Praktické tipy pri výbere letného tienenia!

Dom a byt:Hoďte sa do tieňa

Praktické tipy pri výbere letného tienenia!

AMG STUDIO AMG STUDIO


Jednou z najväčších výhod bývania v rodinnom dome je možnosť príjemného relaxu na záhrade, alebo v priestrannej svetlej obývačke. Na vytvorenie takejto oázy tieňa počas horúcich dní nepotrebujete storočnú lipu, stačí voľba správneho tienenia. Povedzme si o tých najpraktickejších a najefektívnejších možnostiach. Pergoly Charakteristickým znakom a výhodou je pevná konštrukcia a výborná stabilita, ktorá odolá väčšine letných búrok. Ak si vyberiete druh odolný voči vode, na záhradke si posedíte nielen počas horúčavy, ale aj pri letnom daždi. Prehánka vám už viac nepokazí obed v záhrade, či grilovačku. Výhodou je, že pergola sa dá inštalovať priamo na múr domu, alebo ako samostatne stojaci objekt a vytvorí estetický záhradný altánok.   Pergola Quadra je typ, ktorý sa prichytí hliníkovými nohami do podlahy a zadná časť sa montuje priamo na stenu domu. Hliník je bezúdržbový s dlhou životnosťou. Pergola Quadra je dostupná aj v samostatne stojacej verzii - Isola, ktorá pôsobí dotatočne masívne. Alebo si môžete vybrať aj štýl pergoly Kubus, ktorá predstavuje špičkové riešenie samostatne stojaceho tienenia. Celý systém pôsobí veľmi elegantne a vďaka možnosti nastavovania tienenia podľa výšky a sklonu slnka, predstavuje skvelý prístrešok na letný oddych. Terasová markíza Je najjednoduchším spôsobom ako si pri dome vytvoriť príjemne tienený prístrešok. Stačí jednoduchá montáž na fasádu domu. Pomocou diaľkového ovládania si nastavíte toľko slnka a tieňa, koľko vám vyhovuje. V spojení so slnečnou a veternou automatikou zabezpečí terasová markíza autonómnu reguláciu tienenia a ochranu pred poškodením pri vetre. Markíza Boga je alternatíva ku klasickej terasovej markíze. Môže byť montovaná na kovovú konštrukciu, ale rovnako upevnená aj na stenu, spevnená podpornými oblúkmi. Spravte si pohodlie aj doma Francúzke priestranné okná má dnes množstvo rodinných domov. Sú efektné, prepúšťajú dostatok svetla, ale v lete môže byť za nimi priam pekelne horúco. Na takéto rozsiahle okenné plochy je ideálnym riešením využiť fasádnu markízu - textilnú roletu, ktorá plne nahrádza klasické vonkajšie rolety. Hodí sa práve tam, kde nie je nutné kompletné zatmenie, ale svetelná a tým pádom aj tepelná regulácia. Výhodou tohto riešenia sú poplastované tkaniny s jemnou perforáciou, čím tieniacu plochu opticky odľahčujú a prevzdušňujú. Nezabudnite ani na zimné záhrady Zimné záhrady dostávajú v lete poriadne zabrať. V zime výborne udržia teplotu, no v lete sa môžu začať prehrievať. Riešením je preto markíza špeciálne vyvinutá pre ochranu zimných záhrad. Jej unikátna konštrukcia umožňuje tienenie horizontálnych alebo mierne zošikmených plôch. Takto dokážete zamedziť priamemu slnku a extrémnemu nárastu teploty.

09.05.201721010
Japonské steny: Krásny dizajn – skvelá funkčnosť

Dom a byt:Hoďte sa do tieňa

Japonské steny: Krásny dizajn – skvelá funkčnosť

Marek


Jedným zo súčasných hitov v interiérovom dizajne sú japonské steny. Môžu zakrývať okno rovnako ako záves, regulovať svetlo ako žalúzie a prípadne slúžiť aj ako predel miestnosti.  More možností je nevyčerpateľné Japonské steny sú v podstate zvislé látkové panely rôznej šírky. Posúvajú sa v dvoch až piatich koľajničkách, skladajú sa za seba, do strán. Veľkou výhodou, ktorú ponúkajú, je nesmierne atraktívny dizajn. Sú dodávané vo viac ako 220 druhoch, jemných farebných odtieňoch. Priepustnosť svetla závisí od vlastnosti materiálu. Môže byť tak vysoká ako pri záclone, aj s minimálnym prepúšťaním, ako poznáme napríklad pri bežných závesoch. Vyberie si naozaj každý. Skutočne trendy funkčný doplnok, pôsobí veľmi jemne a úhľadne. Kvalita látok je garantovaná zárukou a skúsenosťami.    Od výberu až po montáž Spoločnosť MIRANTTES sa zaoberá profesionálnou montážou japonských stien. Na začiatok stačí, aby mal klient aspoň malú predstavu o dizajne a účele, aký by mala japonská stena – záves plniť. Potom už je na pracovníkovi, ktorý príde k zákazníkovi, aby predstavu zákazníka pomohol premeniť na skutočnosť. Priestor kde by mala byť japonská stena nainštalovaná zmeria, na základe toho vypočíta rozmer pre jednotlivé panely a ich počet, navrhne spôsob ovládania. Zákazník si má možnosť prezrieť katalóg látok priamo pri zameraní, alebo môže navštíviť showroom dostatočne v predstihu pred zameraním. Montáž rovnako ako zameranie zabezpečuje pracovník spoločnosti MIRANTTES. Službu „Zameranie a montáž“ zabezpečuje spoločnosť MIRANTTES len v Bratislave a blízkom okolí, do vzdialenejších miest záves prepraví za poplatok dopravná služba.

06.07.201517976
Sieťky na okná a rolety s luxusným nádychom

Dom a byt:Hoďte sa do tieňa

Sieťky na okná a rolety s luxusným nádychom

Marek


Nie je sieťka ako sieťka. Niektoré splnia účel, niektoré ani to nie a potom sú tu sieťky, ktoré sú nielen funkčné, ale aj ozdobné. Vyrobené špičkovou technológiou, v odtieni, ktorý si zvolíte a s mechanizmom, ktorý sa vám doslova prispôsobí. Hliník a jeho výhody Spoločnosť Okros priniesla na slovenský trh zaujímavé vylepšenie v podobe hliníkových roliet a okien vsadených do hliníka. „Výhodou hliníka je nielen jeho malá váha, ale aj farebná stálosť. Ponúkame množstvo odtieňov. Doslova nevyčerpateľné spektrum od klasických farieb až po odtiene dreva,“ hovorí Milan Ondrovič. Hliníkové konštrukcie okrem toho vydržia prakticky bez ošetrovania a dlho držia svoj výzor ako nové. Dokonalé prispôsobenie  rozmerom Výhodou hliníkových profilov je ich prispôsobenie sa rozmerom okna, prípadne altánkom, ak ste sa rozhodli vytvoriť pre seba tienenie napríklad v podobe markízy na záhrade. „Tvar a  veľkosť nie je žiadny problém, všetko je vyhotovené priamo na mieru a podľa želaní zákazníka,“ hovorí Milnan Ondrovič. Posuvné sieťky sú trendy aj praktické Možno ich použiť na dvere, okná aj terasy. Žiadne pánty, iba jednoduché posunutie práve tam, kde aktuálne sieťku potrebujete. Tento spôsob je praktický hlavne na predelenie dvier zo záhrady do miestnosti, ale hodia sa aj na členité okná, alebo balkón. Systém je postavený na nemeckej technológii, ktorá je spoľahlivá a o prispôsobené dekoru už netreba ani hovoriť. Ak chcete viac ako len sieťku bez ohľadu na estetiku domu, určite stavte na nové technológie, ktoré vylepšia nielen bývanie, ale aj estetiku. Spoločnosť OKROS s.r.o.  je slovenská spoločnosť založená v roku 2009 s 20-ročnou znalosťou výrobného a obchodného prostredia v segmente otvorových výplní a tieniacej techniky, so schopnosťami prinášať pre klienta vysoko efektívne, odborné a komplexné riešenia. Vďaka svojmu individuálnemu profesionálnemu prístupu pružne a pohotovo reaguje na požiadavky svojich klientov a dokáže odporučiť tie najoptimálnejšie riešenia vo výbere produktov.

03.07.201523431
Čo všetko ponúka tieniaca technika?

Dom a byt:Hoďte sa do tieňa

Čo všetko ponúka tieniaca technika?

Marek


Slnko je čoraz horúcejšie a preto niet nad skvelú pohodu v chládku na balkóne, či v záhrade. Dnes sme pre vás pripravili zaujímavé tipy, ako sa chrániť pred ostrými lúčmi slnka. Možností je viac ako dosť. Sú dizajnové, spoľahlivé a moderné. Stačí si vybrať. Vonkajšie rolety na mieru Nielen efektívne chránia pred slnkom, ale sú vhodné z hľadiska bezpečnosti, nepriazne počasia a hluku. Najväčšou prednosťou vonkajších roliet je rýchla montáž a výroba na mieru zaručí, že na každé okno, alebo balkón padnú, ako uliate. Vlastnosti roliet: Znižujú tepelné straty viac ako 40% Znižujú hlučnosť o 16 dB Zabraňujú škodám spôsobením silným vetrom Chráni Vás pred nežiadanými návštevníkmi Skúste prístrešok na dom aj balkóny Pred slnkom aj dažďom vás ochránia prístrešky, ktoré je možné inštalovať ako na letnú terasu, tak aj na balkón. „Prestrešenia z polykarbonátov sa vyznačujú ľahkou konštrukciou – železnou alebo nerezovou – jednoduchou a rýchlou montážou, dlhou životnosťou – záruka na správne inštalovaný polykarbonát je 5 rokov – príjemným vzhľadom,“ hovorí Ján Čonka z firmy Montalu s.r.o. Skalica.  Polykarbonátové dosky môžu byť použité aj nerozbitné a UV stabilizované, takže slnečné žiarenie ich nerozkladá. Sú vynikajúcou a spoľahlivou alternatívou na príjemné letné posedenie. Okenice sa vracajú do módy Od dávnych čias boli súčasťou príbytkov. Naši predkovia dobre poznali ich výhody a preto sa čoraz častejšie okenice vracajú do módy. Význam majú desiatky rokov nemenný. Chránia pred prehrievaním, regulujú svetlo a zabraňujú prepúšťaniu chladu počas zimy. Dizajn, farebnosť aj typ si volíte sami.  Skvelé riešenia pre váš balkón Menej peľu, menej hluku, krajšie bývanie. To všetko vďaka zaskleniu balkóna alebo lodžie. „Okrem zasklenia poskytujeme aj profesionálne  poradenstva pri výbere vhodného typu zasklenia. Zasklievaním však naše služby pre váš balkón a lodžiu zďaleka nekončia – vyrábame a montujeme rôzne zasklievacie systémy (fínsky, švédsky bezrámový otočný systém, rámový posúvny zasklievací systém, bezrámovy posúvny systém, ale aj plastové okná, všetky typy žalúzii, markízy, balkónové zábradlia na mieru, prístrešky a zastrešenia z polykarbonátov pre domácnosti aj priemyselné stavby,“ vymenúva balkónový full servis Ján Čonka.

01.07.201521541
Slovenská tieniaca technika svetovej kvality

Dom a byt:Hoďte sa do tieňa

Slovenská tieniaca technika svetovej kvality

Marek


Slnko je skvelé na dovolenke, ale ak svieti priamo do izby pri práci, stáva sa nepriateľom. Ešte horšie sú skoré letné rána, ktoré vás bez správnej tieniacej techniky nenechajú si pospať dlhšie. Zatieniť prístupu svetla aj tepla do miestnosti je rozumná investícia do bývania. Kvalitné slovenské výrobky Stále sme krajinou, kde platia normy, kvalita sa preveruje a spoľahlivosť je voči čínskym lacným náhradám podstatne niekde inde. Preto sa Vladimír Bača rozhodol spolupracovať so slovenskými výrobcami „Dodávateľov mám z Nitry a za dlhé roky viem, že sú spoľahlivými výrobcami tieniacej techniky,“ hovorí. Spoľahnúť sa na domácu kvalitu sa určite oplatí. Exteriérové rolety s viacerým využitím Hlavnou funkciou exteriérových roliet je prirodzene možnosť vytvoriť vďaka nim absolútnu tmu v miestnosti. Svoju úlohu plnia aj pri ochrane okien pred poveternostnými podmienkami, tlmia hluk. Ak vám záleží aj na tom, aby roleta vykazovala tepelnoizolačný účinok jednoznačne stavte na zabezpečujú hliníkové lamely s polyuretánovou výplňou. Roleta kombinovaná so sieťkou Ide o  systém dva v jednom. Výhoda tohto prevedenia  spočíva v tom, že sieťka a roleta sú  vložené v jednom bubne, pričom sa dajú ovládať nezávisle na sebe. „Pri jednej inštalácii tak zákazník získa dve výhody, čo šetrí financie a na inštaláciu je takéto prevedenie veľmi praktické,“ hovorí Vladimír Bača. Elektrické ovládanie je významnou pomocou Zabudnite na sťahovanie a vyťahovanie šnúrkami. Väčšie rolety si pri tomto type ovládania vyžadovali skutočne silného chlapa. To je dnes možné riešiť elektrickým pohonom.  Do všetkých typov plastových a hliníkových roliet je možné použiť trubkový-elektrický pohon.  Ovládať sa dá systémom jednoduchého nástenného vypínača, až po inteligentné elektronické bezdrôtové ovládanie počítačom. Výber je na vás. Rolety aj na balkóny Zakrývanie balkónov PVC roletami je čoraz obľúbenejšie hlavne v mestách. Systém chráni balkón pred poveternostnými  podmienkami a zároveň vytvára istú mieru intimity. Je možné inštalovať lamely priehľadné, nepriehľadné aj ich kombinácie. Intenzita priepustnosti svetla je tak na individuálnej potrebe.   Firma Bača je na Slovenskom trhu od roku 2005. Zabezpečuje pre svojich zákazníkov profesionálne služby na kľuč. Samozrejmosťou je zameranie, poradenstvo, montáž a servis. Všetky naše výrobky sa vyrábajú na Slovensku.

30.06.201518124

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Ak nechcete, aby vám počas letných horúčav špatil krásnu záhradu bežný slnečník, vyberte si alternatívu v podobe štýlového tienenia pre záhrady a terasy. Je spoľahlivé, krásne, ochráni vás aj pred jemným mrholením a dodá záhrade nielen tieň, ale aj šmrnc. Štýlové tienenie je kus dizajnu Nepotrebujete stavať mohutný altánok, aby ste mohli stráviť leto v príjemnom chládku vašej záhrady. Štýlové tieniace plachty a exkluzívne slnečníky belgickej spoločnosti UMBROSA® boli vyvinuté nielen za účelom tienenia počas letných dní, ale dbajú na jedinečný  a zaujímavý dizajn, ktorý efektne dotvorí každú terasu či iné miesto oddychu. Na počkanie si tak priamo na záhrade vytvoríte štýlový priestor na trávenie letnej pohody. Variabilné možnosti tienenia Pomocou lán sa dajú šponovať a polohovať tieniace plachty tienidiel, čím sú účinné aj pri nízkom slnku, keď zapadá. Slnečníky je možné polohovať mechanicky naklápaním alebo posúvaním tienidla. „Pevné alebo polohovacie stenové moduly majú len tieniace plachty a niektoré modely slnečníkov. Väčšina slnečníkov však môže mať len pevné podlahové kotvenie alebo statické/mobilné stojanové záťaže. Navyše zákazníkom ponúkame pre rýchlejšiu orientáciu v priestorovej náročnosti jednotlivých systémov možnosť využiť praktickú pomôcku  konfigurátor (PDF) - mierkový nákresový plán a makety tieniacich systémov,“ vysvetľuje  Bc. Martin Haško z AMG STUDIA. Ľahká údržba a dobrá spratnosť Ani dizajnové tienenie v tomto prípade nemusí znamenať zvýšené nároky na skladovanie, či údržbu. Väčšina tienidiel sa dá jednoducho zložiť. Aj v prípade celokovových konštrukcií je možnosť plachty demontovať a v prípade potreby znova osadiť. Keďže ide o exteriérové textílie, údržba po sezóne je jednoduchá, stačí jemné pooplachovanie vodou a saponátom. Pri takejto základnej starostlivosti vydržia tieniace plachty bez zmeny farebnosti a vlastností mnoho sezón. Odolajú aj silnejšiemu vetru Tienidlá je možné inštalovať samostatne, alebo aj na stenu domu. Otázka je, ako sa štýlovosť podpísala na účelnosti. Martin Haško  vysvetľuje, že tieniace plachty vydržia toľko čo bežné, do rýchlosti vetra približne 90 km/h. Nemotorické, teda ručne ovládané tienidlá je potrebné mať pod dohľadom a v prípade dažďa alebo vetra radšej stiahnuť. Ak už tienidlo zmoklo, treba ho čo najskôr nechať na slnku presušiť aby sa neskracovala životnosť. V prípade dovoleniek, či opustenia domu na dlhší čas je dobré tienidlá vždy  stiahnuť a bezpečne odložiť. Starosti zahodíte s inteligentným tienením V prípade, že premýšľate nad tieniacou markízou nad letnou teraskou, zvážte  rádiové ovládanie s automatikou. S ním si podľa Martina Haška veľmi uľahčíte starostlivosť o markízu. Pri vysokom vetre, alebo zamračenom počasí sa automaticky stiahne a v slnečnom počasí sa vyroluje a poskytuje adekvátne tienenie. Na záhrade tak budete mať útulne a príjemne bez ohľadu na letné páľavy.    

03.05.201823833

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Ak nechcete, aby vám počas letných horúčav špatil krásnu záhradu bežný slnečník, vyberte si alternatívu v podobe štýlového tienenia pre záhrady a terasy. Je spoľahlivé, krásne, ochráni vás aj pred jemným mrholením a dodá záhrade nielen tieň, ale aj šmrnc. Štýlové tienenie je kus dizajnu Nepotrebujete stavať mohutný altánok, aby ste mohli stráviť leto v príjemnom chládku vašej záhrady. Štýlové tieniace plachty a exkluzívne slnečníky belgickej spoločnosti UMBROSA® boli vyvinuté nielen za účelom tienenia počas letných dní, ale dbajú na jedinečný  a zaujímavý dizajn, ktorý efektne dotvorí každú terasu či iné miesto oddychu. Na počkanie si tak priamo na záhrade vytvoríte štýlový priestor na trávenie letnej pohody. Variabilné možnosti tienenia Pomocou lán sa dajú šponovať a polohovať tieniace plachty tienidiel, čím sú účinné aj pri nízkom slnku, keď zapadá. Slnečníky je možné polohovať mechanicky naklápaním alebo posúvaním tienidla. „Pevné alebo polohovacie stenové moduly majú len tieniace plachty a niektoré modely slnečníkov. Väčšina slnečníkov však môže mať len pevné podlahové kotvenie alebo statické/mobilné stojanové záťaže. Navyše zákazníkom ponúkame pre rýchlejšiu orientáciu v priestorovej náročnosti jednotlivých systémov možnosť využiť praktickú pomôcku  konfigurátor (PDF) - mierkový nákresový plán a makety tieniacich systémov,“ vysvetľuje  Bc. Martin Haško z AMG STUDIA. Ľahká údržba a dobrá spratnosť Ani dizajnové tienenie v tomto prípade nemusí znamenať zvýšené nároky na skladovanie, či údržbu. Väčšina tienidiel sa dá jednoducho zložiť. Aj v prípade celokovových konštrukcií je možnosť plachty demontovať a v prípade potreby znova osadiť. Keďže ide o exteriérové textílie, údržba po sezóne je jednoduchá, stačí jemné pooplachovanie vodou a saponátom. Pri takejto základnej starostlivosti vydržia tieniace plachty bez zmeny farebnosti a vlastností mnoho sezón. Odolajú aj silnejšiemu vetru Tienidlá je možné inštalovať samostatne, alebo aj na stenu domu. Otázka je, ako sa štýlovosť podpísala na účelnosti. Martin Haško  vysvetľuje, že tieniace plachty vydržia toľko čo bežné, do rýchlosti vetra približne 90 km/h. Nemotorické, teda ručne ovládané tienidlá je potrebné mať pod dohľadom a v prípade dažďa alebo vetra radšej stiahnuť. Ak už tienidlo zmoklo, treba ho čo najskôr nechať na slnku presušiť aby sa neskracovala životnosť. V prípade dovoleniek, či opustenia domu na dlhší čas je dobré tienidlá vždy  stiahnuť a bezpečne odložiť. Starosti zahodíte s inteligentným tienením V prípade, že premýšľate nad tieniacou markízou nad letnou teraskou, zvážte  rádiové ovládanie s automatikou. S ním si podľa Martina Haška veľmi uľahčíte starostlivosť o markízu. Pri vysokom vetre, alebo zamračenom počasí sa automaticky stiahne a v slnečnom počasí sa vyroluje a poskytuje adekvátne tienenie. Na záhrade tak budete mať útulne a príjemne bez ohľadu na letné páľavy.    

15.11.201812645

Kuchyňa s ostrovčekom, obývačka s…

Váhala som či potrebujem vizualizáciu na vyriešenie priestoru, myslela som že…

PRUNUS - kuchyne a…
4.8/5 31 hodnotení

Obklad krbu zo žuly

So spoluprácou s pánom Berešom sme boli veľmi spokojní. Samozrejme aj s…

Kamenárstvo Berino
5/5 38 hodnotení

pani Linda

1 85

Drevo dodané do Miloslavova

Služby Ekopalivka hodnotím na výbornú 👌 Maximálna spokojnosť - jeden deň sme…

Ekopalivko
5/5 96 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím