktorá je rýchla, praktická a bez nutnosti stavebných zásahov. Dvere obnovuje pomocou špeciálnych fólií a často je možné aj väčšiu obnovu realizovať priamo u zákazníka. Po fóliovaní ostávajú dvere akoby vyšli z výroby. Nové dvere aj zo starých Renovácia dverí je možná aj v prípade, že chcete do dverí vložiť napríklad sklený prvok, svetlík, alebo nový dizajnový doplnok. Nie je to žiadny problém. Aj staré dvere sa takto dajú upraviť, vyrezať do nich otvor, vložiť sklo, doplniť estetický ornament. Rudolf Baán hovorí, že fólia je na obnovu dokonalá. Je maximálne tvárna, takže unikátne kryje akékoľvek ohyby, ornamenty aj hrany. Možno ju použiť ako na samotné dvere, tak aj na vynovenie zárubne. Možnosť pre vchodové dvere Bezpečnostné vchodové dvere sú väčšinou investíciou na celý život. Maľovka v predsieni však potrebuje pravidelne oživovať. Ak ste sa rozhodli pre jej radikálnu zmenu, alebo aj výmenu nábytku a farba dverí vám neladí s interiérom, nie je to žiadny problém. Vďaka fólii je možné zmeniť vizuál dverí tak, že z vonkajšej strany ostanú nezmenné a z vnútornej zapasujú k obnovenej miestnosti. „Je to praktické riešenie, ktoré využíva mnoho ľudí,“ konštatuje Rudolf Baán. Dlhá životnosť fólií Aj pekné dvere môžu mať slabú životnosť voči oderu. Častokrát, najmä pri lacnejších typoch dverí je s nimi potrebné pracovať prakticky v rukavičkách. Už aj malá nepozornosť môže narušiť fóliu a dvere ostanú trvalo poškodené. Lenže všetky fóliové dvere dávať do jednej kategórie. Rudolf Baán upozorňuje, že kvalitné fólie majú dosť vysokú mieru odolnosti voči oderu a sám používa na úpravu dverí nemecké značky, ktoré majú záruku päť rokov. „Dôležité je povedať, že záruka nie je doba životnosti. Tieto fólie používam už 15 rokov a zatiaľ sa žiadny klient nesťažoval,“ dodáva R. Baán. Ak teda na jar plánujete oživiť svoje dvere, predstavuje fóliovanie ideálny spôsob ich obnovy.

03.05.201823828

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Vymaľovali ste interiér, alebo vymenili nábytok a zrazu zisťujete, že pôvodný dizajn dverí akosi neladí s okolím. Prípadne ich dizajn poškodili deti, alebo štvornohí domáci miláčikovia. Mnoho ľudí si myslí, že riešenie spočíva len vo výmene dverí. Nie je to však vôbec nutné! Jednoduchá zmena dizajnu Dvere samy o sebe málokedy stratia funkčnosť. Najčastejším dôvodom ich výmeny je rekonštrukcia alebo renovácia bytu, prípadne vizuálne poškodenia ich povrchovej úpravy. A práve v týchto prípadoch je výmena úplne zbytočná. Moderné dvere sú dokonca často v jednej línii aj so zárubňami a tak je nutné podstúpiť pri ich výmene aj stavebné práce. Rudolf Baán z firmy Renoba našiel recept na obnovu dverí ktorá je rýchla, praktická a bez nutnosti stavebných zásahov. Dvere obnovuje pomocou špeciálnych fólií a často je možné aj väčšiu obnovu realizovať priamo u zákazníka. Po fóliovaní ostávajú dvere akoby vyšli z výroby. Nové dvere aj zo starých Renovácia dverí je možná aj v prípade, že chcete do dverí vložiť napríklad sklený prvok, svetlík, alebo nový dizajnový doplnok. Nie je to žiadny problém. Aj staré dvere sa takto dajú upraviť, vyrezať do nich otvor, vložiť sklo, doplniť estetický ornament. Rudolf Baán hovorí, že fólia je na obnovu dokonalá. Je maximálne tvárna, takže unikátne kryje akékoľvek ohyby, ornamenty aj hrany. Možno ju použiť ako na samotné dvere, tak aj na vynovenie zárubne. Možnosť pre vchodové dvere Bezpečnostné vchodové dvere sú väčšinou investíciou na celý život. Maľovka v predsieni však potrebuje pravidelne oživovať. Ak ste sa rozhodli pre jej radikálnu zmenu, alebo aj výmenu nábytku a farba dverí vám neladí s interiérom, nie je to žiadny problém. Vďaka fólii je možné zmeniť vizuál dverí tak, že z vonkajšej strany ostanú nezmenné a z vnútornej zapasujú k obnovenej miestnosti. „Je to praktické riešenie, ktoré využíva mnoho ľudí,“ konštatuje Rudolf Baán. Dlhá životnosť fólií Aj pekné dvere môžu mať slabú životnosť voči oderu. Častokrát, najmä pri lacnejších typoch dverí je s nimi potrebné pracovať prakticky v rukavičkách. Už aj malá nepozornosť môže narušiť fóliu a dvere ostanú trvalo poškodené. Lenže všetky fóliové dvere dávať do jednej kategórie. Rudolf Baán upozorňuje, že kvalitné fólie majú dosť vysokú mieru odolnosti voči oderu a sám používa na úpravu dverí nemecké značky, ktoré majú záruku päť rokov. „Dôležité je povedať, že záruka nie je doba životnosti. Tieto fólie používam už 15 rokov a zatiaľ sa žiadny klient nesťažoval,“ dodáva R. Baán. Ak teda na jar plánujete oživiť svoje dvere, predstavuje fóliovanie ideálny spôsob ich obnovy.

15.11.201812643

Novostavba - byt Park Anička

S maliarskými prácami som veľmi spokojná. Oceňujem, že aj po sťahovaní, prídu…

Maliar Košice
5/5 129 hodnotení

Ostrovsky

1 278

Modra

BEZ CHYBY, UPLNA spokojnost

TeploZima
TeploZima
4.9/5 384 hodnotení

Novostavba / tapety v priestore -…

Maximálna, maximálna, maximálna spokojnosť 👌 Za prvé, pán Zán je veľmi milý pán…

Maliar Košice
5/5 129 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím