Kameň – fascinujúci svet krásy a energie

Dom a byt:Nestarnúca krása kameňa

Kameň – fascinujúci svet krásy a energie

Marek


Možno ho nazvať základným stavebným prvkom sveta. Človeka sprevádzal od prvopočiatkov. Od prvých kamenných nástrojov, po stavbu obydlí a dnes je kameň dekoračným prvkom, energetickým žiaričom, krásnym doplnkom a často aj ozdobou posledného odpočinku našich zosnulý, ktorý zachováva noblesu. Kameň predstavuje súčasť nášho kolobehu života a vdýchnuť mu dušu, tak ako rezbár drevu, dokáže len skúsený kamenár. Kameň je zhmotnená energia Bez ohľadu na to, aký kameň si vyberiete, kumulujú sa v ňom energia slnka a našej planéty. Kamene vznikali tisíce rokov a s každým z nich si do príbytku prinášame skutočne mocú energiu prírody. Každý prírodný kameň poskytuje istý druh energie, ktorá sa u vás doma zabýva. Vo všeobecnosti majú všetky úžasnú schopnosť odstraňovať blokády životnej energie a prinášajú harmóniu ako do bytu, tak aj ľuďom, ktorý kameň využívajú. Prírodný kameň nikdy nesklame Medzi výhody kameňa patrí jeho tvrdosť a vysoká životnosť. Môžete sa spoľahnúť aj na farebnú stálosť a pritom netreba tráviť dlhé hodiny čistením a údržbou. Ak dôjde k väčšiemu znečisteniu povrchu mramoru, je treba vykonať chemickú obnovu povrchu. K týmto účelom je určený napríklad "čistič prírodného kameňa" Steinreiniger, ktorý odstráni zašlé nečistoty. Po tomto dôkladnom očistení je potrebné previesť pôvodnú povrchovú úpravu. Kameň je ako nový.  Kameň sa nikdy nevyčerpá. Svoju energiu, príjemný pocit a charakter vyžaruje po celý svoj život. Krása mramoru a žuly Žula je jedným z najobľúbenejších typov kameňa do domácnosti. Je nielen výnimočne pevná, ale vo svojom farebnom spektre ponúka odtiene od jemného púštneho piesku, cez čiernu, či dokonca modrú a fialovú. V exteriéroch sa používa ako dekorácia, v interiéri ako obkladová hornina, či na stavbu pracovnej dosky. „Najčastejšie u nás používané a spracovávané sú druhy mramoru a žuly vyťažené a dovezené z Talianska z oblasti Carrara. Carrara je mesto v talianskej provincii Massa - Carrara, v regióne Toskánsko,“  hovorí Ľubomír Dubský zo spoločnosti LD Kamenárstvo. Práve z týchto oblastí sa dováža ten najkvalitnejší kameň, ktorému kamenár vdýchne osobitý vizuál. Ozdobte sa kameňom Vymenovať farby a možnosti kameňa je prakticky nemožné. Ak máte svoju obľúbenú farbu, či ideálny odtieň do kuchyne, kameň vám ho poskytne. Mramorové leštené kamene sú od farieb dúhy až po čisto čierne kúsky. Taktiež obľúbený pieskovec nemá len farbu detského pieskoviska, ale vďaka nánosom vápnika môže poskytnúť celú paletu farieb od šedej až po nápadne červenú. Bridlica je zas klasickým obkladovým kameňom. Obvykle je tvorené ílom a sopečným popolom a tomu zodpovedajú aj zemité a teplé farby. Dá sa povedať, že neexistuje želanie, ktoré by kameň nedokázal splniť. Stačí osloviť skúseného kamenára, ktorý si s horninou poradí a vyzdvihne jej prirodzenú krásu a živočíšnosť. 

23.10.201522415
Kvalitný kameň vyžaduje kvalitného kamenára

Dom a byt:Nestarnúca krása kameňa

Kvalitný kameň vyžaduje kvalitného kamenára

Marek


Je jedno, na aký účel ste sa rozhodli využiť kameň. Základom je kvalitný kamenár, ktorý podobne ako sochár a umelec dokáže vložiť do chladného kameňa dušu a vytesať z neho krásne dielo. Pri výbere kameňa sa pýtajte odkiaľ je Farba a štruktúra vyťaženého kameňa je vždy iná a záleží aj od oblasti kde je ťažený. Preto ani mramor nemusí byť mramorom všade rovnakým. Je dobré, ak sa s kamenárom poradíte, necháte si predviesť vzorky a následne sa rozhodnete pre realizáciu. Výber je široký „Najčastejšie u nás používané a spracovávané sú druhy mramoru a žuly vyťažené a dovezené z Talianska z oblasti Carrara. Carrara je mesto v talianskej provincii Massa - Carrara, v regióne Toskánsko,“  hovorí Ľubomír Dubský zo spoločnosti LD Kamenárstvo.   Dováža sa aj kameň z Chorvátska, Čiech, Španielska a v poslednej dobe začína byť obľúbený aj mramor z Číny kvôli jeho nízkej cene. Farebnosť mramoru ťaženého v Carrare je tiež pozoruhodná a pestrá, dosahuje rôzne odtiene od bieleho mramoru, cez šedú, modro – šedú, modro – žltú (zlatú), červenú, až po čiernu. Veľa teda záleží aj na tom, koľko do kameňa chcete investovať, kde bude umiestnený a aký výsledný efekt očakávate. Kameň patrí aj do moderných príbytkov Do 19. storočia sa mramor používal výlučne na umelecké spracovanie. Dnes je moderným architektonickým prvkom tak malých kúpeľní a kuchýň, ako aj veľkých átrií. Je ozdobou každého interiéru a vôbec nepôsobí studeno Vďaka množstvu variácií nájdete prírodný kameň vhodný do domácnosti. Bez ohľadu na to, či ide o byt, alebo priestranný dom. Kameň nás sprevádza celý život. Aj po ňom... Taká je práca kamenára. Nie je to len o schodoch, kuchynských linkách, či krboch, ale aj hroboch, dvojhroboch, pamätných tabuliach, či urnových pomníkoch. Kameň je stály a pri minimálnej starostlivosti dokáže bez zmeny ostať desiatky rokov. Aj preto je voľbou číslo jedna pre všetkých, ktorý si potrpia na krásu, dlhú životnosť a minimálnu údržbu. Rôzne variácie lesku, vybrúsenia, či tvarovania ešte viac zvýrazňujú jeho čaro.   V súčasnosti je LD Kamenárstvo významným výrobcom kamenárskych výrobkov nielen v oblasti cintorínskej architektúry, ale aj interiérových a exteriérových stavebných prvkov. Pre svoju výrobu využívame tuzemské aj zahraničné zdroje prírodných materiálov, ako je žula, mramor a pieskovec, ale aj výrobky z umelého kameňa terazzo.

21.10.201545908
Kameň vydrží pri správnom zaobchádzanú celý život

Dom a byt:Nestarnúca krása kameňa

Kameň vydrží pri správnom zaobchádzanú celý život

Marek


Krásu kameňa ocení každý, kto vyskúša jeho unikátne vlastnosti. Je trvácny, štruktúrovaný, nepodlieha móde a dokonca by sa dalo povedať, že ani času. Dokáže vydržať celý život a pri minimálnej údržbe bude tešiť ako nový dlhé roky. Kameň sa hodí všade Krásu kameňa oceníte v byte aj v dome. Je len na vás, či sa rozhodnete pre zhotovenie kuchynskej linky, alebo vsadíte na kameň ku krbu. Kameň je stály, dokáže kumulovať teplo a následne ho predávať okoliu. Je krásny a nikdy nevyjde z módy. Už len preto je vhodným doplnkom pre všetkých, ktorí nemajú radi dočasné veci. Vybrať si môžete rôznorodé tvary, brúsenie aj úpravu a opracovanie. Na linke je samotným šperkom Kuchynská doska z kameňa je excelentným kúskom a ozdobou každej kuchyne. Kamenná doska sa vyrába vždy na mieru a podľa predstáv zákazníka. Vydrží celý život, je pevný na rozdiel od bukasových dosiek je skutočne čisto prírodný. Kto vyskúšal kameň, nič iné už v kuchyni nechce mať. Kameň je dobré chrániť Povrch z mramoru, vápenca a travertínu je dosť  náchylný k rýchlemu poškodeniu bežným používaním. Veľmi malá odolnosť voči obrusom, nebezpečenstvo nasiaknutia tukov a tekutín, ktoré farbia a chemické reakcie s kyslými prostriedkami sú handicapom úžitkových vlastností inak veľmi dekoratívnych, až atraktívnych prírodných mramorov. Preto sa odporúča povrch z mramoru chrániť. Ochranu je možné vykonať chemickými prostriedkami ako impregnovaním alebo povrchovými úpravami vo forme voskov. S takouto ochranou rozliate mlieko, alebo víno nebude problém. Čistenie je hračka Samotný mramor je efektný, ale aj pomerne mäkký kameň s nasiakavosťou, ktorý si vyžaduje starostlivosť a dobrú údržbu. Nehovoríme o každodennej a náročnej údržbe. Ak dôjde k väčšiemu znečisteniu povrchu mramoru, je treba vykonať chemickú obnovu povrchu. K týmto účelom je určený "čistič prírodného kameňa" Steinreiniger, ktorý odstráni zašlé nečistoty. Po tomto dôkladnom očistení je potrebné previesť pôvodnú povrchovú úpravu. Kameň je ako nový. Aj to prispieva k vysokej obľube kameňa ako prvku, ktorý sa hodí do každej kuchyne. 

20.10.201527036

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Krásu kameňa ocení každý, kto vyskúša jeho unikátne vlastnosti. Je trvácny, štruktúrovaný, nepodlieha móde a dokonca by sa dalo povedať, že ani času. Dokáže vydržať celý život a pri minimálnej údržbe bude tešiť ako nový dlhé roky. Kameň sa hodí všade Krásu kameňa oceníte v byte aj v dome. Je len na vás, či sa rozhodnete pre zhotovenie kuchynskej linky, alebo vsadíte na kameň ku krbu. Kameň je stály, dokáže kumulovať teplo a následne ho predávať okoliu. Je krásny a nikdy nevyjde z módy. Už len preto je vhodným doplnkom pre všetkých, ktorí nemajú radi dočasné veci. Vybrať si môžete rôznorodé tvary, brúsenie aj úpravu a opracovanie. Na linke je samotným šperkom Kuchynská doska z kameňa je excelentným kúskom a ozdobou každej kuchyne. Kamenná doska sa vyrába vždy na mieru a podľa predstáv zákazníka. Vydrží celý život, je pevný na rozdiel od bukasových dosiek je skutočne čisto prírodný. Kto vyskúšal kameň, nič iné už v kuchyni nechce mať. Kameň je dobré chrániť Povrch z mramoru, vápenca a travertínu je dosť  náchylný k rýchlemu poškodeniu bežným používaním. Veľmi malá odolnosť voči obrusom, nebezpečenstvo nasiaknutia tukov a tekutín, ktoré farbia a chemické reakcie s kyslými prostriedkami sú handicapom úžitkových vlastností inak veľmi dekoratívnych, až atraktívnych prírodných mramorov. Preto sa odporúča povrch z mramoru chrániť. Ochranu je možné vykonať chemickými prostriedkami ako impregnovaním alebo povrchovými úpravami vo forme voskov. S takouto ochranou rozliate mlieko, alebo víno nebude problém. Čistenie je hračka Samotný mramor je efektný, ale aj pomerne mäkký kameň s nasiakavosťou, ktorý si vyžaduje starostlivosť a dobrú údržbu. Nehovoríme o každodennej a náročnej údržbe. Ak dôjde k väčšiemu znečisteniu povrchu mramoru, je treba vykonať chemickú obnovu povrchu. K týmto účelom je určený "čistič prírodného kameňa" Steinreiniger, ktorý odstráni zašlé nečistoty. Po tomto dôkladnom očistení je potrebné previesť pôvodnú povrchovú úpravu. Kameň je ako nový. Aj to prispieva k vysokej obľube kameňa ako prvku, ktorý sa hodí do každej kuchyne. 

03.05.201823830

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Krásu kameňa ocení každý, kto vyskúša jeho unikátne vlastnosti. Je trvácny, štruktúrovaný, nepodlieha móde a dokonca by sa dalo povedať, že ani času. Dokáže vydržať celý život a pri minimálnej údržbe bude tešiť ako nový dlhé roky. Kameň sa hodí všade Krásu kameňa oceníte v byte aj v dome. Je len na vás, či sa rozhodnete pre zhotovenie kuchynskej linky, alebo vsadíte na kameň ku krbu. Kameň je stály, dokáže kumulovať teplo a následne ho predávať okoliu. Je krásny a nikdy nevyjde z módy. Už len preto je vhodným doplnkom pre všetkých, ktorí nemajú radi dočasné veci. Vybrať si môžete rôznorodé tvary, brúsenie aj úpravu a opracovanie. Na linke je samotným šperkom Kuchynská doska z kameňa je excelentným kúskom a ozdobou každej kuchyne. Kamenná doska sa vyrába vždy na mieru a podľa predstáv zákazníka. Vydrží celý život, je pevný na rozdiel od bukasových dosiek je skutočne čisto prírodný. Kto vyskúšal kameň, nič iné už v kuchyni nechce mať. Kameň je dobré chrániť Povrch z mramoru, vápenca a travertínu je dosť  náchylný k rýchlemu poškodeniu bežným používaním. Veľmi malá odolnosť voči obrusom, nebezpečenstvo nasiaknutia tukov a tekutín, ktoré farbia a chemické reakcie s kyslými prostriedkami sú handicapom úžitkových vlastností inak veľmi dekoratívnych, až atraktívnych prírodných mramorov. Preto sa odporúča povrch z mramoru chrániť. Ochranu je možné vykonať chemickými prostriedkami ako impregnovaním alebo povrchovými úpravami vo forme voskov. S takouto ochranou rozliate mlieko, alebo víno nebude problém. Čistenie je hračka Samotný mramor je efektný, ale aj pomerne mäkký kameň s nasiakavosťou, ktorý si vyžaduje starostlivosť a dobrú údržbu. Nehovoríme o každodennej a náročnej údržbe. Ak dôjde k väčšiemu znečisteniu povrchu mramoru, je treba vykonať chemickú obnovu povrchu. K týmto účelom je určený "čistič prírodného kameňa" Steinreiniger, ktorý odstráni zašlé nečistoty. Po tomto dôkladnom očistení je potrebné previesť pôvodnú povrchovú úpravu. Kameň je ako nový. Aj to prispieva k vysokej obľube kameňa ako prvku, ktorý sa hodí do každej kuchyne. 

15.11.201812645

pani Linda

1 84

Drevo dodané do Miloslavova

Služby Ekopalivka hodnotím na výbornú 👌 Maximálna spokojnosť - jeden deň sme…

Ekopalivko
5/5 96 hodnotení

Detská izba podľa požiadaviek…

S pracou firmy Maliar Kosice som bola nadmieru spokojna, rychle jednanie,…

Maliar Košice
5/5 129 hodnotení

Erika V

2 576

Fototapeta do chlapčenskej izby +…

Kvalitne a čisto odvedená práca. Tak si predstavujem prácu remeselníka.

Maliar Košice
5/5 129 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím