Pred výberom okien si „preklepnite“ dodávateľa

Dom a byt:Okná pre Váš domov

Pred výberom okien si „preklepnite“ dodávateľa

Marek


Na trhu existuje množstvo firiem vyrábajúcich a montujúcich plastové okná. Podľa čoho si vybrať dodávateľa? Je dobré objednať si okná aj s montážou a ako nakúpiť tak aby sme nepreplatili? To sú otázky, ktoré si kladie každý záujemca o nové okná. Overený dodávateľ plastových okien Jozef Oslanec z firmy Vejomont dáva na ne odpoveď. Plastové okná vydržia veľa, ak sú kvalitné Plastové okná majú dlhú životnosť, odolávajú účinkom počasia, nehrdzavejú, zaručujú dobrú tepelnú ochranu a dobre držia tvar. Toto však platí o dobrých a kvalitných oknách. Ako upozorňuje Jozef Oslanec z firmy Vejomont, nie vždy dajú výrobcovia do okien aj kovové výstuže. Laik to na prvý pohľad nespozná, no chýbajúca konštrukcia je následne zodpovedná za stav, že okná sa ohýbajú, prestanú sedieť, začnú sa zadrhávať.  „Plastové okná sú vyrobené z nemäkčeného PVC, prípadne tvrdého polyetylénu alebo polypropylénu. Nosnú konštrukciu tvorí kovový rám, ktorý zvyšuje mechanickú odolnosť okna a zabezpečuje stálosť jeho tvaru. Vďaka tomu životnosť plastových okien dosahuje 35 i viac rokov bez zmeny tvaru a izolačných vlastností,“ hovorí Jozef Oslanec. Ak garážová firma na kolene vytvorila okná bez výstuže, sú lacné, no ich trvácnosť je otázna. Overte si podmienky ešte pred kúpou Pri výbere vždy dobre sledujte, čo cena obsahuje. Ak chcete mať okná v stopercentnom poriadku a nepreplácať navyše po dodaní, pýtajte sa. Jozef Oslanec radí: „Dobre si overte, či predajca zakalkuloval do ceny aj odvoz starých okien, či ide o montáž nových a za akých podmienok celá kúpnopredajná zmluva funguje. Aké sú storno podmienky v prípade nedodania, alebo dodania nesprávneho tovaru.“ Všetky tieto ukazovatele naznačia veľa o kvalite firmy a samozrejme aj okien. Do montáže sa nepúšťajte sami Kľúčový moment, ktorý rozhoduje. Mnoho majstrov sa snaží ušetriť na cene a pustia sa do osádzania plastových okien na vlastnú päsť. Ako však upozorňuje Jozef Oslanec, bol rozdiel osádzať okná v minulosti a presne osadiť plastové okná tak, aby spĺňali všetky konštrukčné vlastnosti. To isté platí aj o majstroch „od miešačky“. Preto Jozef Oslanec každému radí: „Vyberte si solídnu firmu s dobrými referenciami a dlhou zárukou. Požadujte montáž internými zamestnancami, majú s ňou väčšinou oveľa väčšie skúsenosti ako nejaká externá firma. Neodborná montáž vás vo výsledku môže prísť pekne draho.“ Na čo si dať pozor pri odovzdávaní okien?  Hlavne na precízne vyplnenie okenných škár kvalitnou izolačnou penou a poriadne utesnenie ostenia parotesnou fóliou z interiéru a difúznou fóliou z exteriéru. Zabráni zatekaniu dažďa do škáry. Tieto práce spozná aj laik na prvý pohľad. Jozef Oslanec z firmy Vejomont ďalej radí pri preberaní diela dať pozor na ďalšie veci:  „Sledujte záručné podmienky. Obvykle za ne zodpovedá dodávateľ okien, nie ich výrobca. Pri zahraničných výrobcoch bez zastúpenia v SR môže byť so zárukou tiež veľký problém.“   Zárukou je preto overená firma, referencie aj kamenná predajňa v regióne s tímom skúsených montérov.

28.01.201526436
Predlžte život a spoľahlivosť plastových okien!

Dom a byt:Okná pre Váš domov

Predlžte život a spoľahlivosť plastových okien!

Marek


Plastové okná sú najrozšírenejšou alternatívou na okenné systémy. Aj tie potrebujú pravidelnú údržbu. Predĺži sa tým ich životnosť a dosahujú vynikajúce tepelno - izolačné vlastnosti. Počas piatich rokov vydržia bez problémov aj zle osadené okná, no príznačnou starostlivosťou a servisom môžu aj plastové oká vydržať viac generácií. Nepodceňujte údržbu Aj o dobre osadené okno sa treba starať. Plast nie je večný a kovania je potrebné pravidelne premazávať. Ak okná prestanú tesniť, cítiť chladný vzduch z prefukovania, rosia sa, alebo sa zle zatvárajú, je vhodné obrátiť sa na odborníka. „Mnoho okien nie je kvalitne položených. Najmä v prípadoch ak osadenie robí stavebná firma a nie odborníci na okná. Päť rokov aj zle osadné okno vydrží prakticky bez údržby, no jeho životnosť a komfort v byte, či dome sa radikálne zhoršujú,“ hovorí  Peter Šarmír zo spoločnosti Extraplast. Určite sa oplatí investovať do malého pravidelného servisu. V tom prípade majú možnosť vydržať okná aj viac generácií. Opraviť sa dá každé okno Peter Šarmír zo spoločnosti Extraplast hovorí, že zatiaľ žiadne poškodené okno nebolo potrebné meniť: „Prakticky každé okno sa dá opraviť, je len dôležité vedieť ako. Plastové okná majú svoje špecifiká, ale rozhodne neplatí, že je potrebné pri každom poškodení okno len vymeniť. Naše servisné vozidlá sú vybavené veľkým množstvom náhradných dielov a súčiastok. Umožňuje nám to zareagovať vo väčšine prípadov ihneď a odstrániť chybu bez čakacej doby.“  Samozrejme je dobré pri problémoch s oknom postupovať ako pri ochorení. Nečakať, kým sa situácia zhorší. Služby aj pre tých, ktorí nemajú okná kde reklamovať Spoločnosť, alebo dodávateľ okien už neexistuje a neviete si rady s chybou okna? Peter Šarmír zo spoločnosti Extraplast poskytuje všetkým Bratislavčanom nádej: „Našou prioritou je poskytnúť servis okien , aj tým, ktorých výrobca alebo dodávateľ už dávno neexistuje. Roky skúseností a spokojní klienti nás uisťujú o kvalite práce, ktorú ponúkame.“  Nie je preto podstatné, akú máte značku a akú chybu chcete odstrániť, podstatné je to, že sa máte na koho spoľahnúť.   Spoločnosť Extraplast poskytuje pozáručný servis plastových okien a dverí všetkých typov. Núdzové otváranie zamknutých dverí, výmena izolačných a bezpečnostných skiel. Opravuje a vymieňa časti kovania. Zabezpečuje premazanie, impregnáciu tesnenia, odstránenie prefukovania a zarosovania. Dodávajú a montujú okenné doplnky ako, parapety, sieťky proti hmyzu, žalúzie, rolety, tesnenia, samozatvárače, pákove ovládače, kľučky, madlá, balkónové madielka a zacvakávače, zámkové vložky, elektrické zámky, prídavné zabezpečovacie doplnky proti vlámaniu. Disponujú množstvom náhradných dielov. Maco, Roto, Winkhaus Aubi, Sigenia, Gu, Fuhr. Vedia opraviť aj okno, o ktorom vám odborníci tvrdia, že sa nedá opraviť. Majú dlhoročné skúsenosti od roku 1993 a tisícky spokojných zákazníkov.    

26.01.201517778

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Dom a byt:Jarné inšpirácie

Päť tipov, ako si na jar vylepšiť život aj bývanie

Marek Zdravie a krása


Profesionalita, kvalita, spoľahlivosť a servis. To sú atribúty, ktoré Václav Pavlík  zo spoločnosti VEPA vo svojom podnikaní s plastovými dverami a oknami presadzuje. Vďaka tomu má v Topoľčanoch dobré meno a mnoho spokojných zákazníkov aj mimo hraníc okresu. Profesionáli so špecializáciou Plastové okná a dvere si vyžadujú profesionalitu. Plastové systémy na zimné záhrady sú náročné na manipuláciu aj inštaláciu. Nájsť kvalitu medzi výrobcami je zložité a preto sa Václav Pavlík rozhodol, že bude v obore profesionál na najvyššej úrovni. „Firmu VEPA som založil  začiatkom roka 2001 s hlavnou orientáciou na predaj a montáž plastových okien, dverí, vnútorných priečok miestností, zimných záhrad, dodávkami AL a PVC parapetov, žalúzií, sieťok proti hmyzu,“ hovorí Václav Pavlík. Výhradná špecializácia zabezpečuje profesionalitu v porovnaní s firmami, ktoré robia široký záber činnosti. Komplexný servis na kľúč Spoločnosť VEPA v rámci riešení s plastovými dverami aj oknami ponúka špičkový servis. „Neodmysliteľnou súčasťou je zameranie stavebných otvorov, odborné poradenstvo, demontáž a odvoz starých okien na skládku, osadenie parapiet ako i výspravky ostenia, na ktoré kladie veľký dôraz, nakoľko dotvárajú celkový vzhľad stavieb,“ hovorí Václav Pavlík. Vlastní pracovníci nesú zodpovednosť Spoločnosť VEPA kladie dôraz na prevedenie montáže, ktorú realizuje pomocou vlastných montážnych pracovníkov. Tento postup sa im osvedčil, nakoľko pracovník zodpovedá sám za svoju robotu a spoločnosť tak ručí a dáva záruku na celé dielo.  „Ako podpora pre riadenie montáže slúži podrobný montážny plán. Nakoľko manažment už mal pred vznikom firmy viac ako 15 ročné skúsenosti s výrobou, montážou a riadením montážnych skupín, v krátkom čase si firma VEPA vybudovala stálu klientelu zákazníkov a pevnú pozíciu na trhu s oknami. Práve dlhoročné skúsenosti ovplyvnili výber profilových systémov,“ hovorí Václav Pavlík Kvalitné systémy kovania sú základom Kombináciou kvalitných profilových systémov, kovania, SIEGENIA-AUBI, špičkového izolačného skla VANČO A KRAJČOVIČ a kvalitou finalizovaných výrobkov ponúka firma VEPA produkty, ktoré v pomere kvality a ceny ťažko hľadajú konkurenciu.

03.05.201823828

Neberte dvere len ako nutnosť

Dom a byt:Dvere do vášho domova

Neberte dvere len ako nutnosť

Marek Dom a byt


Profesionalita, kvalita, spoľahlivosť a servis. To sú atribúty, ktoré Václav Pavlík  zo spoločnosti VEPA vo svojom podnikaní s plastovými dverami a oknami presadzuje. Vďaka tomu má v Topoľčanoch dobré meno a mnoho spokojných zákazníkov aj mimo hraníc okresu. Profesionáli so špecializáciou Plastové okná a dvere si vyžadujú profesionalitu. Plastové systémy na zimné záhrady sú náročné na manipuláciu aj inštaláciu. Nájsť kvalitu medzi výrobcami je zložité a preto sa Václav Pavlík rozhodol, že bude v obore profesionál na najvyššej úrovni. „Firmu VEPA som založil  začiatkom roka 2001 s hlavnou orientáciou na predaj a montáž plastových okien, dverí, vnútorných priečok miestností, zimných záhrad, dodávkami AL a PVC parapetov, žalúzií, sieťok proti hmyzu,“ hovorí Václav Pavlík. Výhradná špecializácia zabezpečuje profesionalitu v porovnaní s firmami, ktoré robia široký záber činnosti. Komplexný servis na kľúč Spoločnosť VEPA v rámci riešení s plastovými dverami aj oknami ponúka špičkový servis. „Neodmysliteľnou súčasťou je zameranie stavebných otvorov, odborné poradenstvo, demontáž a odvoz starých okien na skládku, osadenie parapiet ako i výspravky ostenia, na ktoré kladie veľký dôraz, nakoľko dotvárajú celkový vzhľad stavieb,“ hovorí Václav Pavlík. Vlastní pracovníci nesú zodpovednosť Spoločnosť VEPA kladie dôraz na prevedenie montáže, ktorú realizuje pomocou vlastných montážnych pracovníkov. Tento postup sa im osvedčil, nakoľko pracovník zodpovedá sám za svoju robotu a spoločnosť tak ručí a dáva záruku na celé dielo.  „Ako podpora pre riadenie montáže slúži podrobný montážny plán. Nakoľko manažment už mal pred vznikom firmy viac ako 15 ročné skúsenosti s výrobou, montážou a riadením montážnych skupín, v krátkom čase si firma VEPA vybudovala stálu klientelu zákazníkov a pevnú pozíciu na trhu s oknami. Práve dlhoročné skúsenosti ovplyvnili výber profilových systémov,“ hovorí Václav Pavlík Kvalitné systémy kovania sú základom Kombináciou kvalitných profilových systémov, kovania, SIEGENIA-AUBI, špičkového izolačného skla VANČO A KRAJČOVIČ a kvalitou finalizovaných výrobkov ponúka firma VEPA produkty, ktoré v pomere kvality a ceny ťažko hľadajú konkurenciu.

15.11.201812644

Mário Rogel

1 933

Drevená podlaha Dub so schodami

Spokojnosť s odvedennou prácou. Jedna z mála firiem na Slovensku.

OPWOOD drevené…
5/5 11 hodnotení

Tepovanie v Detskom centre

Páni z Bodytep prišli načas, dokonca skôr.  Boli veľmi šikovní,…

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

qwqwqwss

1 522

sklenena zástena s motívom

Dobrý večer. Maximálna spokojnosť so všetkými uvedenými ukazovateľmi . Prajeme…

Sklenenázástena
Sklenenázástena
5/5 149 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím