Chcete bazén? Tieto fakty musíte zvážiť!

Dom a byt:Bazény

Chcete bazén? Tieto fakty musíte zvážiť!

Marek


Investícia do bazénu je záležitosťou na dlhé roky dopredu. Preto pred samotnou kúpou zvážte praktické rady bazenárov, ktorí poznajú aké nástrahy striehnu pri inštalácii bazénov v záhrade.   Veľkosť Na začiatku sú vždy veľké oči a chceme bazén veľký ako v americkom filme. No  bazenár Štefan Nagy radí reálne zhodnotiť potreby rodiny a stavať bazén tak, aby ho dokázal vyživiť rodinný rozpočet. Je dobré položiť si otázky koľko ľudí bude bazén využívať, na čo ho chceme využívať a koľko do jeho prevádzky a údržby môžeme investovať. Preto na bežné záhradné použitie odporúča bazén  6x3 metra s protiprúdom, ktorý predstavuje optimálne riešenie pre dostatok možnosti zaplávať si aj zamedziť po lete finančnému vykrvácaniu. V článku Plánujete bazén? Ušetrite peniaze a vyhnite sa problémom, získate základný prehľad o možnostiach bazénov a o tom, čo zvažovať pri pomere kvalita a cena. Rekonštrukcia bazénov. Na čo nezabudnúť! je článok v ktorom sa od Jozefa Nagyho dozviete, ako správne rekonštuovať a aké postupy na renováciu bazéna zvoliť.  Typ Na trhu je mnoho typov bazénov a pre inšpiráciu sme sa rozhodli priniesť článok 3 typy bazénov, ktoré vás uchvátia! V ňom Marián Nemec uvádza rozdiely medzi klasickým fóliovaným, montovaným, či luxusným keramickým bazénom. Pre koho sú najobľúbenejšie typy bazénov určené a aké majú výhody sa dozviete priamo v článku. Zaujímavým je aj článok Prelivový bazén na kľúč. Aj zo staršieho typu! Nájdete v ňom mnoho rád a odborných v ktorých Rastislav Krajčovič z firmy Profiterasy vysvetľuje, ako sa dá spraviť krásny prelivový bazén aj z bežného, ktorý možno máte doma.  Dizajn aj eko štýl Dizajnové prvky sú súčasťou každého bazénu a do veľkej miery formujú aj to, ako sa v bazéne a jeho okolí budete cítiť. Rovnako sa dnes už prichádza s bio trendmi, ktoré kombinujú pohodlie s ekologickým prístupom k udržiavaniu bazéna a tak vlastne vytvárajú symbiózu prírody s človekom. Ak preto investovať, určite je práve takáto cesta pre bazény dnes nielen moderná, ale aj účelná a zdravá. Príkladom môžu byť Bazény BIODESIGN – prírodná alternatíva ku klasike! V článku o tomto type bazénov prinášame informácie o tom, čím je bazén BIODESIGN výnimočný a akú pridanú hodnotu prináša majiteľom. Mať bazén pripomínajúcu pláž v Karibiku nemusí byť taký problém ako sa zdá. Článok Bazénové špeciality na tento rok! prináša rady a tipy, čo aktuálne letí. Aké fólie sú v kurze, čo je dobré mať v bazéne a čo s premenou bazénu spraví nová fólia hovorí Roland Fröhlich. 

22.02.201628452
Bazénové trendy roka 2016

Dom a byt:Bazény

Bazénové trendy roka 2016

Marek


Plánujete na leto bazén? Ak nechcete len účelné „korýtko“, ale radi sa rozmaznávate dizajnovými vychytávkami a modernými trendmi, prinášame pár tipov,  ktoré vášmu bazénu dodajú atraktívny šmrnc Fontánka nepustí Mimoriadnej obľube sa medzi bazénmi tešia malé fontánky. Protiprúd už je prakticky záhradnou samozrejmosťou, no práve efektná fontánka na konci bazéna je novinkou, ktorá uchvátila majiteľov bazénov na plnej čiare. Fontány samy o sebe prinášajú vizuálne potešenie a v kombinácii s bazénom sa ich čaro ešte viac zosobní.                                                      „Soláriá“ Súčasťou bazénu sú pre tento rok zaujímavé tvary. Upúšťa sa od klasických obdĺžnikových tvarov a rok 2016 privíta slzičky, esíčka, jednoducho netradičné geometrické tvary a k nim priliehajúce „soláriá“, teda plochy, kde sa dá pohodlne relaxovať aj bez ležadla. Okolie bazéna a jeho úprava tak začína byť rovnako dôležité ako bazén samotný. Eko trend Presadzuje sa v stravovaní, obliekaní aj motorizme a bazény nie sú výnimkou. Vedú ekologické materiály, bio jazierka s filtráciou na báze prírodného cyklu a moderné začínajú byť aj multifunkčné jazierka, ktoré pôsobia ako záhradné jazierko, ale umožňujú aj plávanie, či ovlažovanie sa po saunovaní. Tepelné čerpadlo V USA sú tepelné čerpadlá v bazénoch už bežnou súčasťou, no v tomto roku sa čaká ich masívnejší rozvoj aj  Európe. Dôvod je jasný. S minimom nákladov dokážu udržať vodu teplú od skorej jari, dokonca aj počas ľahkej zimy... Sklo Stáva sa pokladom bazénov estetickým aj praktickým. Fólie sú pevné aj výhodné, ale estetika a čistota je na strane skla. Využívať drobný sklený obklad v podobe mozaiky je zaujímavé, krásne a hygienické. Netreba zdôrazňovať, že sklo má aj vynikajúcu životnosť a nepriepustnosť. Nekonečný okraj Nejde o úchvatnú novinku, nakoľko bazény s nekonečným okrajom sú súčasťou luxusných rezortov, ale tento luxus sa stáva súčasťou bežných záhrad. Ak máte hornatý pozemok, nad iným typom bazéna ani neuvažujte. Obzvlášť ak máte výhľad na okolie. Popíjať sekt a kochať sa výhľadom cez bazén bez okraja je aktuálnym hitom moderných hedonistov.    

17.02.201635760
Bazénové špeciality na tento rok!

Dom a byt:Bazény

Bazénové špeciality na tento rok!

Marek


Chceli by ste si toto leto užiť zábavu a vodu vo vlastnej záhrade? Máte na výber niekoľko možností. Od malých bazénov s protiprúdom, cez pekné rozľahlé bazény, prípadne oživiť starý a tráviť opäť pekné chvíle. Možnosti sú dnes neobmedzené. Nenechajte sa obmedzovať Najkrajší bazén je ten, ktorý si vysnívate a pri jeho realizácii nepotrebujete žiadne obmedzenia. „Pre klientov prinášame riešenia, ktoré sú pre nich dôležité. Nielen funkčne ale aj esteticky. Dávame predstavám absolútnu slobodu pri výbere tvaru, rozmerov aj celkovom prevedení bazénu,“ hovorí Roland Fröhlich zo spoločnosti Roland Pool. Bazén je investícia obvykle celoživotná, preto sa vždy treba pozerať na bazén ako na investíciu, ktorou si chceme robiť predovšetkým radosť. Viacfarebné a estetické bazény Spoločnosť Roland Pool pracuje výlučne s kvalitnými bazénovými fóliami Alkorplan, DLW a Elbe. Ponúka množstvo farebných prevedení a tak je možné mať nielen tvarovo, ale aj farebne bazén na želanie. Alebo taký, čo ladí k farbe domu. Je to na vás. Zaujímavou možnosťou je aj kombinovať vhodne fólie a tak realizovať zaujímavé a originálne prevedenie. Bazénové fólie sú odolné voči poveternostným podmienkam a držia si farebnú aj funkčnú stálosť v zime aj v lete. Odolnosť voči UV žiareniu aj mikroorganizmom je pri kvalitnej fólii samozrejmosť. Preto sú fóliové bazény stále najobľúbenejším typom. Dajte starému bazénu nový dych Ak máte na záhrade starý, možno už zničený bazén, môžete mu pomocou fólií vdýchnuť úplne nový zjav. „Vďaka bazénovej fólii Alkorplan je možné renovovať bazény aj betónové, oceľové, či laminátové a polypropylénové,“ hovorí Roland Fröhlich. Môžete tak získať nový dizajn, kvality, vodotesnosť a dlhú životnosť.   Nové metódy udržiavania vody Klasika je chlórová chémia, no zdravšou alternatívou pre tých, čo majú napríklad alergiu na chlór, je kyslíková chémia. Nedráždi oči, nevysušuje pokožku a odpadá nepríjemný chlórový zápach. Tento typ starostlivosti je možné ale kombinovať aj s chlórovou chémiou. Ako alternatíva k bežnému čisteniu vody určite stojí za zváženie. Leto môžete pri vode tento rok prežiť zdravšie.

07.04.201632042
Rekonštrukcia bazénov. Na čo nezabudnúť!

Dom a byt:Bazény

Rekonštrukcia bazénov. Na čo nezabudnúť!

Marek


Od čias pôsobenia dodávateľov bazénov na Slovenskom trhu tj. Od začiatku 90. rokov sa predalo  alebo vyrobilo  niekoľko tisíc bazénov. Takže niektoré bazény majú aj viac ako 20 rokov a pomaly prichádza čas na ich rekonštrukciu. Ako si s ňou poradiť, radí Jozef Nagy. Opravy treba Rekonštrukciu si bazény vyžadujú buď z dôvodu, že už sú netesné, alebo z dôvodu, že technológia ktorá sa použila v tej dobe pri ich  zriadení dnes už je zastaraná. Bazén je o komforte, takže jeho vybavenie by malo vyhovieť požiadavkám dnešnej doby. Pri  rozhodovaní ako  pristupovať  pri rekonštrukcii bazéna, je najlepšie zveriť sa do rúk firiem so zaškoleným odborným personálom   v oblasti bazénových technológií. Pri rekonštrukcii bazéna môžeme  zmeniť vzhľad bazénu  na nepoznanie. Nielen rekonštrukcia, ale aj renovácia Bazény s rebríkom sa dajú prestavať  na bazény  so schodmi, dajú sa namontovať podhladinové osvetlenia , zariadenia na plávanie proti prúdu alebo bazénové vody, ktoré sa  doteraz neupravovali filtračným systémom, je možné vybaviť adekvátnym filtračným zariadením. Keď už hovoríme rekonštrukcii bazénu, mala by sa zabezpečiť vodotesnosť bazénu v celom rozsahu bazénu.  V tomto smere  medzi najlepšie riešenia patria výstelky bazénov ťažkou fóliou. Ide  o valcovaním vyrobené hydroizolačné pásy zmäkčeného PVC  s hrúbkou 1,5mm vystužené polyesterovým vláknom čo  zaručuje vysokú   životnosť  fólie. Sú vysoko odolné voči pôsobeniu UV žiareniu. Nová fólia vydrží desiatky rokov Výrobcovia dávajú na vodotesnosť výstelky 10 ročnú záruku ale životnosť  samotnej fólie  je medzi 20 až 30 rokmi. Najväčšou výhodou bazénov vystlaných ťažkou fóliou je to, že vodotesnosť bazéna neovplyvnia možné dilatačné chyby  alebo praskliny v telese bazéna. V mnohých prípadoch rekonštrukcia bazéna sa dá zvládnuť bez sekania alebo búrania stien pre montážne otvory. Ako správne ošetriť vodu chlórom Existuje niekoľko možností úpravy vody v bazéne, ale chlór patrí stále k jednotkám. Preto Jozef Nagy radí, ako zamedziť problémom pri kúpaní. Chlór by sa mal držať v bežnej prevádzke do spomínaného 0,3 mg/ liter, no sú prípady, v ktorých musíme zámerne zvýšiť obsah voľného chlóru, a to aj nad 1 mg/l. „Ide o dva prípady. Pri prvom napustení bazéna, alebo pri výskytoch rias. Vtedy sa zvyšuje obsah chlóru šokovou úpravou pre rýchlu dezinfekciu vody aj samotného telesa bazéna. Pokiaľ došlo k výskytu rias, je to jasným signálom, že sa pri úprave vody niečo zanedbalo,“ hovorí Nagy.  Nikdy nemožno dávkovať chlórové tablety bez predošlej kontroly vody, aby ste zbytočne nepredávkovali obsah voľného chlóru v bazéne.

28.03.201620319
Prelivový bazén na kľúč. Aj zo staršieho typu!

Dom a byt:Bazény

Prelivový bazén na kľúč. Aj zo staršieho typu!

Marek


Nekonečný, alebo takzvaný prelivový bazén sa hodí na vyvýšené miesta s výhľadom, ale krásny je aj na bežnej rovnej záhrade. V posledných rokoch je čoraz väčším hitom. Dokonca sa dá pripraviť aj z klasického bazéna s vyvýšeným okrajom. Stačí pár zásahov a všetko môžete mať podľa predstáv. Dokonca na kľúč. Poradenstvo aj konzultácia Pri stavbe bazéna je príprava kľúčová. Pustiť sa do nej bez dostatočnej prípravy môže znamenať problémy. Či už vyschnutie finančných zdrojov, alebo predlžovanie stavby. Jedným zo základných kritérií výberu dobrej firmy na stavbu bazénov je preto komplexnosť. Rastislav Krajčovič z firmy Profiterasy hovorí, že netreba nechať nič na náhodu. Konzultácie a rozpravy pred prvým výkopom môžu zachrániť veľa nedorozumení. Už desiatky rokov sa venuje stavbám bazénov na kľúč a videl mnoho nešťastných hláv, ktoré podcenili úvodné prípravy. Od výkopu až po odovzdanie Rastislav Krajčovič radí, že klient by mal vždy vedieť, do čoho ide a ako bude výsledok vyzerať. Bazén treba vyberať podľa vlastností a tak isto aj rozpočtu. Zároveň je kľúčové poznať celú finančnú záťaž. Nielen na stavebné práce a samotný bazén, ale aj jeho údržbu. Pre klienta nie je nič pohodlnejšie, ak od konzultácie, cez poradenstvo, dodávku bazéna aj terénne úpravy robí kompletnú realizáciu jedna firma. Nepredlžuje sa čas realizácie, nevznikajú zbytočné náklady a záruka sa vzťahuje na všetky súčasti. Letia nekonečné bazény Ak premýšľate, aký bazén si tento rok nechať postaviť, Rastislav Krajčovič odporúča určite prelivový bazén. V takýchto bazénoch vzniká úžasný výhľad, keď je hladina zarovno okrajom. Tento systém sa dá riešiť pomocou bazénových žľabov. Vyzerajú luxusne a kúpanie, či relax v nich je o úroveň vyššie v porovnaní s klasickými skimrovými bazénmi. Ani ich majitelia však nemusia zúfať, takéto bazény sa jednoducho na prelivové dajú prerobiť. Nový aj zo starého Rastislav Krajčovič  sa zaoberá nielen profesionálnou výstavbou bazénov na kľúč, ale aj ich renovácii. Či už ide o prefóliovanie, výmenu, alebo zmienenú  prestavbu skimrového bazénu na prelivový bazén, dodáva všetko na kľúč. Bez starostí môžete toto leto prežiť vo vynovenom, alebo úplne novom bazéne. Zaručene si ho však užijete!    

14.03.201621388
3 typy bazénov, ktoré vás uchvátia!

Dom a byt:Bazény

3 typy bazénov, ktoré vás uchvátia!

Marek


Pre lepšiu orientáciu vo svete bazénov prinášame v spolupráci so spoločnosťou Bazeny MN prehľad trojice typov bazénov, ktoré v súčasnosti zaznamenávajú najväčšiu mieru obľuby. Ktorý vidíte ako najvhodnejší pre vaše potreby? Fóliové s neobmedzenými možnosťami Najobľúbenejšími typmi bazénov sú podľa slov Mariána Nemca bazény fóliové. Majú vynikajúcu cenu vzhľadom ku kvalite, nulovú penetráciu vody a veľké množstvo možností. „Fólie sa dnes vyrábajú v množstve prevedení. Od mozaiky až po nerez v podobe titánovej fólie. Takáto fólia pôsobí ako skutočný nerez a je aktuálnym hitom na kúpaliskách aj v domoch,“ hovorí Marián Nemec. Výhodou je, že bazény je možné vybudovať v akomkoľvek tvare a veľkosti podľa požiadaviek zákazníka  a môžu byť vybudované v rôznej výškovej úrovni voči okolitému terénu. Zákazníci však najviac oceňujú, že životnosť základnej železobetónovej konštrukcie je neobmedzená a fólia sa dá kedykoľvek vymeniť. Či už z praktických, alebo estetických dôvodov. Záruka na kvalitu a farebnú stálosť fólie je pritom poskytovaná na 10 rokov. Aj to hovorí v prospech fóliového bazéna. Keramické bazény dýchajú luxusom Modernou alternatívou je keramický bazén, ktorý na prvý pohľad uchváti svojim odlišným zjavom. Sú však finančne náročnejšie a keramika je podľa slov Mariána Nemca určená viac ľuďom, ktorí si potrpia na imidž a prestíž. Aj takýto bazén je postavený na železobetónovom skelete, ktorý sa obkladaná keramickým obkladom podľa výberu zákazníka. Ak si potrpíte na luxus, moderné materiály a bazén, ktorý nenájdete v každom druhom rodinnom dome, je to cesta pre vás. Hoci meter štvorcový bazéna je priemerne 3-krát drahší ako fólia. Bazény pre menej náročných Jednou z alternatív v štýle „low cost“ je realizácia montovaných bazénov. Ide o dodávku typizovaných bazénov na mieru, ktoré sa zapúšťajú priamo do terénu. Takéto bazény lákajú predovšetkým pre svoje menšie obstarávacie náklady, no treba sa uspokojiť s definovanými tvarmi. Bazény sú dodávané už aj s predlisovanými otvormi pre umiestnenie bazénového príslušenstva  a preto sú praktickou alternatívou pre menej náročných klientov.

15.02.201632260
Bazény BIODESIGN – prírodná alternatíva ku klasike!

Dom a byt:Bazény

Bazény BIODESIGN – prírodná alternatíva ku klasike!

Dream pools Dream pools


Kúpací bazén ako vystrihnutý z tropickej lagúny priamo u vás na záhrade. To bola myšlienka, vďaka ktorej vznikli bazény BIODESIGN, ktoré prinášajú výhody klasických záhradných bazénov kombinácii s prírodným dizajnom. Vyvinutý pre potešenie Hlavnou myšlienkou bazénu BIODESIGN je vytvoriť krásne prostredie, ktoré záhradu doslova osvieži. Bazén bol vyvinutý ako reakcia na dopyt na trhu po výrobku, ktorý by mal prirodzený tvar kúpacieho bazénu, umožňoval jednoduché kúpanie a údržbu ako klasický bazén, no zároveň by predstavoval  prírodnú alternatívu ku klasickým bazénom s fóliou. Podarilo sa a bazény BIODESIGN v sebe spájajú pohodlie moderného bazénu s vizážou záhradného jazierka, alebo ak chcete, dokonalého kúska pláže. Presne podľa vašich predstáv Medzi hlavné výhody BIODESIGN konceptu patrí návrh presne podľa potrieb zákazníka a množstvo prepracovaných detailov zapôsobí po vizuálnej stránke na každého. Samotná inštalácia bazéna je pritom jednoduchšia oproti klasickému bazénu a prináša aj  také benefity ako teplejšia voda vďaka kremenným obkladom, ktorými je bazén vyslaný. Bezpečnejší pre deti Výhodou postupného zvažovania bazénu BIODESIGN je bezpečnosť malých detí, ktoré sú v bezpečí. Pomaly sa oboznámia s vodou a môžu sa na okraji hrať do sýtosti aj keď ešte nevedia plávať. Výhodou je aj prirodzená rozsiahla relaxačná plocha, ktorá vzniká okolo bazéna. Údržba vás nezruinuje Čo sa finančnej náročnosti údržby týka, neprevyšuje starostlivosť o štandardný typ bazénu, ale čistenie je jednoduchšie a údržba menšia, nakoľko rôzne filtračné systémy a prírodné materiály udržiavajú vodu sviežu. Prírodné materiály sú nenahraditeľné Za najväčšiu výhodu možno považovať tvarovú flexibilitu bazéna a jeho prírodnú formu. Zvažujúce sa brehy a ich sklon si môžete prispôsobiť tak, aby vyhovovali vašim potrebám. Konštrukcia je postavená na bezbetónovej technológii a vďaka špeciálnym fóliám si bazén udržiava dlhú životnosť a nepriepustnosť. Kremičité piesky a obloženie z prírodného materiálu vytvoria dojem, že nie ste v záhrade, ale na luxusnej dovolenke. Už len pomarančový džús do ruky a zistíte, že najlepší bazén nemá žiadny exotický rezort, ale vaša záhrada.  

15.02.201638408
Plánujete bazén? Ušetrite peniaze a vyhnite sa problémom!

Dom a byt:Bazény

Plánujete bazén? Ušetrite peniaze a vyhnite sa problémom!

Marek


Prakticky ešte s lyžiarkami na nohách treba plánovať stavbu nového bazéna na leto. Teda ak sa plánujete kúpať vo vlastnej záhrade už tento rok. Stavba bazéna s plánovaním, prípravou záhrady až po finále trvá niekoľko mesiacov. Sezóna v domácom bazéne však začína už v apríli. Nenechajte sa opiť americkými filmami Súčasná kinematografia nám servíruje vilky s bazénmi takmer olympijských rozmerov. No sú v praktickom živote reálne asi tak ako romantické happyendy. Preto bazenár Štefan Nagy radí reálne zhodnotiť potreby rodiny a stavať bazén tak, aby ho dokázal vyživiť rodinný rozpočet. Je dobré položiť si otázky koľko ľudí bude bazén využívať, na čo ho chceme využívať a koľko do jeho prevádzky a údržby môžeme investovať. Dobrý bazenár vám na tieto otázky ponúkne praktické alternatívny a nemal by sa snažiť predať to najdrahšie riešenie. Skúste detský bazénik Znie to trochu zvláštne, ale odborník na bazény Štefan Nagy radí, že ak chceme stavbu bazénu, prvý rok je dobré investovať niekoľko desiatok eur do „skúšobného bazéna“. Ide o nafukovačku, pri ktorej zistíme, ako sa k vode v bazéne vieme správať, ako bazén využívame a či je pre vás vôbec podstatný. Týmto prístupom nechce odradiť klientov, ale naopak dať im možnosť vyskúšať, aký bazén budú skutočne vyžadovať a či sa oň zvládnu starať. Na veľkosti záleží. Dôležitá je dĺžka! Štefan Nagy radí vyberať si radšej dlhší ako širší bazén a staviť na protiprúd, ak si chceme zaplávať. Takéto zariadenie vie spraviť radosť plavcom aj v bazéne s rozmermi 6x3 metra. Takýto rozmer bazéna na záhradu Štefan Nagy  považuje za dostatočný a cenovo najmenej náročný. Obľúbené sú napríklad aj varianty 9x3, 10x3,5 metra, pričom vždy je dôležitá práve dĺžka. Zvážte čistenie, filtráciu, vodu aj chémiu Náklady spojené s bazénom nekončia jeho kúpou na napustením. Vodu je potrebné filtrovať, čistiť, upravovať, dokonca bazén zakrývať. Preto je verzia bazénu užšieho a dlhšieho priaznivejšia. Ľahšie a lacnejšie sa udržiava ako rozsiahla vodná plocha. Bazén by mal byť potešenie a nekaziť zážitok predstavou, aký príde účet. Tepelné čerpadlo je lepšie ako solárny panel Solárne panely na výhrev vody sa zdajú šetrnejšie, ale v praxi zohrievajú vodu prakticky v období, keď je vonku dostatočne teplo. Pri menšom bazéne postačí tepelné čerpadlo aj s výkonom 1,200 a čerpadlo filtračné 500w. Minimalna filtračná doba pre dezinfekciu v bazéna je 8 hodín a kúpacia sezóna v súkromnom bazéne môže byť od apríla až do novembra. Vtedy sa už aj oplatí investovať do jeho stavby.    

27.01.201635480

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Mať na záhrade bazén rozhodne nie je záležitosť na rozhodnutie z večera do rána. Vstupné náklady nebudú malé a rovnako aj údržba si vyžiada každý rok isté finančné prostriedky. Získať však benefit skvelého osvieženia počas leta je pôžitkom, ktorý si radi doprajeme. Aby nebol ničím narušený, pred výberom bazénu je dobré držať sa odborných rád, ktoré vám prinášame. Kvalita, alebo cena? „Skôr ako zrealizujeme bazén do našej záhrady je potrebné zvážiť veľa faktorov. Treba si uvedomiť,  že bazén je ďalšie dieťa rodiny, o ktoré sa treba starať, je vhodné rozhodnúť sa pre bazén, ktorý nám poslúži dlhé roky,“ hovoria odborníci na bazény z firmy RF-POOL. Čo to znamená v praxi? Skôr ako začnete vyberať miesto pre nový bazén, je potrebné zvážiť, či chcete skutočnú kvalitu, alebo takzvanú „Čínu“, teda výrobok neistej kvality za cenu, ktorá možno podlezie priemerné bazény. Bazén však nie sú tenisky na jednu sezónu, preto je lepšie mať kvalitu, ako nepodarok, ktorý bude stáť peniaze a neprinesie úžitok. V takom prípade je lepšie investovať peniaze do návštevy kúpaliska. Vstavaný bazén vydrží dlhšie Vstavané bazény oproti povrchovým sú kvalitné s  vysokou životnosťou, povrchové sa zaraďujú medzi sezónne s približnou životnosťou 5-8 rokov podľa typu. „Pri vstavaných bazénoch je treba počítať s väčšou investíciou ako u povrchových, no výsledný efekt a vzhľad vstavaného bazéna je neporovnateľne lepší. Vo vstavanom bazéne si môžeme nakombinovať rôzne atrakcie, hydromasáže a podobne, ktoré u povrchových nie je možné,“ radia majstri z RF-POOL. V takomto prípade je teda na zvážení, do akého zariadenia rodina investuje. Niekomu stačí naozaj si len ovlažiť nohy v lete, pre iných je výzvou mať bazén, ktorý prináša o poznanie väčšie potešenie. Dodávateľa vyberajte z referencií Krásna webovská stránka a dokonalé reklamné prezentácie si vedia spraviť aj „odborníci“ s pochybnou kvalitou. Výber dodávateľa dnes vôbec nie je jednoduchý. „V poslednej dobe nám na Slovensku vyrástlo veľa bazenárskych firiem, treba si uvedomiť jednu vec. Nie vždy platí, že čím väčšia firma, tým lepšie. Treba si prezrieť viac dodávateľov, treba ich osobne navštíviť a získavať tak potrebné informácie a hlavne porovnávať,“ radia z RF-POOL. Referencie skutočných realizácií však povedia viac ako akákoľvek reklama. V prípade tak drahej investície je dobrá rada skutočne na nezaplatenie. Betón nikdy nesklame. V otázke, aký bazén si vybrať a za rozumnú cenu dostať skvelú kvalitu, existuje optimálna odpoveď. Osvedčený typ bazéna, ktorý nikdy nesklame je železobetónový skelet a následná hydroizolačná vrstva s povrchovou úpravou. V ponuke predajcov nájdeme aj rôzne iné typy a novinky zo sveta, ktoré nie sú ešte rokmi preverené ako klasický betónový bazén. foto: idesignarch.com .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

03.05.201823830

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Mať na záhrade bazén rozhodne nie je záležitosť na rozhodnutie z večera do rána. Vstupné náklady nebudú malé a rovnako aj údržba si vyžiada každý rok isté finančné prostriedky. Získať však benefit skvelého osvieženia počas leta je pôžitkom, ktorý si radi doprajeme. Aby nebol ničím narušený, pred výberom bazénu je dobré držať sa odborných rád, ktoré vám prinášame. Kvalita, alebo cena? „Skôr ako zrealizujeme bazén do našej záhrady je potrebné zvážiť veľa faktorov. Treba si uvedomiť,  že bazén je ďalšie dieťa rodiny, o ktoré sa treba starať, je vhodné rozhodnúť sa pre bazén, ktorý nám poslúži dlhé roky,“ hovoria odborníci na bazény z firmy RF-POOL. Čo to znamená v praxi? Skôr ako začnete vyberať miesto pre nový bazén, je potrebné zvážiť, či chcete skutočnú kvalitu, alebo takzvanú „Čínu“, teda výrobok neistej kvality za cenu, ktorá možno podlezie priemerné bazény. Bazén však nie sú tenisky na jednu sezónu, preto je lepšie mať kvalitu, ako nepodarok, ktorý bude stáť peniaze a neprinesie úžitok. V takom prípade je lepšie investovať peniaze do návštevy kúpaliska. Vstavaný bazén vydrží dlhšie Vstavané bazény oproti povrchovým sú kvalitné s  vysokou životnosťou, povrchové sa zaraďujú medzi sezónne s približnou životnosťou 5-8 rokov podľa typu. „Pri vstavaných bazénoch je treba počítať s väčšou investíciou ako u povrchových, no výsledný efekt a vzhľad vstavaného bazéna je neporovnateľne lepší. Vo vstavanom bazéne si môžeme nakombinovať rôzne atrakcie, hydromasáže a podobne, ktoré u povrchových nie je možné,“ radia majstri z RF-POOL. V takomto prípade je teda na zvážení, do akého zariadenia rodina investuje. Niekomu stačí naozaj si len ovlažiť nohy v lete, pre iných je výzvou mať bazén, ktorý prináša o poznanie väčšie potešenie. Dodávateľa vyberajte z referencií Krásna webovská stránka a dokonalé reklamné prezentácie si vedia spraviť aj „odborníci“ s pochybnou kvalitou. Výber dodávateľa dnes vôbec nie je jednoduchý. „V poslednej dobe nám na Slovensku vyrástlo veľa bazenárskych firiem, treba si uvedomiť jednu vec. Nie vždy platí, že čím väčšia firma, tým lepšie. Treba si prezrieť viac dodávateľov, treba ich osobne navštíviť a získavať tak potrebné informácie a hlavne porovnávať,“ radia z RF-POOL. Referencie skutočných realizácií však povedia viac ako akákoľvek reklama. V prípade tak drahej investície je dobrá rada skutočne na nezaplatenie. Betón nikdy nesklame. V otázke, aký bazén si vybrať a za rozumnú cenu dostať skvelú kvalitu, existuje optimálna odpoveď. Osvedčený typ bazéna, ktorý nikdy nesklame je železobetónový skelet a následná hydroizolačná vrstva s povrchovou úpravou. V ponuke predajcov nájdeme aj rôzne iné typy a novinky zo sveta, ktoré nie sú ešte rokmi preverené ako klasický betónový bazén. foto: idesignarch.com .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

15.11.201812645

pán Botlo

1 279

Obnova starého hrobu terazzo +…

Všetko bolo tak, ako sme sa s pánom Berešom dohodli, práca bola urobená…

Kamenárstvo Berino
5/5 38 hodnotení

KAMENNÁ KUCHYNSKÁ DOSKA A ZÁSTENA …

So spoluprácou s pánom Berešom som bol VRCHOLNE SPOKOJNÝ ! 🔝 Všetko fungovalo…

Kamenárstvo Berino
5/5 38 hodnotení

Vonkajšie žalúzie S-90

Aj pri tejto zákazke sa dodržalo pravidlo: Náš klient - náš pán. Aj napriek…

AMG STUDIO
4.9/5 116 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím